reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

ligotka kuplam identyczne spodenki dla synka :) i jeszcze dresik i love dad a przeceny rzeczywiscie są spore!

a i sukieneczke kupilam ale na gwiazdke dla siostrzenicy ciotecznej z hello kity :)

samanta sukieneczki śliczne !!!

kurcze dziewczyny wy już tyle ciuszków macie.. ja się zatrzymałam na kilku parach body i pajaców, paru kaftanikach i myślałam że to styknie, ale będę mamą po raz pierwszy i chyba nie mam orientacji ile czego i mi teraz braknie tych ciuszków... :/ muszę dokupić, nie myślałam o takich rzeczach jak spodenki czy sweterki, czy też bluzy rozpinane ;/

reklama
ja dużo rzeczy kupowałam od koleżanki po jej córeczce a ona miała tego naprawdę peeełno wiec brałam co mi się podobało nie patrząc na to czy faktycznie mi się przyda. Część kupowałam na all. i jak patrzę teraz na to wszystko to sporo się tego uzbierało. Mam nadzieję, że wszystko ubiorę przynajmniej raz :-) ale to są rzeczy w rozmiarze 56-62 a jak dzidzia sie urodzi zacznę patrzeć za większymi.
Tak dokonca to nawet nie wiem co mam bo wszystko po zakupie wkładałam do szafy teraz jak będę to prała i przy okazji seregowała to dopiero się okaże czy czegoś brakuje

Mam jeszcze pytanie do mam które już mają dzieci - czy gdyby łóżeczko miało funkcję bujania nie usypiałoby się w ten sposób lepiej dzieciaczków?

Ja mam łóżeczko bujane z możliwością zablokowania. Rzeczywiście jak synek był mały to często go w nim bujałam. Teraz ma je zablokowane.
Zobacz załącznik 310257

Ja w tym tygodniu wzięłam się za pranie ubranek po synku. Okazało się, że tyle ich jest, że nie mam już co kupować. Może rozejrzę się tylko za jakimś kombinezonem.

Tutek Grander czy Implast Bolder?

Czy ktoś korzysta może z Grandera. Jak się sprawuje gondola oraz spacerówka?
O Implaście znalazłam sporo sprzecznych opinii, natomiast o Tutku cisza...

Ja mam łóżeczko bujane z możliwością zablokowania. Rzeczywiście jak synek był mały to często go w nim bujałam. Teraz ma je zablokowane.
Zobacz załącznik 310257

Właśnie o takim też myślałam, albo żeby kupić łóżeczko takie które mi sie podoba i dokupic bujaki. Siedze i oglądam te łóżeczka już od dawna i coraz bardziej sie nie mogę zdecydować - szczególnie jak widzę takie do których nie zamonuję bujaków. Chyba trzeba bedzie poprostu sie ogarnąć pojechać, kupić i juz nic nie oglądać;)

Cześć mamuśki,
To i ja się pochwalę swoimi zakupami, jak do tej pory z wszystkiego jestem zadowolona, wszystko tak jak w opisie na 100%.
POŚCIEL10-EL 120X90 PRODUCENT CZARKAZ (1349038072) - Aukcje internetowe Allegro
KARUZELA Z POZYTYWKĄ I PLUSZAKAMI~~ SUPER CENA~~ (1355872541) - Aukcje internetowe Allegro
i jeszcze duużo ciuszków używanych, też z wszystkich jestem zadowolona, mało używane!
myślę tez o tych smokach:AVENT SMOCZKI USPOKAJAJĄCE 0-3M-CY MIŚ TEDDY (1330977142) - Aukcje internetowe Allegro

Ostatnia edycja:
reklama
A ja wczoraj bylam na zakupach z mezem i tesciami, kupilimy sliczne 2 komplety poscieli do kolyski i troche pieluch tetrowych. Posciel na prawde sliczna. I takim oto sposobem mam juz praktycznie wszystko dla malej:)

Do góry