reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

ja nie kupuje narazie nic na ściane bo malutka bedzie z nami w sypialni miała łóżeczko
ale fajowe są

U mnie tak samo narazie łózeczko będzie w sypialni mimo że pokoik ma swój umeblowany i przygotowany ale przez pierwsze pół roku będzie z nami w sypialni ze względu na to żeby nie latać co chwila do innego pokoju a mieć maluszka przy sobie. Zawsze to człowiek spokojniejszy jest że dziecko na oku ma.

reklama
Doris- a tez masz takie szare wkładki w foteliku i spacerówce czy pod kolor? bo qrde ja nawaliłam i nie zwróciłam na to uwagi , a bardzo mi sie niepodoba...jutro zadzwonie do goscia co mi szykował- może da to się jakos odkręcić :)))

No są takie szare, niby siwe białe. Ale ne wiem jak długo będę to używać. NIe przeszkadza mi to specjalnie.

U mnie tak samo narazie łózeczko będzie w sypialni mimo że pokoik ma swój umeblowany i przygotowany ale przez pierwsze pół roku będzie z nami w sypialni ze względu na to żeby nie latać co chwila do innego pokoju a mieć maluszka przy sobie. Zawsze to człowiek spokojniejszy jest że dziecko na oku ma.

Maja z nami też ok tylu spała moze nawet ciut wiecej - tzn w pokoju ale w swoim łóżeczku i teraz tez bym nie chciała żeby Pati z nami spała bo potem trudno dziecko odzwyczaić
W kazdym razie mamy 3 pokoje - w jednym Maja, w drugim mamy sypialnie a trzeci to salon wiec musi maluszek z nami spać ale i tak to wygodne - wiec nie ubolewam nad tym - tak jak mówisz lepiej mieć dzidziusia pod ręką i na oku :)

Nie, w Leroy kosztują 25zł, a tu w linku jak widać są tańsze i to sporo :) a, i to cena za zestaw.

żyrafa ma około 20cm
przykleiliśmy je w naszej sypialni, bo tu Mała będzie spała. Niech ma jakiś "swój" dziecięcy akcent :)

Nie, w Leroy kosztują 25zł, a tu w linku jak widać są tańsze i to sporo :) a, i to cena za zestaw.

żyrafa ma około 20cm
przykleiliśmy je w naszej sypialni, bo tu Mała będzie spała. Niech ma jakiś "swój" dziecięcy akcent :)

to dlaczego piszesz , że przepłaciłaś?- gdzieś są tańsze?

Ja też chciałam na początku takie naklejki ale na razie zrezygnowałam bo nie jestem do końca pewna. Malutka tez będzie miała łożeczko w naszej sypialni ale ponieważ mamy tylko dwa pokoje to raczej predzej my sie wyniesiemy z tego pokoju i to będzie jej królestwo. Ale to może za jakieś 2-3 lata. Postanowiłam, że zaczne zodabiać kącik jak będzie stało już łożeczko i będzie dziecko. Może jej jakąś ładną różową wróżkę nakleję, pomysle jeszcze. Wczesniej podobały mi się takie safarii.

reklama
A ja się zastanawiam jak schodzą takie naklejki? Mocno trzyma klej? Odpada pół ściany czy tylko naklejka ;-) ?

Kiedyś już o tym pisałam :)
Naklejki przynajmniej te do których ja podałam link zgodnie z opinią sprzedawcy na allegro mają bardzo silny klej i schodzą z farbą lub tapetą, dlatego z nich zrezygnowałam.
Jeśli chodzi o naklejki wielorazowe, z łatwością (podobno) sklejane ze ściany to znalazłam takie w smyku. Kupiłam zestaw safari, ale jeszcze ich nie przykleiłam więc nie wiem jak odchodzą. W każdym razie na opakowaniu jest napisane, że odchodzą. Mma taką nadzieję, mieszkamy w wynajmowanym mieszkanku i nie chciałabym zostawić właścicielowi na ścianie zoo :)

Do góry