reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

reklama
dziewczyny a możecie mi coś doradzić w kwestii pościeli, jeszcze nie mam żadnej i niewiem na jaką się zdecydować, chodzi mi o cały komplet, najlepiej ze wszystkim(rożek, ochraniacz, baldachim) może któraś z Was kupowała na allegro i może jakiś komplet polecić?

Claudika poszukaj wczesniej, dziewczyny kupowały na allegro i dawały linka. Baldachim można sobie podarować, bo to zbiorowisko kurzu, ochraniacze jak najbardziej się przydają.

Mam zupełny mętlik w głowie jeżeli chodzi o kosmetyki. Chciałam do kąpieli Oilatum, ale położna twierdzi, że stosuje się go u Dzieci z alergią. Kupiłam sudocrem, to się dowiedziałam, że można go stosować od 3 miesiąca, a tak właściwie to on ma właściwości wysuszające i jest stosowany u starszych ludzi na odleżyny. Oliwki do ciała też nie poleca, bo zatyka pory. Sama nie wiem co mam kupić. A jakie chusteczki do pupci kupujecie, bo sama korzystam i wiele nie ładnie pachnie. Chyba zbyt duży wybór :szok:

Natasza ja oilatum i tak bede stosowac, tak jak pisala chyba viikiigus lepiej zapobiegac niz leczyc, o sudocremie tez pierwsze slysze zeby dopiero po 3 miesiacu, a oliwka, jak wolisz, ja jak bede kapac w oilatum to nie bede dzidzi smarowac niczym, ale oliwke kupie w razie ciemieniuchy, cos dziwna ta Twoja polozna, ale co kraj to obyczaj

No o Oliatum i sudokremie też słyszałam, że nie ma potrzeby stosowania.
My stosowaliśmy od początku oliwkę na główkę i balsam do ciała i żel do kąpieli Nivea.
Zamiast chusteczek polecam zwykłe waciki i wodę. Mnie się wydaje, że te chusteczki pozostawiają coś lepiącego się na skórze i nie umyją porządnie pupy dziecka. A zamiast sudokremu najlepszy jest puder. My dopiero zauważyliśmy to jak mały miał ok roczku i do tej pory stosujemy puder no i wreszcie przestał się odparzać :-)

ja kąpać będę w oilatum,sudokremik jak najbardziej przy zaczerwienionej pupce itp.
Krem na cialko też oil,
a ciemieniszka zwykle wychodzi i oliwka potrzebna,moja koleżanka polecała mi Skarb Matki Olejuszka preparat na ciemieniuszk w Lekolandia.pl i kupiłam ale zbytniej różnicy między tym a oliwką nie widziałam,ale w sumie chłopcy mocnej ciemieniuchy nie mieli.

No i jestem jak najbardziej za chusteczkami.Zmieniałam i wg.mnie najlepsze są firmy pampers,pomarańczowe lub soft.

Natasza- moja położna ze SN mówiła podobnie jak Twoja. Że oilatum to lepiej dopiero jak się maleństwo okaże alergikiem bo skóra się szybko przyzwyczaja i już cały czas będziesz musiała stosować specjalne kosmetyki, a jak jest wszystko ok to nie ma po co. Sudocrem jest z tlenkiem cynku i powiedziała, że na początku nie jest dobry bo strasznie wysusza, że należy go stosować dopiero kiedy odparzenia są bardzo poważne. Wcześniej lepiej stosować np, Linomag lub Alantan. Co do oliwki to także powiedziała, żeby smarować dzidzię dopiero kiedy zauważymy że skóra jest bardzo sucha, na początek wystarczy jak będziemy do kąpieli wlewać płynu do kąpieli to skóra się natłuści wystarczająco. Generalnie ona jest zwolennikiem niewielkiej ilości kosmetyków w początkowym okresie życia, czyli tylko płyn do kąpieli, krem do buzi na spacery, ewentualnie krem na odparzenia lub puder jeżeli odparzenia się pojawią. I tyle. I chyba będę robić tak jak ona mówi, dla mnie ma to sens.

reklama
dziewczyny a możecie mi coś doradzić w kwestii pościeli, jeszcze nie mam żadnej i niewiem na jaką się zdecydować, chodzi mi o cały komplet, najlepiej ze wszystkim(rożek, ochraniacz, baldachim) może któraś z Was kupowała na allegro i może jakiś komplet polecić?

ja kupowałam u tego sprzedawcy Informacje o Użytkowniku berwis - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego. pościel fajniusia, ale czekać na nią to nerwicy można dostać, dostałam swoją po miesiącu ;/

koleżanka kupowała u # MAMO-TATO 5-CZ POŚCIEL 135x100 APLIKACJA SERCA (1391092649) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego. i baaaa rdzo zadowolna

Do góry