reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

Delfin ona ja mam wlasnie cos takiego, tu to sie nazywa moses basket :-) super jest i mozna go przenosci wszedzie

no właśnie ona są śliczne max, takie proste i eleganckie . Tylko szkoda mi trochę kasy bo one są tylko na 3-4 mce a ja i tak łóżeczko już mam więc tylko do przenoszenia by u nas służył . Ale kurcze są śliczne :-p

reklama
Ja bede miec moses basket kolo mojego lozka wiec mi sie przyda, tez mam lozeczko w dziecinnym pokoju, ale dzidzia bedzie spala z nami przez jakis czas :-) Moses basket mozesz rowniez wkladac do lozeczka zeby dziecko zaczelo sie przyzwyczajac do spania w nim. Nogi w moim sa bardziej stabilne, nie chcilalam kolyski bo potem dziecko sie przyzwyczaja jak sie je buja caly czas.

Wiem ze tak samo ;-)zdaje sobie z tego sprawe, ale dziwnie brzmi tak doslownie przetlumaczone :)tu sa one bardzo popularne, wydawalo mi sie ze w polsce jeszcze nie bo zadna z was o nim nie wspominala oprocz soni o ile sie nie myle

Ostatnia edycja:
moja kołyska ma wyciaganą gondolę i można ją wszędzie przenieść - w dodatku pod spodem jest przewijak:tak:

a gondola dodatkowo się składa - więc będziemy mieć spanko dla dzidzi w razie jakiś wypadów- bo my bardzo wyjezdni jesteśmy...

Dziewczyny a powiedzcie mi dużo wam jeszcze rzeczy brakuje ??

Ja się ciesze ze nie byłam przesądna i kupowałam wcześniej bo niestety mój mąż wraz z koncem roku stracił prace :( likwidacja firmy - i nie wiem za co bym teraz to wszystko kupiła :( a zanim coś nowego się zacznie to troche minie akurat sie dzidziuś urodzi

Mnie brakuje kocykow i to conajmniej dwoch, ale ciezko mi znalezc taki jak sobie wymyslilam :D Poza tym oliwke dla malej musze jeszcze dokupic i to w sumie wszystko. Wczoraj przyjechala moja mama z wyprawka. Powiem Wam ze jest niesamowita. NIe dosc ze przywiozla wszystko co potrzebuje do szpitala, to wszystkie kosmetyki dla malej, pelno ciuszkow, spiworki. Normalnie caly stol wielki rzeczy! Dzieki niej sporo zaoszczedzilismy, bo inaczej to wszystko musielibysmy kupic sami.
A ja sie znow ostatnio boje ze zmarnuje mi sie kupe malych ciuszkow, bo jak sie ta moja Kruszyna duza urodzi,t o w te 56 nie wejdzie :/

ja tez jeszcze musze dokupić szampon i Oillan do kąpieli - przy Majci używałam szamponu zamiast mydła i ciemieniucha znikła po pierwszym myciu wiec teraz nie bede juz mydełkiem myła

Ligotka a zazdroszcze mamy i pomocy z jej strony - ja niestety z moją nie mam najlepszego kontaktu ( alkoholik) wiec i pomocy żadnej ale trudno jakoś musimy dac rade sami choć troche mnie dobiła strata pracy przez meza - bo za pierwszym razem ja straciłam swoją - myślalam sobie teraz bedzie inaczej - łatwiej lżej finansowo i masz babo placek znowu to samo :(((
Dobrze ze nie planujemy 3- go bo juz sie boje myslec co by to było :((

Ostatnia edycja:
ja to Oilatum, dzieki mamie, mam zapasu chyba na pol roku, a jeszcze moja mam ciagle mowi, ze cos tam wezmie - bo ona w aptece pracuje i przydzial miesieczny ma wiec w sumie glownie z tego mi to wszystko przyniosla, normalnie dlugo zastanawialabym sie nad zakupem wlasnie tego plynu do kapieli , bo jednak koszt spory. A slyszalam ostatnio ze emolium jest rownie dobry a duzo tanszy.

reklama
a ja zamierzam akurat kupić Oillan tez sporo tanszy niż Oilatum w cenie emolium własnie i zobacze jak coś to bede zmieniać

Do góry