reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

reklama
Widziałam je w przedszkolu, fajna sprawa, ekstra rzeczy mozna potem kombinować. U nas na topie klocki magnetyczne, niech się synek nacieszy nimi póki mała nie raczkuje, bo potem pójdą pod nadzór, żeby mała kulki metalowej nie pokneła.

nadszedl juz czas wymiany fotelika
Ja chcialabym cybex pallas fix 2011 CYBEX Pallas FIX 9-36kg BLUE CITY W-WA (1866638101) - Aukcje internetowe Allegro
przymierzalismy Maje wczoraj w sklepie i w kurteczce jesiennej nie miała za dużo miejsca i jakos tak jak kukielka siedziala mimo ze z wielkim usmiechem :) Troche sie obawiam, że jak bedzie w zimowych ciuszkach to wogole sie nie ruszy.
No i mysle czy nie lepszy bylby taki z pasami

Jakie macie foteliki, jakie mozecie polecic??

Ja chcialabym cybex pallas fix 2011 CYBEX Pallas FIX 9-36kg BLUE CITY W-WA (1866638101) - Aukcje internetowe Allegro
przymierzalismy Maje wczoraj w sklepie i w kurteczce jesiennej nie miała za dużo miejsca i jakos tak jak kukielka siedziala mimo ze z wielkim usmiechem :) Troche sie obawiam, że jak bedzie w zimowych ciuszkach to wogole sie nie ruszy.

my mamy maxi cosi mobi. Jest super, ale nie wszystkim pasuje gdyż jest montowany tyłem do kierunku jazdy. Jest bardzo stabilny i dziecko ma w nim duużo miejsca. Poza tym ma taką podpórke opierającą fotelik o podłoge w samochodzie dzięki czemu jest jeszcze bardziej stabilny. Mamy już go miesiąc i jak dotąd nie zamieniłabym go na żaden inny. Dodam że ostatnio jechaliśmy w tatry i tam było ok 5 stopni więc mały był w zimowym kombinezonie raz i raz w kurtce zimowej i bez problemu. Mógł spokojnie bawić się zabawkami podczas jazdy :)

My mamy fotelik Kiddy podobny do tego http://allegro.pl/kiddy-guardian-pro-2-nowosc-2011-4-adac-i1858413954.html i z doświadczenia odradzałabym Wam zakup takiego fotelika bez pasów dla takich małych dzieci. Nasz synek zaczął w nim jeździć jak miał około roku i było dobrze dopóki sie nie ruszał. Ale jak tylko zaczął szaleć, to natychmiast zsuwał się z tego fotelika o co chwila musiałam go poprawiać. Teraz ma trzy lata i pojeździ jeszcze dłuuuuugo w tym foteliku.

Oj ja juz foteliki przerobilam. Poczytalam fora i Lenka miala juz pierwsze przymiarki. Z zakupem czekamy jeszcze chwile ale wybierzemy pomiedzy Maxi Cosi Priori a Maxi Cosi Tobi.
Na poczatku napalilam sie na Britax King ale zaglowek jest w nim strasznie wazki i praktycznie nie pozwala dziecku na ruchy glowka. Ze wzgledow bezpieczenstwa super boczna ochrona ale wygodne to to na pewno nie jest.

iIe pamietam juz dlaczego ale kilku ekspertow nie polecalo fotelikow o tak duzym przedziale wagowym tj 9-36 kg

ja identycznie jak polis kupię pomiędzy mc tobi a mc priori, już tyle się oczytałam że postanowiłam na te dwa do wyboru i więcej nie będe wyszukiwać:)
również czytałam że lepszy jest przedział wagowy 9-18kg.

Ja rozważam maxi cosi mobi, ale to chyba jeszcze trochę czasu, bo na razie młody jeszcze spokojnie się mieści w tym mniejszym foteliku. Jak będę widziała, że zanosi się na to, że zacznie mu głowa wystawać to pomyślę o zakupie. Póki co jeszcze sporo wzrostu mu brakuje, wagi również, bo fotelik jest do 13kg, a młody waży trochę ponad 8300.

reklama
Do góry