reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

Suseł - położne maja rację - skóra sie przyzwyczaja - ale tak samo jak przyzwyczaja się do oilatum przyzwyczaja się do nivea itp- to dotyczy właściwie wszystkich kosmetyków - nie tylko tych dla dzieci :tak:

a druga sprawa - to tak jak pisałam - jeśli masz miękką wodę , to mozesz sobie pozwolić na niestosowanie żadnych kosmetyków- albo masz zamiar kąpać dziecko w przegotowanej lub mineralnej - niestety - w naszych miejskich wodach jest tyle "chemii" , a często niby niegroźnych zanieczyszczeń (pijecie wdę z kranu?) , że lepiej jest stosowac do niej jakieś zmiękczacze niz narażać delikatna skóre niemowlaka na ten - oby tylko dyskomfort - i myślę ,że prędzej dziecko nabawi się choroby skóry bez stosowania czegokolowiek niż od mycia w specjalnych kosmetykach - oczywiście jest to moja opinia i każdy może mieć swoje zdanie na temat - i stoi za tym taki sam brak argumentów jak za opinią , że nie powinno się stosować tego typu kosmetyków na początku - jest to nic innego jak czyjeś zdanie na dany temat:tak:

reklama
A propo oilatum, ja pytalam nasza polozna, to ona stwierdzila ze rzeczywiscie jest do skory z problemami, ale zapytala rownoczesnie, ktory noworodek nie ma problemow ze skora... Moje dwie kolezanki tez unikaly sudocremu na poczatku, ale jak im sie dzidzie raz czy drugi odparzyly i caly dzien plakaly to teraz stosuja jak najbardziej.
A w ikei kupilam dzis cos takiego, jest sztywne i ma sporo przegrodek, mnie sie w sumie podoba, wiadomo cena wyzsza o tych z allegro, ale jak bym dala za koszt przesylki to w sumie podobnie by wyszlo.
IKEA | Przechowywanie ubrań i obuwia | Akcesoria do przechowywania ubrań | SKUBB | Pudełko z przegrodami

Ja właśnie w piątek wybieram sie na zakupy..musze kupić kosmetyki dla małej....cos do mycia, smarowania, pieluszki, chusteczki i jakis kremik na pupcie i mam taki metlik w głowie ze szok....nie przypominam sobie zebym przy Tymonie miała taki problem z tym :-)
Za duzo tego wszystkiego na rynku...?????

No właśnie...teraz jest taki wybór ze oszalec można....z jednej strony Johnson ma swietny zapach, ale uczula...Nivea przereklamowana, Oilatum niby na problem skórne ale wiela matek uzywa i jest super, nie trzeba juz dodatkowo natłuszczać skóry....Bambino niby niezłe ale sa też nienajlepsze opinie... Ciężko znalezc cos o Hipp'ie podobno tez niezły...teraz czy na poczatku uzywac płynu do kąpieli, mydła, szamponu, oliwki.....??????Co na pupcie???
Masakra....
Ja chce tez kupic na wszelki wypadek jakies małe opakowanie mleka modyfikowanego...wole miec w domu jakbym nie dała rady karmic...myslalam o Bebilonie 1.....

Dzisiaj przyszedł mój kombinezon, tzn dla dziecka :) Jak na taki za 14 zł i smigany to naprawde w dobrym stanie. Posłuży na kilka wyjść. Wyprałam go juz i właściwie mam już wszystko tylko dziecka brak.
Wyprałam tez dzisiaj posciel i rożek ale nie jestem pewna czy prac ochraniacz. W sumie posciel jest taka w paski a ochraniacz część w paski a część biała i sie trochę boje, że pofarbuje juz na samym poczatku. Pierzecie ochraniacz do łożeczka?
I mam jeszcze taki kocyk z mikrofibry jest taki mieciutki i tez nie wiem czy go prac? AAaa i czy przescieradła tez??Mam takie z frotki na gumce.

Doriss, ja wyprałam albo wypiorę wszystko co wymieniłaś.
Zbieram się teraz do rożków i ochraniacza. Włączę chyba na ręczne i bez wirowania.

reklama
Do góry