reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

bassinet.JPGchanging table.jpglozeczko.jpgdresser.jpg

Sliczne mebelki
My dla dziecka lubimy jasna
takie mamy po Oli, fotki z netu w pokoju pokaze jak M wszystko posklada
Ja pomalutku zaczynam o tym myslec, pokoik wymalowany teakze teraz trzeba sie zaczac go urzadzac
tez musze odkopac ciuszki po Oli by zobaczyc co mam a co musze dokupic ale to chyba dopiero zaczne kolo grudnia bo narazie za duzo sie dzieje

reklama
hmm... z tego co zauważyłam to można go używać do fotelika bo ma te dziurki do przełożenia pasa ;) z tym że w tym kombinezonie jest to mądrze rozwiązane zamykanymi na rzepy "klapkami"

margoz świetny wybór :)
ja szukam kombinezon coś w rodzaju takiego misia futerkowego z uszkami i ogonkiem najlepiej z h&m
np coś takiego : H&M NOWY KOMBINEZON r. 62 NOWOŚĆ (1237247815) - Aukcje internetowe Allegro

Fajny kombinezon i do fotelika też się nada, bo ma dziurki do przewleczenia paska. Coś takiego planuje kupić, ale raczej koło stycznia (będą juz posezonowe obniżki, więc powinno być niedrogo). Takiego z nóżkami nie ma sensu kupować dla takich maluszków. I ja tez pewnie kupię 62, chyba, że 56 okaze się wystarczający. W końcu maluszki dłużej niż do kwietnia w nich nie pochodzą, a dla mam z końca lutego będzie to z 6-7 tygodni.
Aha, oglądałam dzisiaj ofertę Lidla i tam maja być takie kombinezony, dość tanio.

sorki dziewczyny w takim razie źle napisałam. Mój nie miał :)

A właśnie, co do matracyków...właśnie zaczęłam sie rozglądać za nimi, łóżeczko dostałam od koleżanki po jej córeczkach i musze dokupić tylko materac, wszyscy na około trąbią ze najlepsze naturalne czyli kokos, gryka, trawa morska...ale dzisiaj trafiłam na ciekawy artykuł i chce wam go przekazać.....

Materace Dla Dzieci >>>>> poczytajcie sobie, bardzo ciekawe!!!!

A właśnie, co do matracyków...właśnie zaczęłam sie rozglądać za nimi, łóżeczko dostałam od koleżanki po jej córeczkach i musze dokupić tylko materac, wszyscy na około trąbią ze najlepsze naturalne czyli kokos, gryka, trawa morska...ale dzisiaj trafiłam na ciekawy artykuł i chce wam go przekazać.....

Materace Dla Dzieci >>>>> poczytajcie sobie, bardzo ciekawe!!!!

warto zwracac uwage co kto pisze, nie wszsytko w necie jest prawda
to akurat napisane przez sprzedawce materacow ktorych poleca, takze mozna powiedziec ze opinia jednostronna ;)

No tak jest napisane przez sprzedawce materaców i owszem jest napisane ze najlepsze sa sprężynowe, kopertowe ale co do tego to nie ma chyba nikt wątpliwości. Wszyscy o tym wiemy, ale nie kazdego stac ....co równiez jest napisane....Pozatym jest tam rowniez wzmianka ze lepiej kupic tani materacyk, w misie, autka niz te naturalne...wydaje mi sie ze nie na tym polega chwyt marketingowy zeby polecac cos w najnizszej cenie kosztem sredniej ceny naturalnych....?????

Ech już nie mogę się doczekać tego środowego USG :) Od razu jak tylko się dowiem kto tam u mnie pomieszkuje idę na zakupy, chociaż po pierwszą rzecz :) Wczoraj widziałam takie fajne ogrodniczki w krateczkę kremowo- brązowo- pomarańczową i do tego kremową bluzeczką z długim rękawem :) Obiecałam sobie, że jak będzie chłopczyk to właśnie to zakupię jako pierwsze :) :) Także czekam na wieści i zakupy ;)

Dziewczyny jeśli chodzi o materac to też nie wiem jaki jest najlepszy. 1,5 roku temu kupowałam gryczano - kokosowy, jak bardzo dobry. Jeśli chodzi o artykuł to nie zgodzę sie, że dziecko porównywalnie do dorosłego naciska na materac, jak można porównać 12 kg (u starszego dziecka) do 70 kg dorosłego? należy też pamietać, ze w wieku uśredniam 3 lat będzie wymiana i łóżeczka i materacyka, wiec może wtedy właśnie takie piankowe - lateksowe są lepsze, sama nie wiem.

obawiam się że miękki materac może właśnie powodować deformacje, np wózki też mają raczej twarde materacyki, a przecież maluszki w wózka też spędzają sporo czasu.
i znajdź tu mądrego :)

Tu juz nawet nie chodzi o twardość tylko o odgniecenia, ja dla Tymona miałam zwykły piankowy.... pozniej przekazałam go koleżance, byl praktycznie jak nowy, teraz chcialam kupic lepszy, ale chyba znowu kupie piankowy.. sama nie wiem co kupic????

dziewczyny, w zasadzie to obojętnie, z czego ten materac jest, żeby tylko nie był za miękki, co by nie odkształcał kręgosłupa dzidzi
wiadomo, że każdy producent będzie polecał jego produkty
ja ponad 7 lat temu kupiłam kokos - pianka i byłam zadowolona, teraz materac mam, tylko łóżeczko muszę dokupić, a zdecyduję się chyba na niedrogie Radek Klupś wersja z szufladą, bo mam mało miejsca i zawsze w tą szufladę można coś wpakować, choćby pampersy

reklama
No tak jest napisane przez sprzedawce materaców i owszem jest napisane ze najlepsze sa sprężynowe, kopertowe ale co do tego to nie ma chyba nikt wątpliwości. Wszyscy o tym wiemy, ale nie kazdego stac ....co równiez jest napisane....Pozatym jest tam rowniez wzmianka ze lepiej kupic tani materacyk, w misie, autka niz te naturalne...wydaje mi sie ze nie na tym polega chwyt marketingowy zeby polecac cos w najnizszej cenie kosztem sredniej ceny naturalnych....?????

uderza w najbardziej popularne materace na rynku takze co jego najwieksza konkurencija to oczywiste
a druga sprwa jak juz pisalam to OPINIA sprzedawcy jednych materacow, a pisze jak by byl/byla lekarzem i wszystkie rozumy na ten temat pozjadal

Do góry