reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

zdołowałyście mnie z tymi chusteczkami i jednak nie kupie . Bo skoro są do bani to bez sensu kupować , myślałam że do kupy to każde są dobre . ale jednak co pierworódka to pierworódka :-p czyli chusteczki jak pampersy ,firmowe.

co do wózka to współczuje ,ale trzymam kciuki żeby uwzględnili reklamacje bo w końcu towar jest nie zgodny z zamówieniem .

Delfin-podobno Dada z Biedronki tez są fajne i na pewno tańsze. Ja używałam jakiś czas temu i z tego co pamiętam, byłam zadowolona :-)

reklama
rachell, dowiedz się, może w tych basenach dla niemowląt jest woda ozonowana, bo taka powinna być
ja tez myślałam o wypadach na basen, ale takich samodzielnych nie żadne zajęcia, bo mam basen z wodą ozonowaną jakieś 40 km od nas, raz na jakiś czas można się wybrać z dziećmi, a i sama popływam trochę

Delfin-podobno Dada z Biedronki tez są fajne i na pewno tańsze. Ja używałam jakiś czas temu i z tego co pamiętam, byłam zadowolona :-)

Koleżanka mi mówiła, że Dada mają w składzie 5 czy 6 rodzajów parabenów, jak będę kiedyś w Biedronce to sama sprawdzę. Są fajne wilgotne, ale lepiej nie truć dzieciaczka, czymś co może być rakotwórcze.

Rachell zajęcia aquababy "wyglądają" na rewelacyjne ,kurcze skoro piszą,że prowadzone są już dla dzieci 3miesięcznych to może i woda jest odpowiednia?w moim mieście są zajęcia dla mamy z dzieckiem w jednym klubie,ale nic mi nie wiadomo o formie zabaw w basenie, to super sprawa i mężuś na pewno by się wybrał z naszym synkiem

Basen jest super na pewno będę chciała chodzić :) Super zabawa dla dziecka i dla rodzica :)

Dziewczyny zaopatrzyłyście się w chusty do noszenia?

Koleżanka mi mówiła, że Dada mają w składzie 5 czy 6 rodzajów parabenów, jak będę kiedyś w Biedronce to sama sprawdzę. Są fajne wilgotne, ale lepiej nie truć dzieciaczka, czymś co może być rakotwórcze.

Poszukałam dokładniej w necie i oto co znalazłam:
5 różnych parabenów mają bella happy i cleanic dzidziuś,
4 parabeny - gaga z tesco i dada biedronkowe,
2 parabeny - bambino,
1 paraben - huggies pure, nivea,
bez parabenów są: babydream z rosmanna, tesco value i pampersy białe, zielone i pomarańczowe

reklama
Chusteczki z Rossmanna są bardzo suche, tak jak pisała vive - prawie wcale nie nasączane. Nie sądzę, żeby się przy kupach sprawdziły.

Kupiłam jedne na próbę te z rossmana rzeczywiście nie są mocno nawilżone ale pampersy te sensitive nie wiele się różnią :zawstydzona/y: miałam huggiesy te pure i te były super nawilzone i super się wyciągają tylko są z innego tworzywa takie targanego
rossmanowskie się super wyciągają - sprawdze wiec jeszcze przy małej czy dadzą rade bo tak poza tym mi pasują zwłaszcza to wyciąganie bo np dada, bambino i dzidziuś pod tym względem to porażka :-(

Do góry