reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

Spoko, wszystko można prać i wirować w pralce, rożki, ochraniacze, kołderki, tylko te rzeczy delikatniejsze daję na 700-500 zamiast na 900. U mnie pranie czeka, bo proszku nie mam. A najgorsza jest jeszcze sterta rzeczy synka i naszych do prasowania, bo ja ostatnio kompletnie nie do życia jestem.

reklama
jak już tak o praniu wszystkiego piszemy to dodam, ze niestety ale wypełnienia są jednym z większych zbiorowisk roztoczy...tylko niestety nie wszystkie wyglądają po praniu jak przed...dlatego ja staram się kupować takie, które można prac w min.60stopni...niestety wyprałam gratisowa podusię - a to taka z wypełnieniem stałym była...no własnie - chyba była ...no jest jeszcze szansa że jak wyschnie to da się jakoś ten wkład ułożyc :(

właśnie wypełnienia nie piorę, kiedyś chciałam uprać nasze poduszki, a mam takie mniejsze 40x80, i po wyjęciu z pralki były do wyrzucenia, mimo że były to w miarę porządne nie za tanie poduszki, i prałam na naprawdę delikatnym programie
od tego czasu nie kombinuje i tylko wietrzę na mrozie albo w słońcu

Bo to wszystko zalezy niestety od rodzaju wypełnienia. Jedne świetnie sie piora i nic im nie jest a inne bez prania same się zbrylają... Ja musze wyprać, bo synek pod kołderką spał, więc trzeba odświeżyć.

A to nasz zakup dzis:) kupilismy szafke z szufladami a potem dokupimy pudelko na zabawki ktore znajduje sie na drugim zdejciu. Byly tez lozeczka do kompletu ale my juz kupilismy wczesniej. Szkoda bo teraz jest promocja na te mebelki, ze wzgledu na cene nie kupowalismy wczesniej i tak nam lozeczko przeszlo kolo nosa

Załączniki

• chest of drawers.jpg
    chest of drawers.jpg
    22,3 KB · Wyświetleń: 40
  • VivaBabyToyBoxHippo.jpg
    VivaBabyToyBoxHippo.jpg
    25,2 KB · Wyświetleń: 33
A ja bylam w rossmanie i wyszlam tak obladowana, ze pewnie nie jedna osoba mijajaca mnie sie usmiala :D Bo w rossmanie pampersy premium care kosztuja 42,99 - wiec wzielam paczke, dla kolezanki tez ;) wiec mialam dwie, do tego wkladki jonhsona byly po 14,99 wiec znow dwie paczki, dla mnie i kolezanki, do tego pudelko na chusteczki z babydream, oliwke i mase jeszcze kosmetykow dla mnie i efekt byl taki ze ledwo do autka doczlapalam :D

sunshine79 super mebelki :cool2:

ligotka widze że szał ciał zakupowy :-D gratulacje bo mnie też czekają podobne zakupy , ale się jeszcze trochę wstrzymam bo mój M fiksuje :-D

Własnie wrzuciłam do pralki kocyki, reczniki i inne duperelki-mam nadzieje ze ich nie zje.

A ja dzis kupilam kreacje na porodowke i to w rozmiarze S:-p Tez sie zdziwilam ale jest w sam raz. W zasadzie moge si ejuz pakowac do szpitala zostal mi tylko szlafrok do kupienia bo aktualny bedzie za gruby.

Sunshine fajowe mebelki.

Jak sie ma dla maluszka osobny pokoj to mozna poszalec. Mi sie na przyklad marzy takie krzeslo do karmienia
1_Feeding-Chair.jpg

Przy tym dzieciaczku nie mam szans bo nie mam na nie miejsca ale odbije sobie przy drugim jak juz bedziemy we wlasnym domku.

Ostatnia edycja:
Delfin ja to na tych zakupach bez meza bylam, bo on nie lubi wchodzic w te polki z dzieciecymi rzeczami... no ale jak zobaczyl bagaznik to zdebial :) na szczescie nie pytal ile zaplacilam ;)
polis jak my we wrzesniu urzadzalismy mieszkanko, to ja chcialam fotel do sypialni, maz jednak stwierdzil ze to jest niepotrzebny mebel :( a szkoda...
Dziewczyny mam duzy dylemat, potrzebuje kupic malej grubszy kocyk, glownie do fotelika - w wozku mam spiworek, no i nie umiem sie zdecydowac
WYTŁACZANY Koc / narzuta PIEL110 x 140 - 3 kolory (1363076246) - Aukcje internetowe Allegro
GRUUUBY __ KOCYK __TŁOCZONY pluszowy __ koc Bobas (1383087032) - Aukcje internetowe Allegro
bardziej podoba mi sie ten pierwszy, ale nie wiem czy nie za duzy jak na fotelik, drugi widzialam dzis w sklepie i powiem szczerze ze te misie tloczone gubia sie w tym no i nie mam pojecia :( albo mozecie cos polecic????

reklama
Polis mi sie wlasnie nie podobaja zadne fotele, ale musze kupic jeden i na ten sie zdecydowalam, maja dobre opinie

Załączniki

• fee.jpg
    fee.jpg
    8,6 KB · Wyświetleń: 23
  • feeding chair.jpg
    feeding chair.jpg
    8,8 KB · Wyświetleń: 17
Do góry