reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

Dziewczyny, czy któraś z was była już w lidlu? Jest ciekawa oferta LIDL
Ja niestety dopiero wieczorem z mężem będę mogła się wybrać i zastanawiam się czy warto i czy coś jeszcze zostanie w ogóle ;-)

reklama
ja nie jadę do lidla a to tylko dlatego, koleżanka ma mi mega paczkę wysłać po swoim dziecku z okresu od 0 do 4 miesięcy więc tam się dużo tego wszystkiego znajdzie plus to, co już sama nazbierałam, jak mi wczoraj przez skypa pokazywała ile tego naszykowała to szok :) plus będzie jeszcze zbierać ubranka od koleżanek po ich starszych synkach więc mi się szafa zapełni :) i dlatego nie pojadę by niepotrzebnie kasy nie wydawać :)
Claudia - dziękuję za odpowiedzi :)
A mam do was jeszcze takie pytanko odnośnie kosmetyków dla maluszka - kupiłyście już? Macie jakieś typy? Chodzi mi o płyn do kąpieli, do włosków, krem na buźkę (może taki na każdą pogodę?) itp? Ja się zastanawiam nad serią nivea baby, macie jakieś doświadczenie? Na początku myślałam,że będę Filipka kąpać w oilatum ale stwierdziłam że jak nie wyskoczą małemu jakieś problemy ze skórą i się nie będzie wysuszała to pozostanę przy tych tańszych kosmetykach :) Z tego, co przeczytałam co pisałyście wcześniej to chusteczki do pupki kupię chyba huggisy a może właśnie te nivea baby. Myślalam o tych rossmanowskich ale zupełnie mi odradziłyście za co dziękuję :)

Z tego co wiem to Nivea Baby jest przeznaczona dla dzieci od 1 miesiąca życia więc na początek odpada...ja kupiła wszystko z Hipp'a...zobaczymy czy sie sprawdzi....jak o wszystkim słyszałam i dobre i złe opinie....wszystko wyjdzie w tak zwanym "praniu"....:-)

Ostatnia edycja:
ja nie jadę do lidla a to tylko dlatego, koleżanka ma mi mega paczkę wysłać po swoim dziecku z okresu od 0 do 4 miesięcy więc tam się dużo tego wszystkiego znajdzie plus to, co już sama nazbierałam, jak mi wczoraj przez skypa pokazywała ile tego naszykowała to szok :) plus będzie jeszcze zbierać ubranka od koleżanek po ich starszych synkach więc mi się szafa zapełni :) i dlatego nie pojadę by niepotrzebnie kasy nie wydawać :)
Claudia - dziękuję za odpowiedzi :)
A mam do was jeszcze takie pytanko odnośnie kosmetyków dla maluszka - kupiłyście już? Macie jakieś typy? Chodzi mi o płyn do kąpieli, do włosków, krem na buźkę (może taki na każdą pogodę?) itp? Ja się zastanawiam nad serią nivea baby, macie jakieś doświadczenie? Na początku myślałam,że będę Filipka kąpać w oilatum ale stwierdziłam że jak nie wyskoczą małemu jakieś problemy ze skórą i się nie będzie wysuszała to pozostanę przy tych tańszych kosmetykach :) Z tego, co przeczytałam co pisałyście wcześniej to chusteczki do pupki kupię chyba huggisy a może właśnie te nivea baby. Myślalam o tych rossmanowskich ale zupełnie mi odradziłyście za co dziękuję :)

ja do kąpieli mam zwykłe mydełko Bambino ale produkowane przez Nivea bo są różniste firmy, a kremik to mam Linomag od 1 dnia życia dla niemowląt z witaminą a i jeszcze jakąś, chusteczki mam Labell z Intermarche

Z tego co wiem to Nivea Baby jest przeznaczona dla dzieci od 1 miesiąca życia więc na początek odpada...ja kupiła wszystko z Hipp'a...zobaczymy czy sie sprawdzi....jak o wszystkim słyszałam i dobre i złe opinie....wszystko wyjdzie w tak zwanym "praniu"....:-)

Ja kosmetyki też mam z hippa bo są od pierwszych dni no i moja siorka używała i była zadowolona:tak:

Ja kupiłam cala serie z Johnson & Johnson, lecz slyszałam ze wiekszosc maluszkow ma po nich uczulenie. Wiec zamowiłam na allegro serie z Nivea baby plus oilatum, wiec moja mam jak bedzie do mnie jechała to mi je zabierze.
Wydaje mi sie ze wybór kosmetykow to sprawa indywidualna naszych dzieciaczkow :tak:

Dziewczyny, czy któraś z was była już w lidlu? Jest ciekawa oferta LIDL
Ja niestety dopiero wieczorem z mężem będę mogła się wybrać i zastanawiam się czy warto i czy coś jeszcze zostanie w ogóle ;-)

Gdybym miała pod domem samochód to pojechałabym po pampersy bo cena jest rewelacyjna. Ew. dobrałabym rajstopek trochę, ale pampersiaki to na bank. Chyba poproszę bratową bo pracuje obok lidla.... no i właśnie dzwoniłam - jest akurat w sklepie i jak będą jeszcze te pampersy to mi kupi :)

Edit: no i już nie ma pampersów. Podobno o 9 rano już nie było (ciężarne rozebrały :) ), ale jutro o 8 ma być dostawa, więc ja na bank postaram się tam być o 8 :)

Ostatnia edycja:
Tym razem wybralam wszystko ekologiczne, zobaczymy jak dziecku spasuje. Z coreczka stosowalam pampersy i huggies, wsumie nie bylo wiekszych problemow z odparzeniem. Ale tym wybralam pampersy bez chloru, hypoalergiczne i lepsze dla srodowiska tak samo chusteczki, zobaczymy czy dziecku beda odpowiadac. Kosmetyki z corka uzywalam roznie pierw J & J poznej aveeno, pozniej cetaphil bo bylo problemy z egzema teraz uzywamy organicznych i nie ma problemow. Dla dziecka zdecydowalam na organiczne california baby, zobaczymy mam nadzieje ze sie obejdzie bez problemow z skora.

Dziewczyny jak czytam jak wszystkie piszecie o tych rajstopach to mnie wszystko gryzie. Nie znosze rajstop i coreczce tez bardzo zadko zakladam, ona sama bardzo nie lubi pod spodniczke woli getry, dziecku tez nie bede zkaldac tylko dresy.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Gdybym miała pod domem samochód to pojechałabym po pampersy bo cena jest rewelacyjna. Ew. dobrałabym rajstopek trochę, ale pampersiaki to na bank. Chyba poproszę bratową bo pracuje obok lidla.... no i właśnie dzwoniłam - jest akurat w sklepie i jak będą jeszcze te pampersy to mi kupi :)

Edit: no i już nie ma pampersów. Podobno o 9 rano już nie było (ciężarne rozebrały :) ), ale jutro o 8 ma być dostawa, więc ja na bank postaram się tam być o 8 :)

U mnie też juz nie ma pieluch-podobno niezłe sceny się rozgrywały rano :-D
Za to kupiłam rajstopki rozm.74-80, będzie miał na jesień :-)

Do góry