reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

te maxi cosi tez ogladalismy w sklepie i podoba nam sie tez bo ma osobne pasy
a cybex wydaje mi sie, że ma mniej miejsca na nozki niż ten Kiddy. Bo jak Maja w nim siedziala to miala blisko tą barierke (czy jak to nazwac) nad nozkami wiec troche sie zastanawialam jak starsze dziecko sie tam zmiesci a Maja przeciez duza wcale nie jest.

Dlaczego odradzają od 9-36kg? Ten cybex pallas taki jest i ma same dobre oceny

Ostatnia edycja:
reklama
My mamy maxi cosi priori i moge naprawde polecic . Mala jezdzi w nim juz od 3 tyg i jest taka zadowolona , wszystko widzi co jest dookola , wysoko sobie siedzi i przynajmiej nas widzi bo w tym malym to widdziala tyl fotela i odrazu sie denerwowala po dluzszej jezdzie, takze stwierdzilismy ze czas na zmiane .

Ja mam po synku Roemera King Plus w welurze. Naprawdę mogę polecić, niestety nie jest tani, ale w testach Adac wypada rewelacyjnie, doskonale się trzyma siedzenia (pomimo braki isofixa po zamontowaniu ani drgnie) Bardzo wygodny dla dziecka, synek w nim jeździł do ukończenia 3 roku życia.
No ale na razie czeka na córcię, bo póki co jeździmy w kołysce i dopóki główka nie będzie wystawać nie zamierzamy zmieniać, bo córcia do wielkoludów nie nalezy, a pozycja tyłem do kierunku jazdy jest póki co bezpieczniejsza dla kręgoslupów naszych dzieciaczków. Myślę, że tak na wiosnę trzeba będzie zmienić.

Ostatnia edycja:
No ale na razie czeka na córcię, bo póki co jeździmy w kołysce i dopóki główka nie będzie wystawać nie zamierzamy zmieniać, bo córcia do wielkoludów nie nalezy, a pozycja tyłem do kierunku jazdy jest póki co bezpieczniejsza dla kręgoslupów naszych dzieciaczków.

Zgadzam sie calkowicie z Ewitka. My tez jezdzimy jeszcze w kolysce, choc moj wielkolud jest prawie na styk z glowka.

Ale jest jeszcze za wczesnie zeby przesiadla sie do fotelika 9-18 kg.

Tam oprocz limitu wagi -jest rowniez limit wieku -od 9 miesiaca.
Wczesniej uklad kostny-a bardziej chrzestny nie jest jeszcze gotowy na obciazenia jakich moze doznac malenstwo w trakcie wypadku, czy tez gwaltowniejszego chamowania.

Wierze Wam ze maluchy sa szczesliwe po przesiadce z kolyski do prawdziwego fotelika-ale po obejrzeniu, przeczytaniu co moze sie stac z dzieckiem w razie czego -ja w kazdym razie nie jestem jeszcze gotowa na taka zmiane.

Do tej pory uzywalam fotelika Tako-ten jest tylko do 10 kg -teraz pozyczylam od kolezanki maxi cosi-ten jest znacznie wiekszy-pozwoli nam to dorosnac do nastepnego.

Juz dokonalam wyboru i jestesmy juz po przymiarkach. Kupujemy mlodej ten fotelik.Mamy niezaduzy samochod wiec funkcja odchylania w bok bedzie pomocna.

Maxi Cosi Axiss Car Seat - Intense Red : mothercare- Nursery Equipment, Maternity Clothes & Baby Shop

Choc najchetniej kupilabym fotelik montowany tylem do kierunku jazdy-ale niestety nie da sie go w tym samochodzie zamontowac

ps. nie zrozumcie mnie zle-nie chce kytykowac ani pouczac -sama jeszcze nie moge ochlonac po tym co sie dowiedzialam.

my też jeżdzimy jeszcze w kołysce i jeszcze chwile tak dostanie bo większego fotelika jeszcze brak, rozglądam sie i czytam wasze opinie ale na razie sie jeszcze nie zdecydowałam .

Goyap masz racje ze im dluzej dziecko jezdzi tylem tym lepiej i gdyby nie fakt ze moja Lenka w kolysce sie juz nie miescie to jeszcze bym jej nie przesadzala. Ostatnio jednak jazda z nia byla trudna bo nasza kolyska jest za waska w ramionach a pasy sa juz za krotkie wiec bylo jej poprostu niewygodnie. Nie sadze tez zeby jezdzenie w zbyt malym foteliku w ktorym nie mogla sie swobodnie oprzec bylo zdrowe dla jej plecow i ogolnej postawy.

reklama
Zdecydowanie 9-18, u nas posłużyło do 3 lat, wygodne do spania, bo zmienia się kąt nachylenia nawet sporo, a takie dziecko jeszcze dużo śpi w podróży, no i bezpieczniejsze. A potem już kupuje się ten ostatni fotelik demontowalny do samej podstawki.

Do góry