reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

ja ostatnio byłam w realu i kupiłam w tej samej cenie bez wiekszych ceregieli heheh- aż zdziwiona byłam, bo nigdzie przedtem nie dojrzałam tej oferty...

generalnie jestem po uzyciu już kilu rodzajów pieluch - z pampersów testowałam te zwykłe jak i premium - kupiłam raz dwie paki w promocji - premium sa o tyle lepsze , ze maja taka fajną siateczkę i jak dziecko zrobi kupkę to ona "znika" w tej siateczce i nie przykleja się tak do tyłka jak w zwykłych pampersach

miałam tez do czynienia z happy - niestety jedynki są chyba wieksze niz 2 pampersa ,a to wycięcie na pępek to chyba zdało by egzamin przy 4-5 kg dziecku - bo moja Viki miała je gdzieś w oklicach mostka:-D

miałam też zerówke pampersa - kiedys załapałam się na taką próbkę - niestety w sklepach nigdzie nie widziałam:-( - a ta jest idealna na moją kruszynę - moze ktoś wie czy mozna cos takiego gdzieś dostać:confused:

reklama
ja ostatnio byłam w realu i kupiłam w tej samej cenie bez wiekszych ceregieli heheh- aż zdziwiona byłam, bo nigdzie przedtem nie dojrzałam tej oferty...

generalnie jestem po uzyciu już kilu rodzajów pieluch - z pampersów testowałam te zwykłe jak i premium - kupiłam raz dwie paki w promocji - premium sa o tyle lepsze , ze maja taka fajną siateczkę i jak dziecko zrobi kupkę to ona "znika" w tej siateczce i nie przykleja się tak do tyłka jak w zwykłych pampersach

miałam tez do czynienia z happy - niestety jedynki są chyba wieksze niz 2 pampersa ,a to wycięcie na pępek to chyba zdało by egzamin przy 4-5 kg dziecku - bo moja Viki miała je gdzieś w oklicach mostka:-D

miałam też zerówke pampersa - kiedys załapałam się na taką próbkę - niestety w sklepach nigdzie nie widziałam:-( - a ta jest idealna na moją kruszynę - moze ktoś wie czy mozna cos takiego gdzieś dostać:confused:

Z zerówką z pampersa się nigdzie nie spotkałam, tylko z Belli Happy widziałam zerówki.

Viki najmniejsze z pampersa w sklepach są newborny do 5 kg, te tzw. "1" a znam asortyment procter and gamble. Naprawdę nigdzie nie spotkałam sie z zerówkami w sprzedaży.

no ja myślę, że kupię te pampersa new borna (takie w kremowym opakowaniu) a drugą paczkę huggisów teżtych najmniejszych. Tak na próbę. Zobaczymy, jak się sprawdzą bo co dziecko i mama to inna opinia firm i rodzajów :)

no ja kupiłam tych najmniejszych huggies 1 tylko jedna mała paczke 27szt. do szpitala, a w domu mam jeszcze 2 wieksze paczki 2 wolałam wieksze kupić bo z Alą te najmniejsze były na styk i dobrze, ze wówczas nie kupowałam więcej jak 2 paczki bo były by za male na dłuższy czas...

mój mąż dzisiaj zdobył 2 paczki pampersów w Lidlu cena za jedną pieluszkę wychodzi 43gr więc tanio ale sceny tez podobno były świetne on był o 10 rano w sklepie a rozmiaru 3 i 4 już nie było wcale :tak: pełno mamusiek z dziećmi w wózkach kopały w tych paczkach rozwalały wszystko i wyrywały sobie paczki normalnie SZOK :szok:

Ja póki co mam 1 paczke pampersów o rozmiare 1 i dwie paczki o rozmiarze 2 ...jezeli zabraknie to sie chlopa wysle do sklepu :tak:
Odnosnie chusteczek to mam kiklanascie pampers z aloesem i rumiankiem i kilkanascie paczek tych drugich z papmersa takich w ciemnym opakowaniu. Kolezanka mi mowila ze te drugie sa lepsze bo sa bardziej nawilzone( mokre)

ja mam małą paczkę pampersów new baby 2-5 kg i dwie duże paczki pampersów premium 2-5 kg (dostałam od ciotki ) , więcej nie kupuje ,a jeśli już to większe rozmiary bo nie wiem jak dziecko będzie tyło . Chusteczki mam dwie paki heppy i pampersy zielono-niebieskie. Chusteczek jeszcze dokopię :-p

reklama
A ja bylam z mama w lidlu i pampersy wyprzedane... byly cztery paczki 3 :/ rajstopek i skarpet byl spory wybor, kupilam malej (a wlasciwie moja mama) po dwie pary... no i jak moja mama wracala do domku to po drodze wstapila do jednego lidla i tam byly 2 (ale tez ostatnie paczki i wziela dwie) ale pani mowila ze rzucili w popoludniowej dostawie bo rano sie rozeszly od reki... rzeczywiscie w realu byly ostatnio za 43zl wiec 3 zl roznicy... wiec moj maz smial sie z nas ze glupie latalysmy jak mozna bylo 3zl doplacic i kupic bez problemu :) no i w koncu mam jedna paczke jedynek i trzy paczki 2, (w tym jedne to premium care) jesli mala bedzie za mala na 2 to dokupie jedynki a tamte beda na pozniej ;)

Do góry