reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

No wlasnie myslalam ze to tylko ja jestem taka wybredna, bo jakos tez boje sie kupic uzywany... sama nie wiem, troszke znow sobie wyrzucam ze wtedy to mniejszy koszt i mogla bym kupic sobie lepszy... bo to jednak spory koszt... nie wiem odkladam to na pozniej....
Kurde ale mnie maz wnerwia, nie chce mi tego lozeczka przeniesc do sypialni :( zawzial sie ze zrobi to jak bede w szpitalu, a ja chce to widziec i rodzic spokojna ze wszystko mam zapiete na ostatni guzik! Oj bedzie awantura cos czuje..
u mnie łożeczko stało złożone już jakis czas,wczoraj przyozdobiłam i założyłam pościel.Wszystko nakrylam kocykiem i czekamy:)

reklama
No ja przed pojsciem spac musialam sie z mezem jeszcze troche o to poklocic... w koncu dal spokoj i powiedzial ze pozwoli mi je ubrac i przeniesie ale w srode... :) zawsze to cos...

U mnie łóżeczko stoi już sporo czasu by kot do niego przywykł, teraz zamierzamy go ubrać w weekend.

Laktatora też jeszcze nie mam, jak będzie potrzebny to mąż szybko kupi. Chyba skuszę się na elektryczny medeli, podobno jest suoper.

ja ubrałam z dwa dni temu , i powiem wam że jak ubrałam łóżeczko to już na maxa nie omeg się doczekać naszej niuni . U mnie psy też się przyzwyczajają ale w sumie nie zrobiło to na nich wrażenia, co innego jak widzą maskotki ,wtedy jest szał i głupizna :-p

ja się zastanawiam czy nie kupić faktycznie czegoś do kąpieli np tej gąbki itp .

W koncu TAKO zrealizowalo moja reklamacje.
Pierwotnie facet probowal sie wymigac mowiac ze obecnie nie maja nowych stelazy, pozniej ze na stanie sa tylko kola jakie dostalam pierwotnie.

Po wymianie maili okazalo sie ze wszystko maja i wyslali nastepnego dnia.
Przynajmiej mam mozliwosc porownania jakie modyfikacje firma wprowadzila w konstrukcji stelaza.

I tak mam dwa stelaze, trzy komplety kol, jedna gondole, spacerowke oraz dwie wkladki do niej.

Wiec fura stoi gotowa na przyjecie malej, ktora pojawi sie
14 lutego.

goyap -aż zazdroszczę takiego zestawu:) rozumiem że nie musialaś odsyłaś tych trefnych;)

a powiedz jaką masz te wkładkę w końcu - bo ja próbowałam się porozumieć w tym temacie(mam tę szarą i się nie dogadałam) - chodzi mi o wkładki zarówno do spacerówki jak tez do fotelika:tak:

a ja w końcu wczoraj wybrałam się na pierwszy spacerek - wózek - cudo - tak się lekoo prowadzi, że właściwie musialam za nim biec:))))) żartuję oczywiście - ale serio- robi wrażenie , ze sam jedzie- nawet spróbowałam i wjechałam na nieutwardzony grunt czyli tzw wertepy - idzie jak czołg - a jaka zarąbista amortyzacja- same plusy :-)

a ja własnie rozpakowałam moją nianię - normalnie nie chce mi się wierzyć, ale to nówka-nierdzewka:))) normalnie kosztuje ponad 300zł ,a ja wylicytowałam za 15o kilka:))) happy jestem, bo jak będe sprzedawać to raczej nie stracę - a bajerancka , że hej - i szybciorkiem sprawdzilismy - bo na razie sie ładuowac musi- czysto nadaje że hej :)
teraz wieczorkiem jak ja juz będe w sypialni a mąż w salonie to nie będę musiała do niego krzyczeć żeby coś przyniósł tylko ładnie przez nianię heheh :)))) i nie będzie mógł skłamać że nie słyszał :p

Ostatnia edycja:
my łóżeczko mamy rozkładać w week, już nie mogę się doczekać, dobrze że mój R nie wpadł na pomysł, by rozkładać sam,jak ja w szpitalu będę :) przecież takie łóżeczko musi postać, przewietrzyć się. A poza tym takie rozłożone bardzo oko cieszy :) ja już odliczam godziny do weekendu, gdyby nie to, że trzeba się jednak trochę namęczyć przy tym rozkładaniu ro bym już to teraz zrobiła, jak R w pracy. ALe trudno, poczekam, niech też ma jakiś wkład w urządzanie kącika dla Filipka :)

viki fajnie, że wózek się sparwdza. Mój jest identyczny jak twój i też nie mogę się doczekać pierwszego wyjazdu.

Ligotka u mnie łóżeczko jeszcze w kartonie, materac, przewijak, wszystko spakowane i czeka. Juz mnie wkurza, że lezy to wszystko po katach ale mąż też się uparł, że na razie nie rozkłada. Ale ja zostawiam mu tą frajdę na czas mojego pobytu w szpitalu. Wiem, że chce nam zrobić niespodziankę. Ale on sobie dużo pozostawiał na ten czas a ostatnio go uswiadomiłam, że nie bedzie nas 2-3 dni, to był zaskoczony. Nie wiem czy liczył, że ma na to tydzień. Dzisiaj tez mu przypomniałam, że nie bedzie miał wiele czasu na szykowanie bo będzie siedział u nas. Chociaż by lampkę przykręcił w miejscu gdzie ma być łożeczko.

Ja laktator tez chce kupić dopiero jak będzie potrzebny. Planuję kupić ręczny Medeli (on ma możliwość rozbudowy do Minielectric).

reklama
goyap -aż zazdroszczę takiego zestawu:) rozumiem że nie musialaś odsyłaś tych trefnych;)

a powiedz jaką masz te wkładkę w końcu - bo ja próbowałam się porozumieć w tym temacie(mam tę szarą i się nie dogadałam) - chodzi mi o wkładki zarówno do spacerówki jak tez do fotelika:tak:

a ja w końcu wczoraj wybrałam się na pierwszy spacerek - wózek - cudo - tak się lekoo prowadzi, że właściwie musialam za nim biec:))))) żartuję oczywiście - ale serio- robi wrażenie , ze sam jedzie- nawet spróbowałam i wjechałam na nieutwardzony grunt czyli tzw wertepy - idzie jak czołg - a jaka zarąbista amortyzacja- same plusy :-)

:p

Vkiigus jak na razie nie bylo slowa o odeslaniu tamtego stelaza. Gdyz jest to w moim przypadku kosztowna sprawa.
Tak jak na terenie Polski przesylka jest gratis to mnie ona kosztowala 180 PLN.
Cale szczescie ze placilam tylko raz jak zamawialam wozek.
Reklamacje przeslali na wlasny koszt, i jakby zadali zwrotu to moge im odeslac ale rowniez na ich koszt, co raczej srednio by im sie oplacalo. Firma narozrabiala to poniosla straty.

Majac taki zestaw nie obawiam sie peknietej detki czy tez innej awarii, gdyz mam wystarczajaca ilosc czesci zamiennych. :-D

Co do wkladki otrzymalam teraz czarna z milutkiego polaru. Jak je porownac to ta szara jest bardzo szorska. Mam tylko czarna wkladke do spacerowki, ale pasuje tez do fotelika, fajnie go wyplyca.

Chcialam zamowic specjalna wkladke na allegro ale mysle ze juz sobie podaruje, bo zanim przyjdzie to juz mala bedzie na swiecie.

Wkładka do fotelika+nakładki na pasy mix kolor (1422784777) - Aukcje internetowe Allegro
Materacyk wkładka do wózka fotelika huśtawki... (1423474449) - Aukcje internetowe Allegro
Wkładka do fotelika - NOWA + ochraniacze (1438327109) - Aukcje internetowe Allegro
Wkładka do fotelika - polar - zestaw 2 sztuk NOWE (1434156139) - Aukcje internetowe Allegro

Do góry