reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

Dziewczyny ponawiam swoje pytanie do Was. Jakiej wielkości kołderki kupujecie dla dzieci do łóżeczka. Ja waham się między 90x120, a 100x135. Mam dylemat. Kopiłam już materiał na pościel i chciałam już uszyć poszewki, ale nie wiem, która kupić pościel. A jaka Wy chcecie mieć dla dziecka?

reklama
rachell ja pamiętam, ze w zwykłym OBI mieli duzo katalogów tapet (ale musza to być takie albumy) i tam jakiś czas temu widziałam ładne do dziecięcego pokoju, sporo tez pewnie zalezy od tego ile na tapetę chce się wydać
Sonia, zapomniałam Ci podziękować za podpowiedź. Faktycznie w Obi jest wybór, ale większość tapet z katalogów właśnie. I nawet coś znaleźliśmy. A potem poszperałam w necie i tapety tej firmy, która przypadłą nam do gustu, można kupić dużo taniej przez internet - a w Obi po prostu dokonamy jedynie ostatecznego wyboru, bo jednak monitor przekłamuje, jeśli chodzi o kolory.

Dziewczyny ponawiam swoje pytanie do Was. Jakiej wielkości kołderki kupujecie dla dzieci do łóżeczka. Ja waham się między 90x120, a 100x135. Mam dylemat. Kopiłam już materiał na pościel i chciałam już uszyć poszewki, ale nie wiem, która kupić pościel. A jaka Wy chcecie mieć dla dziecka?

Ja raczej zaopatrzę się w ten większy rozmiar. Dzidzia szybko rośnie, nie będę co chwila kupować nowej ;) Na początku można zawsze troszkę podwinąć od strony nóżek albo złożyć na pół szczególnie że będzie zima to będzie cieplej ;)

chociaż z tego co widzę różnica w rozmiarze jest niewielka... :/ hm

Emily_M4791_C.jpg
Oto moje lozeczko.Zdjecie z neta bo moje jeszcze nie zlozone ale juz czeka.Natomiast do tego jak pisalam wczesniej extra turystyczne na parter.

000_1907.jpg000_1910.jpg
Ja tak jak sobie obiecalam i po usg zaszalalam.Oczywiscie kupujac duuuzo rozowego :D
Do tego mam jeszcze 2 ciensze kocyki,skarpetki i takie mici buciki ale juz sie na sofie do zdjecia nie zmiescilo.Ale fajne takie zakupy.Teraz maz sie nie wykreci bo co chwila cos "pink" w oko wpada.Hihihi

Crazy mama baardzo ładne łózeczko, chyba tez je gdzieś przegladałam, zazdroszczę Ci ze masz dostęp do takich ładnych mebli w US, ja muszę ściagać przez pośrednika i chyba tylko łózko kupię bez mebli, bo sobie duzo liczy za przesyłkę itd.

crazy mama, sliczne łóżeczko, i ciuszki także :)) ale to fajna sprawa kupować takie małe ubranka :)))

co do pościeli, to ja kupię ten większy rozmiar, na początku dziecko i tak będzie spało w rożku albo w śpiworku, więc kołdra jest na "potem"

reklama
crazy mama kapitalne bodziaki z sówkami.... skąd je wytrzasnęłaś??? zwłaszcza ten żółty, bom dla chłopa szukam i same słitaśneróżowaśne wszędzie ;) Jakie rozmiary kupujesz??

Odnośnie zasiedlenia pokoju przez nowego lokatora to mamy właściwie trzy pokoiki do podziału pracownia/sypialnia/dzieciownia i chyba największy oddajemy dzieciom właśnie... w sensie póki co pierwszemu ;)
I sama mam zgryz czy organizować drugie łóżeczko na początek w naszej sypialni(mamy dostać w spadku turystyczne), czy kupić elektroniczną nianię.:baffled:
I tak na przewinięcie czy nakarmienie będę musiała z nim dreptać do jego pokoiku bo tam będzie przewijak i fotel do karmienia. Ale co jak nie usłyszę miauczenia?

Ktoś ma doświadczenia z trzymaniem malucha osobno od samego początku??

Do góry