reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

A czesto tez jest tak ze kobiety kupuja a potem krotko karmia, moja kolezanka kupila a jak maly mial 1,5 miesiaca to przestala karmic no i w sumie sie nie przydal. Ja nie wyobrazam sobie karmiac nie posiadac laktatora bo czasem bede chciala mala zostawic z mezem i wtedy mleczko trzeba by im zostawic. Ale na kupno zdecyduje sie jakis czas po porodzie, bo nie wiadomo czy wogole dam rade karmic.

reklama
A czesto tez jest tak ze kobiety kupuja a potem krotko karmia, moja kolezanka kupila a jak maly mial 1,5 miesiaca to przestala karmic no i w sumie sie nie przydal. Ja nie wyobrazam sobie karmiac nie posiadac laktatora bo czasem bede chciala mala zostawic z mezem i wtedy mleczko trzeba by im zostawic. Ale na kupno zdecyduje sie jakis czas po porodzie, bo nie wiadomo czy wogole dam rade karmic.

Ja mam takie samo podejście. Kupic laktator to wypad na 20 minut do sklepu jesli jest potrzebny już i ewentulanie kwestia kilku dni jesli z allegro. Ale mam butelki TT więc pewnie tez i taki laktator kupię, z drugiej strony korzystając z innego zawsze można chyba mleko przelać do butelki TT.
Ostatnio tez dostaliśmy butelkę NUK od tescia w serii Rose :)) Trochę mam duzy przekrój w butelkach i smoczkach teraz.
Mam dwie butelki antykolkowe TT 260ml, Avent (bo dostalam w szkole rodzenia) 125ml i NUK 260ml antykolkowa, a smoczki MAM i NUK. Mam nadzieję, że nie namieszam dziecku :)) Ale zawsze mozna wszystko dokupic zmienić, to już nie te czasy kiedy w sklepach nic nie ma.

Anja nasza Szkoła Rodzenia poleca produkty Medela, to jednak dobra i wcale nie tania firma. W naszym szpitalu sa elektryczne laktatory. Mozna też takie wypozyczyć ze SR w cenie chyba 7zł/dobę. Ponoć ciagle jest ich deficyt.
Ja z Medeli mam tylko wkładki laktacyjne wielkorazowe. ZObaczymy jak sie sprawdzą czy nie bedzie się wylewać.

Moja siostra miala laktator reczny Avent chyba i nie byla z niego zadowolona, bardzo malo mleka sciagal , bolala ja reka i trwalo to wieki :tak: Pamietam tez ze jej coreczka po jakims czasie nie chciala w ogole pic z butelki wiec problem milala z glowy.

Ja chcialam kupic elektryczna podwojna ale ja do pracy wroce dopiero po kilku miesiacach wiec nie wiem czy jest sens kupowania podwojnej, zdecydowalam sie na pojedyncza:
medela swing electric breastpump, ma bardzo dobre opinie. Ja chce zeby moj chris od samego poczatku karmil malego wiec butelki i laktator sie przydadza :-)

tez mialam czekas ale skoro mnie nic nie bedzie kosztowac plus oczywiscie licze na to ze jak bym miala problemy z laktacja to mi laktator pomoze

Doriss dziekuje za opinie

Sunshine na Amazon twoj model ma bardzo dobre opinie

Co do podgrzewacza, to kupiłam i użyłam tylko raz. Obecnie leży gdzieś w piwnicy.
Szybciej jest jednak w mikrofalówce.

Sterylizatora nie miałam i nie wygotowywałam butelek.
Do 3 miesiąca wyparzałam je wodą z czajnika. Później powoli przestałam bo już nie było to konieczne.

Laktator miałam od siostry ale mi się jakoś szybciej odciągało pokarm ręcznie a w sumie przez pierwsze 2 tygodnie mały jadł tylko odciągany bo mnie tak pogryzł.
Jak wóciłam do pracy to też nie używałam laktatora bo zajmowało mi w pracy za dużo czasu składanie go i mycie. A zresztą ręce miałam zawsze przy sobie a laktatora mogłam zapomnieć :-)

Co do laktatorów, to ja mam ręczny z Aventu. Tak naprawdę wszystko zalezy od organizmu kobiety-ja ściągałam laktatorem zaledwie 20-30 ml za jednym razem, więc całą butelkę ściągałam czasami przez całą dobę. Mój ginekolog powiedział,że jego żona karmiła syna prawie trzy lata piersią, a laktatorem prawie nic nie ściągała-po prostu taka "nasza uroda". Elektyczne laktatory są chyba lepsze dla kobiet, które będa często odciagać pokarm-tak mi się wydaje...
Podgrzewacz mam też z Aventu i najczęściej używałam go, jak podgrzewałam dania w słoiczkach. Gotować synkowi zaczęłam dopiero jak miał ok.9-10 miesięcy.

Odnosnie laktatorow ja juz swoj mam.Postawilam na elektryczny.
Medela Single Deluxe Breast Pump - eBay (item 180606386194 end time Jan-05-11 11:46:05 PST)
Dokladnie ten model tylko od sprzedajacego dostalam jeszcze zestaw butelek do przechowywania pokarmu,20 torebek do mrozenia i 3 butelki.Wszystko zapakowane oryginalnie nigdy nie otwierane.Za wszystko zaplacilam niecale $40.00 z wysylka.Szukajcie dziewczynki okazji.Mi zajelo jakis miesiac codziennego sprawdzania na ebay ale warto.
Odnosnie pieluch i ochrony srodowiska to ja tam zostaje przy jednorazowkach.Matka Ziemia i tak ma ze mna dobrze bo segreguje wszystkie plastiki ,katrony ,puszki i szkla.Z pieluchami nie zamierzam sie bawic w pranie.

Ewuśka też kupiliśmy ten wózek, na razie stoi w pokoju jeszcze bez pasażera ale jeździłam już nim po mieszkaniu (nie mogłam się powstrzymać :) i bardzo lekko i sprawnie się prowadzi

reklama
Ewuśka też kupiliśmy ten wózek, na razie stoi w pokoju jeszcze bez pasażera ale jeździłam już nim po mieszkaniu (nie mogłam się powstrzymać :) i bardzo lekko i sprawnie się prowadzi

wlasnie wiem:)mieliśmy dla Jasia model 2007 a ten jeszcze ulepszony:)jestem mega zadowolona:)))
jaki kolorek wybraliscie?też przez net?

Do góry