reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

Ja karuzele dostałam od kuzyna po jego dziecku ale taka zwykła z plastikowymi misiami, myślałam nawet o wymianie ich na małe pluszaki które bardziej by mi sie widziały. Ale jako uspokajacz mam jeszcze dla dziecka krówkę pozytywkę i owieczkę z bojacym sercem matki więc jak co mozna zawsze dokupić.

Nie wiedziałam, że z tymi pieluchami w Lidlu to jak kiedys z papierem toaletowym bedzie hehehe. Niezłe te wasze historie. Ja byłam wczoraj wieczorem i były same rozm 2. Kupilismy jedna paczkę. Na razie mam w domu 1 paczke jedynek i 1 dwójek. Ja ostatnio jedynki w Polo kupiłam premium care z chusteczkami gratis. Jest 78szt pieluch + chusteczki w cenie 42,99zł i wydaje mi sie, że to ich stała cena. A Polo mam pod nosem i czesto je tam widze.

reklama
viki a ja myslalam ze po porodzie kupowanie sie skonczy, ale widze na Twoim przykladzie ze wrecz przeciwnie... :)
Ja dla odmiany szukam spiworka na chrzest, kurcze nie chce typowego becika i typowego spiworka tez nie chce, a nic mnie nie urzeklo bleeee wiem za wczesnie na takie ale ja mam wrazenie ze potem nie bede miec tyle czasu na szukanie...

Ligotka mi sie wydaje ,ze kupowanie sie nigdy nie skonczy ;-)

viki
my kupilismy Summer Baby Zoom Digital Video Monitor, moja siostra ma podobny tylko starsza wersje i jest bardzo zadowolona, zreszta byla u nas 2 tygodnie temu wiec moglam przetestowac :-) Monitor ma super opinie. Na poczatku kupilismy Motorola - Digital Video/Audio Baby Monitor 2.4'' colour screen bez czytania opinii (oczywiscie opinie nie byly pochlebne, sama tez nie bylam zadowolona z niego) wiec oddalismy go.

Buy your Summer Baby Zoom Digital Video Monitor with Remote Control Camera reviews from Kiddicare Monitors | Online baby shop | Nursery Equipment

Karuzele kupuje ale dopiero jak maly bedzie spal w lozeczku, za to kupilismy bouncer-super okazja sie trafila bo przecenione ze 130£ na 79£, teraz sprawdzalam to kosztuje 94£ :-)

MAGIC astro bouncer includes MAGIC card & toys pack - Ochre - Best Sellers - Mamas & Papas

Ostatnia edycja:
viki a ja myslalam ze po porodzie kupowanie sie skonczy, ale widze na Twoim przykladzie ze wrecz przeciwnie... :)
Ja dla odmiany szukam spiworka na chrzest, kurcze nie chce typowego becika i typowego spiworka tez nie chce, a nic mnie nie urzeklo bleeee wiem za wczesnie na takie ale ja mam wrazenie ze potem nie bede miec tyle czasu na szukanie...

ligotka - powiem tak - po porodzie to sie dopiero zaczęło kupowanie- takie impulsywne i takie konieczne z racji nie pomyslenia przedtem typu kosmetyki, akcesoria, zabawki :) itp itd - a do tego cała lista rzeczy wspomagających biedną mamusię :) - na konto to wole nie patrzeć- paragony wyrzucam w kąt , bo szkoda się zastanawiać nad nimi ;( - myslę ,że wartośc zakupu zaplanowanegu już z 2 razy została przekroczona :))) ...a ile mi się jeszcze marzy...

a na chrzest ja mam wybrane takie cós - juz kiedys pokazywałam - jak tylko to zobaczyłam - po prostu się zakochałam:)

Sukienka CHRZEST 68 KOLEKCJESLUBNE 62 do 86 M06 (1186545032) - Aukcje internetowe Allegro

a na górę chciałabym po prostu jakies fajne futerko - ja mam zamiar chrzcic w niedzielę palmową- więc jakiegoś konkretnego śpiowora to chyba nie będę potrzebowała :)

sunshine- fajna ta niania - tylko u mnie video odpada bo w tej mojej kołysce i musiałabym Viki nadajnik przy twarzy umieszczac , żeby ją widzieć , a nie uważam , że to dobry pomysł:)

trochę żałuje że ten monitor oddechu kupiłam bez niani- bo teraz będą 2 urządzenia :)))

ja karuzeli tez na razie nie kupuję - bo nawet nie miałabym jak zawiesić - oprócz standardowych zabawek z kołyski dostalismy taki fajny pałąk - i juz zebrało się kilka zabaweczek zwieszek dodatkowych - ja zwiesiłam wszystko to troche duzo tego- na szczęście Viki jeszcze nie widzi dokładnie tego misz-masz ;)

DSC01155.jpg

Ostatnia edycja:
Vikiigus ja monitor bede uzywac dopiero jak dziecko zacznie spac w lozeczku, kupilam na zapas:-) na poczatku nasz synek bedzie spal w moses basket a on jest przenosny wiec nie bede potrzebowac. Monitor tez kupilismy z tego wzgledu ze mieszkamy w domu i pokoik jest na gorze.

reklama
Do góry