reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

Dziewczyny a mam teraz troszkę z innej beczki pytanie - co sądzicie o pokojach dla dzieci - wspólny cze raczej osobny - oczywiście jak macie dom i możliwości to wiadomo że dwa przynajmniej dla mnie ;-) ale ja np mam 3 pokoje - urządzone trochę tak ze nie da się spać w stołowym pokoju i tu mamy dylemat osobne pokoiki a duzy przedzielimy żeby wyszła mała sypialenka albo wspólny pokój dla dziewczynek

Ja na waszym miejscu nie rezygnowalabym z salonu i sypialni. Dziewczynki będą spędzać czas razem, przynajmniej przez pierwsze lata. Będą się razem bawić i pewnie przez myśl im nie przejdzie, że to dla nich jakaś niewygoda dzielić pokój. Ja przez kilka lat dzieliłam pokój z siostra i bratem! Jasne, że się buntowałam, byłam najstarsza i miałam już wtedy naście lat, ale w sumie jak to teraz wspominam, wtedy mieliśmy ze sobą najlepszy kontakt ;)

reklama
My mamy dwa pokoje i na razie dziecko będzie z nami w sypialni a potem to my się wyniesiemy do tego dużego pokoju, dlatego tak staram się urządzać mieszkanie żeby można była spać w tym drugim pokoju no a potem to liczę że zmienię lokum na większe.

Tak wiec mnie jeszcze też czeka najpierw umeblowanie do końca sypialni, bo tam tylko łóżko i szafa (ścian na razi nie będę malowała, niech zostaną białe, najwyżej nad łóżeczko dziecięce powieszę jakieś obrazki) a potem reszta. Też się zastanawiałam nad nianią elektroniczną bo sypialnia jest na samym końcu mieszkania a mam bardzo długi przedpokój.

aniuprzemka zgadzam sie w zupełnosci, ja tez nie mam zamiaru oddawac sypialni jak sie pojawi kolejny maluch, cale zycie mieszkalam z kims i na dobre mi to wyszlo, dzieci nawet jesli odmiennej plci powinny uczyc sie wspolpracy, a sypialnia daje komfort malzonka, przez ostatnie trzy lata mielismy jeden pokoj i wszystko w nim sypialnie, telewizor, stol, nie mialam ani ciszy spokoju, maz wracal z pracy i wlaczal telewizor, teraz nareszcie zmykam sobie do sypialni i mam cisze ;) a propo przeniesienia dziecka, to moj brat juz 2 miesieczne wyslal do swojego pokoju, nie wiem czy to nie za wczesnie ale z drugiej strony latwiej takiemu malcowi to zaakceptowac niz potem ;)

Tzn maleństwo na początku będzie z nami to wiadomo, żeby córki starszej nie budziła - ale właśnie dylemat tyczy się dopiero tego okresu jak Majka - starsza córa pójdzie do szkoły a młodsza juz nie będzie w naszej sypialni
I tak powiem szczerze ja tez bym wolała żeby dziewczynki miały pokój razem bo dostałyby ten średni a my sypialnie mamy w najmniejszym - tylko się zastanawiam czy to nie egoistyczne z naszej strony ?? Ja wychowywałam się sama - mam przyrodniego brata który nie mieszkał z nami i zawsze ceniłam sobie swój pokój dlatego sie właśnie zastanawiam jak to będzie.
Dziękuję za wasze opinie i proszę o jeszcze - może z waszą pomocą uda nam sie podjąć decyzje

Ostatnia edycja:
jsorbek akurat w argumentacji to ja mam doswiadczenie, moj maz tez byl zdania ze dzieciom sie pokoj nalezy a my mozemy do salonu, wychowywal sie zawsze sam wiec jemu tak jak Tobie inaczej nie bylo do pomyslenia, ale wyjasnilam mu, ze wowczas mozemy stracic prywatnosc i intymnosc, no i od kiedy kupilismy lozko sypialne, na ktore nie mozna sobie pozwolic w salonie, to przekonal sie calkowicie ;) masz jeszcze czas przemyslisz wszystko :)

Ja już zakupiłam wózeczek, tylko teraz mam dylemat czy kupić tradycyjne drewniane łóżeczko, czy takie turystyczne? Mam póki co mętlik w głowie. A wy jakie łóżeczka kupujecie?

ja kupuję drewniane, jakoś turystyczne mnie nie przekonują, nie wiem czy dzidziusiowi przez takie ścianki dobrze się patrzy
turystyczne bym kupiła, jeślibym naprawdę dużo się przemieszczała

ja jak juz pisalam tez zdecyduje sie na drewniane, chociaz myslalam nad turystycznym, ale jakos estetycznie drewniane wygladaja lepiej, znow turystyczne mozna potem zlozyc i schowac no i zabrac czasem, na szczescie moi rodzice maja takie u siebie, ze wzgledu na pierwszego wnuka wiec jak cos bedzie gdzie pozyczyc ;) zdecydujemy sie chyba na te
Łóżeczko dziecięce Julia III od Lolek - RADEK (1243841833) - Aukcje internetowe Allegro, zastanawialam sie tylko nad materacykiem, co myslicie kupic ten gryka - kokos - pianka, czy inewstowac w cos drozszego?,
z wozkiem mam wiekszy problem bo mamy maly samochod i musi sie zmiescic ;) jezynka pochwal sie jakie kupilas

jsorbek akurat w argumentacji to ja mam doswiadczenie, moj maz tez byl zdania ze dzieciom sie pokoj nalezy a my mozemy do salonu, wychowywal sie zawsze sam wiec jemu tak jak Tobie inaczej nie bylo do pomyslenia, ale wyjasnilam mu, ze wowczas mozemy stracic prywatnosc i intymnosc, no i od kiedy kupilismy lozko sypialne, na ktore nie mozna sobie pozwolic w salonie, to przekonal sie calkowicie ;) masz jeszcze czas przemyslisz wszystko :)

no właśnie moglibyśmy zrobic kącik - taka mała sypialnie dla siebie kosztem salonu bo z niego zostałaby taka trochę klitka - kurcze juz sama nie wiem
wczesniej byłam przekonana ze bedzie chłopak to zdecydowalismy się na podzielenie salonu a teraz jak sie dowiedziałam ze dwie córcie będziemy mieć to juz taka pewna nie jestem

ja juz pisałam ze zdecydowaliśmy się na turystyczne dużo podróżujemy - dla starszej córki mieliśmy i bardzo się wysłużyło :)

reklama
Do góry