reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

też to czytałam ale nie wiem w jakim czasopiśmie ,tak samo w huśtawkach . w kojcu chyba 45 minut .dziennie. Tym bardziej ze dzieci się szybko nudzą później i wolą atrakcje z naszego domu ,które nie są przeznaczone dla nich hehe

reklama
Kurcze, a mi gdzieś kiedyś przemknęło przez ucho, że do dwóch godzin - tak jak i w fotelikach.
Hmmm, muszę zgłębić temat.

hej

Niektóre z was piszą o chustach do noszenia dziecka - właśnie wczoraj w SR była dziewczyna która się na nich zna i pokazywała nam sposoby wiązań, przedstawiała zalety takiej chusty (długość 4,6m) - na slajdach były zdjęcia jej z dziećmi i koleżanki z dziećmi. Polecała chusty ale nie tańsze niż 170zł bo nie nadają się do prawidłowych wiązań. Kazała zwracać uwagę na splot skośno-krzyżowy (jeśli dobrze pamiętam) Tańsze chusty nie mają atestów na gotowy produkt - chwalą się atestami ale nie piszą że atest ma sam materiał - a to różnica. Ja raczej nie mam zamiaru kupować chusty ale temat był bardzo ciekawy.
http://pl.lennylamb.com/nodes/1_chusty_tkane
To tak dla wiadomości, na co zwracać uwagę.

Ciekawostka co można robić gdy się ma dziecko w chuście :) taniec salsy w Białymstoku
http://static.ak.fbcdn.net/rsrc.php/v1/zY/r/m3HV0-QgtxY.swf?v=151477701560682&ev=0

Ostatnia edycja:
Jakiś czas temu skłaniałam się ku chustom. Póki co zapał mi minął ;-) Teraz myślę, a raczej tatuś myśli, o nosidełku - tak pod kątem wakacyjnych wypadów.

Vikigius ale ty chyba nie kupowałaś na tamtej aukcji tej kołyski, bo mnie zszokował koszt wysyłki:szok::szok::szok: A zawieszka super.

nie :-) wkleiłam pierwsza z brzegu aukcję - ta jest z prosto USA i stąd ta cena za wysyłkę - na tej mojej nie ma zbyt ciekawych zdjęć - jak juz bede miała nabytek to pewnie napstrykam fot :)

a tak przy okazji przesyłki ze stanów - pytanie do "amerykanek" - jak faktycznie jest z ta przesyłka - faktycznie tak drogo by wyszło - czy jak tu w Polsce - zarabiają na przesyłkach ...swoja droga wkurza mnie to - a niektórzy allegrowicze nawet tego nie ukrywają , że dodatkowo zarabiają na przesyłkach np. chciałm kupic konika na biegunach od gościa blisko bydzi , ale miał wysoką cene za przesyłkę (zazwyczaj jest za konika 20-25zł, a on chciał 50), więc zapytałam czy jest możliwość odbioru osobistego - okazało się , że woła za to 100zł! ..odpisałam mu co o tym myslę...

Vikiigus świetna zawieszka, a powiedz mi czy orientujesz się czy jest możliwość podjechania do tego sklepu i kupienia czegoś czy trzeba zamawiać przez allegro? bo juz kiedyś oglądałam rzeczy tego sprzedawcy i tak się zastanawiałam

ja podjechałam i kupowałam poza allegro- ceny te same - tylko gotóweczką trzeba płacic...malutki sklepik - i właściwie króluje coloria , nuby i sterntaler - ja tam własnie otulacz kupiłam tej firmy - a zabawki - super! myslę , że nie raz tam jeszce wpadnę ;) bo ceny tez znośne...

w końcu kupiłam wózek...jednak zdecydowałam się na Warriora ...te nowe różnią się podbno tylko amortyzacją , a mąż stwierdził, że i tak dziecko przeciez nie powie czy mu na pewno tak super dobrze w tym wózku, że warto przepłacać ;-) a róznica byłaby dobre 200zł...
teraz pozostało czekanie - wymyśliłam tyle dodatkowych pierdół , że nie wiem czy zdążą uszyć do porodu :-)

Super Vikiigus ze masz juz zamowiony wozeczek.

A jesli moglabys napisac to gdzie zamawialas swojego zmotyfikowanego warriora ?

Bo jak ja dzwonilam na numer podany na aukcji allegro producenta to Pani nie chciala mi zmienic nawet obicia na podnozku. A Tobie udalo sie przeforsowac az tyle zmian. Albo ja jestem tak alo przekonujaca ....albo to zalezy na kogo trafisz.

viikigus gratuluje wozeczka! Ja sie tak ciesze ze ten zakup mamy juz glowy!
Zmartwiłyscie mnie tym ze tak krotko taka dzidzia moze w tym lezec, mieszkamy w mieszkaniu, wszedzie blisko, ale np jak bede robic obiadek, albo wyskocze do toalety to nie chce dzidzi zostawiac na kanapie i do lozeczka tez jej ciagle nie chce odkladac dlatego myslalam o tym lezaczko - krzeselku, ale pomysle jeszcze. Poza tym przyszedl mi dzis ochraniacz do lozeczka i rozek, z tego drugiego jestem mniej zadowolona, strasznie zaluje ze nie zakupilam tego otulaczka, chyba sie jednak na niego zdecyduje ;)
Moje drogie mam pytanko w sprawie pieluch, dzis widzialam w rossmanie pampersy za 41zl 73 szt czy to tanio?

viikigus gratuluje wozeczka! Ja sie tak ciesze ze ten zakup mamy juz glowy!
Zmartwiłyscie mnie tym ze tak krotko taka dzidzia moze w tym lezec, mieszkamy w mieszkaniu, wszedzie blisko, ale np jak bede robic obiadek, albo wyskocze do toalety to nie chce dzidzi zostawiac na kanapie i do lozeczka tez jej ciagle nie chce odkladac dlatego myslalam o tym lezaczko - krzeselku, ale pomysle jeszcze. Poza tym przyszedl mi dzis ochraniacz do lozeczka i rozek, z tego drugiego jestem mniej zadowolona, strasznie zaluje ze nie zakupilam tego otulaczka, chyba sie jednak na niego zdecyduje ;)
Moje drogie mam pytanko w sprawie pieluch, dzis widzialam w rossmanie pampersy za 41zl 73 szt czy to tanio?

Jeszcze pieluch nie kupowałam, ale koleżanka tłumaczyła mi, że jeśli wychodzi do 50 groszy za sztukę, to znaczy, że się opłaca. Ja się muszę dopiero rozejrzeć i zorientować ;)

reklama
Ja tez jeszcze nie mam pieluch, ani chusteczek. Brakuje mi też kosmetyków dla dzidzi, jeszcze jeden ręczniczek do kąpieli, jakis kocyk i ten kominezon ale to chyba po świetach. Widzę, że kupujecie już zabawki itd. Ja jeszcze o tym nie myslę. Leżaczek mam taki mały MaxiCosi ale zwykły bez bujaczka bo to wersja którą uzywała jeszcze moja 12letnia siostrzenica :) :) Standardowy leżaczek, wypierze sie materiał i bedzie na te pare miesięcy. Na razie też nie myślę o matach edukacyjnych, krzesełkach itd. Niech goscie mają co kupić na chrzciny itd. A jak nie to wtedy dokupię. Przez pierwszy miesiac to chyba dzidzia z niewielu z tych rzeczy korzysta.

Do góry