reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

crazymama zaszalalas, ale ciuszki super cudo, łóżeczko też piekne!, z tym rózem to ciezko, bo dla dziewczynek pelno tego w sklepach, a moj M nie chce zeby mala chodzila w samym rozu wiec trzeba pomyslec nad innymi, ja wczoraj wieczor obmyslilam, że pokoj pomaluje na zolto, tylko sciane przy oknie pomaluje na braz i mis na jednej scianie bedzie namalowany brazowy, zyrandol sloneczko z ikei, dywan w brazie no i na razie tyle mysle dalej :D

reklama
Ja przenioslam Tymona do drugiego pokoju jak mial 2 miesiące... teraz nie wiem jak bedzie, zalezy czy dziecko bedzie przesypialo cala noc, czy bedzie sie budzilo, ale pokoj beda mieli wspolny z Tymonkiem :-):-) na razie lozeczko dla dzidziusia i sofa dla Tymona po jakims 1,5 roku lozko pięrowe ..

Ja mialam chlopcow w 2 pokoju od poczatku bo bysmy sie nie zmiescili z lozeczkiem w naszym.Takie sa niestety mieszkania w bloku wiec znam wasze rozterki.Teraz zamierzamy postawic lozeczko w naszej sypialni na pierwsze 3 miesiace.Latwiej dla mnie ze wstawaniem w nocy a potem Gabrysia wyladuje po drugiej stronie korytarza w swoim pokoju.
Ligotka ja poniewaz mam dosc niebieskiego i zielonego w samochody teraz mam kremowe,rozowe ,filetowe i zolte szmatki dla malej.Odcieni tych kolorkow jest tyle ze nie musi byc wszystko wscieklo rozowe ale np.biale body w rozowe serduszka itp.
Huhu odnosnie ciuszkow to trafilam na wielka wyprzedaz w jednej z sieci amerykanskich hipermarketow.Oni prowadza cala serie Granimals dla chlopcow i dziewczynek.Bodziaki z misiami sa takie slodziutkie ze szok.Ciezko wyjsc ze sklepu.Np takie fakt ze dla chlopcow ale tez ladniusie
Walmart.com: Garanimals - Newborn Boys' Organic Cotton 4-Piece Mix-and-Match Sets: Clothing
Walmart.com: Garanimals - Newborn Boys' Organic Cotton 4-Piece Mix-and-Match Sets: Clothing
Walmart.com: Garanimals - Newborn Boys' 4-Piece Mix and Match Set: Clothing
Ale wiesz jak to jest.Tobie podobaja sie amerykanskie body a mi polskie wozki.Tylko tyle ze wysylka z polski do usa do najtanszych nie nalezy i moge sobie zapomniec o prowadzeniu takiego polskiego cadillaca...

Właśnie byłam w h&m'ie i kupiłam z moim W dla naszego synka na "dzien chlopaka" ten brązowy misiowy kombinezonik z uszkami i ogonkiem :) Przesłodki jest :)

Crazy mama - super ciuszki i śliczne łóżeczko

My tez juz sporo mamy, wózek, pościel i wypełnienie mam po córci starszej, i sporo ciuszków juz mam bodziaki, spodenki bluzeczki, kombinezon z uszkami :) no troche tego jest a i butelki i smoczki tez juz mam :)

Ostatnia edycja:
crazy mama bardzo ładne to łóżeczko, o ciuszkach nie wspomnę ;)
fajne macie tam ceny. ja na razie jestem przerażona cenami ubranek dziecięcych w pl. w sumie kosztują tyle co 'dorosłe' ubrania. Raz tylko trafiłam na przecenę w cubusie jak body były po 12zł to wzięłam ;p
Jakie sklepy, strony byście poleciły takie na cieńszy portfel?

aniuprzemka skads to znam, wczoraj bylam na zakupach, chcialam kupic cos malej ale sukieneczki za 60 - 70 zl to przesada ;), moja mama ma zasade ze jak zawsze robi jakies zakupy to szuka jakis wyprzedazy i promocji i kupuje jak znajdzie okazje wiec chyba musze sie tez rozgladac, a propo bodów to widzialam za 12zl w C&A,
ja robie liste potrzebnych rzeczy dla dziecka, do jego pokoju i dla mamy, moj M sie wczoraj z tego usmial, że jego nie uwglednilam ;) no i bede powoli zbierać buziaki

reklama
wiecie co, ja jeśli chodzi o bodziaki, to nie kupuję tych najtańszych, bo takie "porzadniejsze" jest szansa, że się nie rozwlecze po pierwszym praniu
natomiast jeśli chodzi o ubiorki wierzchnie, to nieraz fajne rzeczy, niezniszczone i taniutkie można wylicytować na allegro, ja ostatnio zakupiłam tam:
ŚLICZNY KOMPLET DLA CÓRCI r.62 cm (1244277910) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.
ST.BERNADR FOR DUNES * ŚLICZNA NOWA * ROZ 3-6 M-C (1237099484) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.
sukieneczka śliczna dżinsowa 3-6 m-cy (1236959339) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.
Sliczna bluzka ze spodniami dla dziewczynki 3 m (1239678195) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.
trochę zaszalałam :))

Do góry