reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

bassinet.JPGchanging table.jpglozeczko.jpgdresser.jpg

Sliczne mebelki
My dla dziecka lubimy jasna
takie mamy po Oli, fotki z netu w pokoju pokaze jak M wszystko posklada
Ja pomalutku zaczynam o tym myslec, pokoik wymalowany teakze teraz trzeba sie zaczac go urzadzac
tez musze odkopac ciuszki po Oli by zobaczyc co mam a co musze dokupic ale to chyba dopiero zaczne kolo grudnia bo narazie za duzo sie dzieje

reklama
hmm... z tego co zauważyłam to można go używać do fotelika bo ma te dziurki do przełożenia pasa ;) z tym że w tym kombinezonie jest to mądrze rozwiązane zamykanymi na rzepy "klapkami"

margoz świetny wybór :)
ja szukam kombinezon coś w rodzaju takiego misia futerkowego z uszkami i ogonkiem najlepiej z h&m
np coś takiego : H&M NOWY KOMBINEZON r. 62 NOWOŚĆ (1237247815) - Aukcje internetowe Allegro

Fajny kombinezon i do fotelika też się nada, bo ma dziurki do przewleczenia paska. Coś takiego planuje kupić, ale raczej koło stycznia (będą juz posezonowe obniżki, więc powinno być niedrogo). Takiego z nóżkami nie ma sensu kupować dla takich maluszków. I ja tez pewnie kupię 62, chyba, że 56 okaze się wystarczający. W końcu maluszki dłużej niż do kwietnia w nich nie pochodzą, a dla mam z końca lutego będzie to z 6-7 tygodni.
Aha, oglądałam dzisiaj ofertę Lidla i tam maja być takie kombinezony, dość tanio.

sorki dziewczyny w takim razie źle napisałam. Mój nie miał :)

A właśnie, co do matracyków...właśnie zaczęłam sie rozglądać za nimi, łóżeczko dostałam od koleżanki po jej córeczkach i musze dokupić tylko materac, wszyscy na około trąbią ze najlepsze naturalne czyli kokos, gryka, trawa morska...ale dzisiaj trafiłam na ciekawy artykuł i chce wam go przekazać.....

Materace Dla Dzieci >>>>> poczytajcie sobie, bardzo ciekawe!!!!

A właśnie, co do matracyków...właśnie zaczęłam sie rozglądać za nimi, łóżeczko dostałam od koleżanki po jej córeczkach i musze dokupić tylko materac, wszyscy na około trąbią ze najlepsze naturalne czyli kokos, gryka, trawa morska...ale dzisiaj trafiłam na ciekawy artykuł i chce wam go przekazać.....

Materace Dla Dzieci >>>>> poczytajcie sobie, bardzo ciekawe!!!!

warto zwracac uwage co kto pisze, nie wszsytko w necie jest prawda
to akurat napisane przez sprzedawce materacow ktorych poleca, takze mozna powiedziec ze opinia jednostronna ;)

No tak jest napisane przez sprzedawce materaców i owszem jest napisane ze najlepsze sa sprężynowe, kopertowe ale co do tego to nie ma chyba nikt wątpliwości. Wszyscy o tym wiemy, ale nie kazdego stac ....co równiez jest napisane....Pozatym jest tam rowniez wzmianka ze lepiej kupic tani materacyk, w misie, autka niz te naturalne...wydaje mi sie ze nie na tym polega chwyt marketingowy zeby polecac cos w najnizszej cenie kosztem sredniej ceny naturalnych....?????

Ech już nie mogę się doczekać tego środowego USG :) Od razu jak tylko się dowiem kto tam u mnie pomieszkuje idę na zakupy, chociaż po pierwszą rzecz :) Wczoraj widziałam takie fajne ogrodniczki w krateczkę kremowo- brązowo- pomarańczową i do tego kremową bluzeczką z długim rękawem :) Obiecałam sobie, że jak będzie chłopczyk to właśnie to zakupię jako pierwsze :) :) Także czekam na wieści i zakupy ;)

Dziewczyny jeśli chodzi o materac to też nie wiem jaki jest najlepszy. 1,5 roku temu kupowałam gryczano - kokosowy, jak bardzo dobry. Jeśli chodzi o artykuł to nie zgodzę sie, że dziecko porównywalnie do dorosłego naciska na materac, jak można porównać 12 kg (u starszego dziecka) do 70 kg dorosłego? należy też pamietać, ze w wieku uśredniam 3 lat będzie wymiana i łóżeczka i materacyka, wiec może wtedy właśnie takie piankowe - lateksowe są lepsze, sama nie wiem.

obawiam się że miękki materac może właśnie powodować deformacje, np wózki też mają raczej twarde materacyki, a przecież maluszki w wózka też spędzają sporo czasu.
i znajdź tu mądrego :)

Tu juz nawet nie chodzi o twardość tylko o odgniecenia, ja dla Tymona miałam zwykły piankowy.... pozniej przekazałam go koleżance, byl praktycznie jak nowy, teraz chcialam kupic lepszy, ale chyba znowu kupie piankowy.. sama nie wiem co kupic????

dziewczyny, w zasadzie to obojętnie, z czego ten materac jest, żeby tylko nie był za miękki, co by nie odkształcał kręgosłupa dzidzi
wiadomo, że każdy producent będzie polecał jego produkty
ja ponad 7 lat temu kupiłam kokos - pianka i byłam zadowolona, teraz materac mam, tylko łóżeczko muszę dokupić, a zdecyduję się chyba na niedrogie Radek Klupś wersja z szufladą, bo mam mało miejsca i zawsze w tą szufladę można coś wpakować, choćby pampersy

reklama
No tak jest napisane przez sprzedawce materaców i owszem jest napisane ze najlepsze sa sprężynowe, kopertowe ale co do tego to nie ma chyba nikt wątpliwości. Wszyscy o tym wiemy, ale nie kazdego stac ....co równiez jest napisane....Pozatym jest tam rowniez wzmianka ze lepiej kupic tani materacyk, w misie, autka niz te naturalne...wydaje mi sie ze nie na tym polega chwyt marketingowy zeby polecac cos w najnizszej cenie kosztem sredniej ceny naturalnych....?????

uderza w najbardziej popularne materace na rynku takze co jego najwieksza konkurencija to oczywiste
a druga sprwa jak juz pisalam to OPINIA sprzedawcy jednych materacow, a pisze jak by byl/byla lekarzem i wszystkie rozumy na ten temat pozjadal

Do góry