majuska
Fanka BB :)
Dziewczyny super zakupy wszystko takie śliczniutkie:-) ja nic nie zamawiam przez kompa bo nigdy niewiadomo co przyślą a zwłaszcza używane,ja musze wszystko widzieć i dotknąć
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
trochę humor mi sie poprawia - bo na próbę poczyściłam plastiki i idealnie schodzi ...mąż obiecał ,że wszystko wyczysci , a synuś się śmieje , że po złożeniu wcale na brudną nie wygląda nie wiem , może ja jakaś pedantka jestem ...ale nieodkryta chyba jeszcze , bo wg mnie to bałaganiara ze mnie ale cosię wkurzyłam to moje :-(
a to robocza fota
Zobacz załącznik 310130Zobacz załącznik 310131
Pamiętajcie dziewczyny że w polskim prawie jest taki zapis że towar zakupiony przez internet można zawsze zwrócić w ciągu 14 dni od otrzymania. A sprzedawca ma obowiazek zwrócić pieniądze jesli cos wam sie nie bedzie podobalo bez podania powodu.
Sprostuję - od umowy zawartej na odległość (w tym zakupów przez Internet) można wg polskiego prawa odstąpić bez podania przyczyny w ciągu 10 dni, ale tylko jeśli sprzedający jest przedsiębiorcą. I wtedy można sobie bez problemu towar zwracać bez podania przyczyny, bo sprzedawca ma obowiązek go przyjąć. Inaczej sprawy mają się w wypadku zakupów u osoby prywatnej - tutaj sprzedający może odpowiadać tylko z KC w ramach rękojmi: "Art. 556. § 1. Sprzedawca jest odpowiedzialny względem kupującego, jeżeli rzecz sprzedana ma wadę zmniejszającą jej wartość lub użyteczność ze względu na cel w umowie oznaczony albo wynikający z okoliczności lub z przeznaczenia rzeczy, jeżeli rzecz nie ma właściwości, o których istnieniu zapewnił kupującego, albo jeżeli rzecz została kupującemu wydana w stanie niezupełnym (rękojmia za wady fizyczne)." Ale to już są spory cywilnoprawne i mi by się chyba nie chciało bawić w takie rzeczy.
dokładnie tab- zdaję sobie z tego sparwę , więc mimo mojego ogromnego niezadowolenia i chęci zrobienia z tym czegokolwiek - najlepszym rozwiązaniem pozostaje wyczyszczenie kołyski
niby allegro ma jakąś tam ochronę dla kupujących - ale faktycznie trzebaby sprawę na policje zgłosić, rozpocząć śledzctwo - o ile ktoś w ogóle będzie chciał je rozpocząć - i dopiero potem się do nich zwrócić po rekompensatę- czyli niby coś jest, ale jak chciałbyś z tego skorzystać to okazuje się , że nie jest to takie proste ...a nie będę ryzykować i nie odeślę kołyski - bo tak jak pisałam - nie zobaczę ani kołyski ani kasy ...a wątpię w dobrą wolę sprzedającego , bo jak dotąd pozostaje niemy na moje wezwania, czy raczej wyzywania...
a ja mam nauczke - raczej ostatni raz kupiłam cos używanego bez możliwości obejrzenia przed odbiorem....
Sprostuję - od umowy zawartej na odległość (w tym zakupów przez Internet) można wg polskiego prawa odstąpić bez podania przyczyny w ciągu 10 dni, ale tylko jeśli sprzedający jest przedsiębiorcą. I wtedy można sobie bez problemu towar zwracać bez podania przyczyny, bo sprzedawca ma obowiązek go przyjąć. Inaczej sprawy mają się w wypadku zakupów u osoby prywatnej - tutaj sprzedający może odpowiadać tylko z KC w ramach rękojmi: "Art. 556. § 1. Sprzedawca jest odpowiedzialny względem kupującego, jeżeli rzecz sprzedana ma wadę zmniejszającą jej wartość lub użyteczność ze względu na cel w umowie oznaczony albo wynikający z okoliczności lub z przeznaczenia rzeczy, jeżeli rzecz nie ma właściwości, o których istnieniu zapewnił kupującego, albo jeżeli rzecz została kupującemu wydana w stanie niezupełnym (rękojmia za wady fizyczne)." Ale to już są spory cywilnoprawne i mi by się chyba nie chciało bawić w takie rzeczy.