reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

reklama
no ja też w dwupaku, ale garniturek na chrzest już wisi w szafie ;)
a jeśli chodzi o ubranka dla dziewczynek, to jakiś czas temu natknęłam się na to:
Picasa Web Albums - Alina
jak dla mnie cudne, gdybym miała mieć dziewczynkę to pewnie już połowę z tych rzeczy bym u tej dziewczyny pozamawiała ;)

my także wczoraj o chrzcinach rozmawialiśmy, ale na razie tylko o tym, gdzie je zrobimy, o ubranku na razie nie pomyślałam nawet :)

Zmieniając temat - przyjechała dziś do mnie przyjaciółka z półtorarocznym synkiem i postanowiłyśmy wyjść na spacer by przetestować mojego JumperaX. Prowadzi się super, tak delikatnie, oporu nie ma żadnego, jedzie gładko. Ale zmartwiły mnie dwie rzeczy - pałąk w spacerówce - owszem jest wypinany (na co zwróciłam uwagę już w sklepie) ale nie ma regulacji wysokości co nam nie przypasowało ponieważ Marcinek był ubrany z kombinezon i ciepły śpiwór i ten pałąk go uciskał ;-/ a druga rzecz to ta szerokość wózka.. Już nawet nie chcę się zastanawiać nad tym warriorem o którym pisałyście, że jest większy bo się tylko wkurzać będę. Tak jak napisałam, mały był grubo ubrany ale i tak mi się wydaje, że tak za mało miejsca miał. na wakacje pewnie będzie super i na chłodniejsze dni a w zimie... no cóż, jakoś będziemy musieli dać sobie radę. Bo poza tymi dwoma sprawami wydaje mi się być naprawdę super :)

Mam pytanie odnośnie laktatorów - macie jakieś doświadczenie? Możecie jakiś polecić? Słyszałam, że z aventu część dziewczyn juest niezadowolona i że płaci się właściwie tylko za markę. Znalazłam też taki tommy tippe i firmy nuby i tak się zastanawiam. Patrzę tylko na ręczne, bo niezbyt mam kasę, by na elektryczny wydawać a myślę, że manualny też się sprawdzi..
pozdrawiam

Mam pytanie odnośnie laktatorów - macie jakieś doświadczenie? Możecie jakiś polecić? Słyszałam, że z aventu część dziewczyn juest niezadowolona i że płaci się właściwie tylko za markę. Znalazłam też taki tommy tippe i firmy nuby i tak się zastanawiam. Patrzę tylko na ręczne, bo niezbyt mam kasę, by na elektryczny wydawać a myślę, że manualny też się sprawdzi..
pozdrawiam
avent odradzam,
z elektrycznych medela,mozna do 150zł kupić używany.Polecam raczki,szybko i sprawnie mi szło,o wiele lepiej niz aventem.Jeśli zamierzasz karmić 6 m-cy tylko piersią i być z dzieciaczkiem w domu to zastanowiłabym sie nad tym wydatkiem:)

Tez duzo myslalam o laktatorze ale wstrzymuje sie. Jak bedzie potrzebny to poprostu wyskocze do sklepu i kupie albo wysle meza. Wiem ze nie zawsze sie przydaje a wydatek spory. Nawet jesli sie pozniej odsprzeda to i tak starata jest.

no ja też się stresuję, czy to nie będzie zbędny wydatek tym bardziej, że miałam problemy z hormonami przed zajściem w ciążę więc się obawiam,czy w ogóle będę mogła karmić a do tego w rodzinie od str mamy większość kobiet miała problemy z drożnością kanalików i karmiły b.krótko tak więc się zastanawiam. Mam nadzieję,że mi się jednak uda karmić, bardzo mi na tym zależy. Więc pewnie zakup zostawię mężowi jak np. będę w szpitalu i będę miała ten nawał, ale chociaż chciałabym wiedzieć, po jaki go wysłać, by mi nie kupił jakiegoś badziewia :) dlatego też pytam czy macie jakieś typy :) O medeli słyszałam, podobno b.dobry, ale wg mnie nowy to w sumie drogi jest a niestety akurat jesteśmy na małym zakrętasie finansowym i są dodatkowe nieplanowane wydatki ;-/ a jakoś używany laktator mnie nie przekonuje, nie wiem dlaczego ale mimo wysterylizowania wydawało by mi się to nie higieniczne ;-/

;-/ a jakoś używany laktator mnie nie przekonuje, nie wiem dlaczego ale mimo wysterylizowania wydawało by mi się to nie higieniczne ;-/

ja mam podobne odczucia dlatego się wstrzymałam z zakupem,jak już będe musiał dziecko zostawić to najwyżej ręcznie odciągnę.Przy nawale laktator jest pomocny ale spokojnie da sie odciagnąć ręcznie,trzeba pamiętać że odciagamy tylko do uczucia "ulgi".
Trzeba jeszcze pamietać,że dziecko karmione piersią nawet jak mu sie odciągnie mleko to niekoniecznie je wypije,dużo dzieci poprostu nie lubi smoków butelkowych a bezsensu jest je przyuczać jeśli sie chce karmić.Bądź co bądź karmienie butelką kosztuje malucha mnej wysiłku i potem można żałowiac jak polubi butlę

po się podpisuje pod przedmówczyniami . Ogólnie to jeśli chodzi o zakupy dla malca to zaczynam wymyślać bo ciągle wydaje mi się że czegoś nie kupiłam i się filmuje . Ale to wszystko przez czekanie za małą .

reklama
No wlasnie myslalam ze to tylko ja jestem taka wybredna, bo jakos tez boje sie kupic uzywany... sama nie wiem, troszke znow sobie wyrzucam ze wtedy to mniejszy koszt i mogla bym kupic sobie lepszy... bo to jednak spory koszt... nie wiem odkladam to na pozniej....
Kurde ale mnie maz wnerwia, nie chce mi tego lozeczka przeniesc do sypialni :( zawzial sie ze zrobi to jak bede w szpitalu, a ja chce to widziec i rodzic spokojna ze wszystko mam zapiete na ostatni guzik! Oj bedzie awantura cos czuje..

Do góry