reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

jsorbek wspolczuje tej sytuacji z mezem, moj niedawno tez mogl zostac zwolniony, wiem ile kosztowalo to nas stresu - w sumie glownie jego wynagrodzenie nas utrzymuje, na szczescie prace zachowal, nei wiadomo czy nie na dlugo bo w czerwcu maja im zamknac placowke i czesc ludzi zwolnic, ale teraz poczekamy do urodzenia malej i bedzie szukal czegos nowego. Wiem ze jak czekalismy na decyzje to nie kupowalam nic dla malej i to bylo strasznie denerwujace. Za mame dziekuje, rzeczywiscie nie wiem co bym bez nie zrobila...
neta u nas bratanek uzywal oilatum i zawsze mial wspaniala skore, nigdy nie trzeba bylo jej dodatkowo nawilzac, dlatego moja mama kupila ja mi, ale slyszalam rozne opinie, nawet takie ze nie powinnam stosowac ich jak dziecko nie ma alergi, no coz w sumie dostalam je wiec bede uzywac, a jak bedzie zobaczymy...

a oilan tez mam ;)

reklama
ja już chyba wszystko mam oprócz pieluch, ale to można i po porodzie kupić
nie mogę tylko męża namówić, żeby skręcił łóżeczko, bo chętnie bym sobie popatrzyła na nie, ale on jest uparty i twierdzi że za mało miejsca będzie i nie ma potrzeby tak wcześnie skręcać skoro może to zrobić jak urodzę... na razie jest tylko zdjęte opakowanie, żeby zapach wywietrzał

z nudów chyba napstrykałam kilka fot kołyski - z nową pościelą - wybrałam zielony kolor, bo pasuje do kołyskowych zawieszek :)

kołyska.jpg

a w temacie zakupów - mi zostały tylko kosmetyki - kupiłam paczkę małych pampersów i husteczki huggies - 2 rodzaje - jedne z aloesem- kiedys sama uzywałam , ale nie wiem czy to te same, bo inne opakowanie - super pachną :) - wiadomo - to potrzeba do szpitala, a po ostatnich bólach postanowiłam nie zostawiac tego na głowie męża w razie "w"

a jesli chodzi o kosmetyki to zastanawiam sie właśnie jaka jest różnica między oilatum, a oilatum soft? tylko cena?

oliwke postanowiłam kupić te nową johnsona w żelu - super się wchłania i rozprowadza - bo nie pozostawia tłustych rąk...i jakis krem do twarzy - może tez oilatum , albo perfecty - bo jako kosmetyki dla siebie jestem z nich mega zadowolona..

tak w ogóle to zastanawiam się czy nadal w szpitalu dostaje się reklamową wyprawkę , bo pamietam , że dla Kuby dostałam aż 2 kartoniki - m.in. w środku był sudocrem i pam ietam, że starczył na naprawdę długo :)

Viki posciel urocza. Ja poprzednio też dostałam dwa pudełka, nawet skarpetki dla dzidziusia w nim były, teraz nie wiem jak to jest. Sudokremu mam dużo, bo mi po synku został (dokupywałam w zeszłym roku) mydełko Nivea już kupiłam, Alantan do pupy mam, a oliwkę to w styczniu sobie dokupię. No i proszek i pampersy muszę pilnie zakupić.
Najlepszy jest synek, bo zostawiłam te ciuszki co ostatnio zakupiłam na kupce na półeczce do uprania, ten je wyjmuje, ciągle ogląda, mówi, że podoba mi się ta bluzeczka i pyta jak je załozymy siostrzyczce itp.

Ewitka widać braciszek cały szczęśliwy na siostrzyczkę, to fajne, na pewno budujące. To miłe jak reszta rodziny oczekuje z radością dzidzi. Mój mąż ciągle mi powtarza, że kocha brzuszek i całuje go. A mała chyba zna już jego głos bo bardzo często reaguje jak on do niej mówi. A mój mąz to wylewny w uczuciach nie jest. Mi za często tego nie powtarza :))
Ja kupiłam do buźki krem Bambino, mydełko mam Nivea i dostała krem na odparzenia do pupki tez Nivea. Do kąpieli chce kupić Oilatum własnie ale już nic do smarowania.
Margoz a do szpitala pieluch nie musisz miec?

u nas w szpitalu jest dobrze o tyle, że nic nie trzeba brać w zasadzie dla dziecka, dopiero przy wyjściu dostarcza się im 3 kaftaniki i kilka pieluch tetrowych.... mają zapasik potem :) a ubierają dzieciaki właśnie w taki kaftanik i tetrówkę i okręcają w jeszcze jedną tetrówkę robiąc taki kokonik, nawet to fajne, bo niedoświadczone mamusie mogą spokojnie wziąć dzidzię na ręce nie obawiając się że im się jakąś krzywdę zrobi, kosmetyki tez są szpitalne i salowe same kąpią dzieci, żeby mamy mogły wypocząć

Myśmy z M przywieźli wczoraj kołyskę od teściów:) oczywiście jest już złożona i stoi na honorowym miejscu w sypialni. Tak jak przewidywaliśmy zaraz nasza kicia zaczęła ją obwąchiwać, nawet weszła kilka razy do środka. Śmiesznie to wyglądało ale chyba jej się podoba. O to nam chodziło, żeby mogła się z nią zapoznać wcześniej i uznać jako normalny element mieszkania.

Co do wyprawki dla małej to mam już wszystko prócz kosmetyków, które zamierzam kupić w środę. Muszę się też jeszcze wybrać do apteki bo spirytus itp. Ubranka mam na razie tylko w rozmiarze 56 i 62, może kilka sztuk 68. Nina nie będzie duża więc chyba jakoś strasznie szybko z nich nie wyrośnie. Poza tym mam nadzieję, że już w czerwcu zacznie się robić ciepło i wtedy zacznę kupować już letnie ubranka.

Mnie ulzylo jak juz mama przywiozla mi wyprawke, gdzie byly rzeczy do szpitala! Dzis mam zamiar to uporzadkowac, torbe dostalam od mamy na gwiazdke, wiec moge sie pakowac, przyszykuje tez ciuszki, ktore m zabierze jak bedziemy mieli wychodzic. Powiem Wam ze czuje sie spokojniejsza ze mam to juz gotowe. Natomiast musze wyprac jeszcze troche rzeczy, glownie posciel, ale z tym chce sie wstrzymac chyba do lutego, zeby sie nie kurzyla. Poza tym ciagle szukam kocyka - szukam akrylowego o wymiarach 110 x 140 (zamawialyscie moze gdzies taki??)! Mam tez pytanko, nie pamietam czy to w tym watku bylo, ktoras zamawiala te organizery?? Mozecie ktorys polecic? Ja bylam juz w 4 jyskach nigdzie nie ma takich jakie pokazywala viikigus :(
viikigus kolyska i posciel sliczna - identyczna kupilam mojejmu bratankowi do lozeczka :D

Mnie ulzylo jak juz mama przywiozla mi wyprawke, gdzie byly rzeczy do szpitala! Dzis mam zamiar to uporzadkowac, torbe dostalam od mamy na gwiazdke, wiec moge sie pakowac, przyszykuje tez ciuszki, ktore m zabierze jak bedziemy mieli wychodzic. Powiem Wam ze czuje sie spokojniejsza ze mam to juz gotowe. Natomiast musze wyprac jeszcze troche rzeczy, glownie posciel, ale z tym chce sie wstrzymac chyba do lutego, zeby sie nie kurzyla. Poza tym ciagle szukam kocyka - szukam akrylowego o wymiarach 110 x 140 (zamawialyscie moze gdzies taki??)! Mam tez pytanko, nie pamietam czy to w tym watku bylo, ktoras zamawiala te organizery?? Mozecie ktorys polecic? Ja bylam juz w 4 jyskach nigdzie nie ma takich jakie pokazywala viikigus :(
viikigus kolyska i posciel sliczna - identyczna kupilam mojejmu bratankowi do lozeczka :D
Podłączam się pod prośbę bo u mnie w jyskach też posucha :/

reklama
Do góry