reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

reklama
Ja planuje uzywac tego samego spiworka co zakupilam do gondoli ( specjalnie wzielam troche dluzszy aby posluzyl przez dwa sezony)

A mamy taki

Baby Elegance

Na szczescie zimy tutaj nie bywaja mrozne, wiec mysle ze nam wystarczy

własnie chcialam popytac o spiworki- ale takie do spania- uzywacie?
ostatnio mam problem z Viki bo mi sie lubi odkywac i z tej racji kładę ja do spania w dl body i półspiochy albo takie pizamowe spodenki i skarpetk i- i takie kółko mam bo jak ja szczelnie okryje to sie poci jak mops-a jak zbyt lajtowo to ma zimny karczek- normalnie nie wiem co o tym myslec i mysle ze od tego mi sie w nocy nadal budzi ...dlatego pomyslalam o spiworku wlasnie - w zsadzie juz kupilam ale mimo wszystko chcialam dopytac- jak wy kladziecie dzieci do spania- i jak u nich wlasnie z karczkiem itp?

a w temacie spiworków wózkowych- ja dostalam do zestawu gratis spiworek tako- uzywalismy go juz tej pierwszej zimy bo zapina sie do fotelika- w dodatku jest przedluzany-odpinany wiec mysle ze dlugo starczy , mozna go tez montowac do sanek;-) , jest z polarem, ale na stałe, ale nie takim bardzo grubym - ja mysle ze z takim grubą wyściółką na stale- to nie warto- bo przezciez i tak dzieciaka ubieramy jeszzce w jakies tam spiworki-kurtki etc. - bo te spiworki wozkowe to raczej maja odsloniete piersi-wiec nie mozna pozwolic sobie na wlozenie dzieciaka (srogą)zimą w samym ubraniu - ja mysle ze najlepszym rozwiazaniem sa spiworki z odpinanym polarem albo owcza wełną - ale jak owcza wełna - to lepiej osobiście sprawdzić czy na pewno owcza a nie jakiś sztuczny twór, który potem moze tylko spowodować ogólne swędzenie :)

ja do spania chce kupić takie z Lidla bo w czwartek mają być LIDL . mam nadzieje że będą dobrej jakości .

A do wózka to właśnie chce z allegro cos zamówić ;)

Ps. a my zamawiamy juz 3 wózek://// w tako spacerówce Lenka płacze ,Espiro parasolka nam się zniszczyło i teraz zamówiłam x-landera xs http://allegro.pl/wozek-x-lander-xs-parasolka-folia-okrycie-6kg-24gw-i1838506315.html

mam nadzieje że juz więcej wózków nie będę musiała kupować

Ostatnia edycja:
Viki ja kupiłam małemu taki śpiworek do spania bo też się lubi rozkopywać i jestem bardzo zadowolona, Filip mi nie marznie i jest ok, kładę go tylko w body z dł rękawem i w ten śpiworek. A kupiłam taki śliczny w Smyku.
Delfin - ten śpiworek z lidla ma Jtaudul <o rety, mam nadzieję, że dobrze napisałam nick,jak nie to przepraszam> a i ja będąc w lidlu macałam te śpiworki i nie powiem - nie ma lipy :) jak bym wtedy miała więcej pieniędzy to bym na pewno kupiła. Może teraz kupię ten na 90 cm. A i współczuję przeżyć z wózkami i oby teraz ten był ostatnim :)

a co do śpiworka do sanek to też muszę zacząć myśleć ;-/

Ja mam śpiworek z Wójcika, kupiłam na początku rozmiar 74 i słuzy nam do dziś. Ale już pomału się kończy - szkoda że wójcik nie robi większych. Następny chyba kupie w IKEA. Chociaz jeszcze musze się porozglądać. Może jakiś fajny w Mothercare uda mi się kupić.

vikiigus, moja Lena spała pod kołderką tylko tydzień, aż mnie cholera brała w nocy, bo ciągle kołdra była gdzie indziej i ona gdzie indziej, teraz śpi w śpiworku i mam święty spokój z przykrywaniem, mam 3 na zmianę, takie w rozmiarze 6-12 miesięcy, ma jeszcze sporo miejsca w nich, myślę że jest jej wygodnie, bo przesypia noce, czasem tylko w nich wędruje po łóżku :)) ale przynajmniej wiem że jest jej ciepło

Maja tez spi w spiworku. Ja zwykle trafiam na fajne w lumpku.
Dzisiaj kupiłam kołderke i poduszke ale taka zupelnie płaską. Kołderka jakas taka wielka jak na łózeczko wiec chyba na razie odlozymy a podusia fajna bo juz nie spi głowka na twardym materacu tylko ma miekko. Poduszka jest płasciutka, bardziej chodzi o to zeby było milusio pod głowką a nie zwykle przescieradlo i twardy materac.

reklama
a powiedzcie czy dzieciaczki za bardzo sie w tych śpiworkach nie plątają?mój narazie śpi pod kołderką, ale właśnie przeważnie on gdzie indziej a kołderka gdzie indziej.Tylko że mój wędruje po całym tym łóżeczku i nieraz położe go w jedną stronę a budzi się w drugą. Może byłby dobry pomysł z tym śpiworkiem.. ?

Do góry