reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

dziewczyny a co do tematu wydatków na nasze dzieciaczki wiecie coś może na temat likwidacji becikowego w 2011?Jak to właściwie jest załapiemy się jeszcze na ten 1000zł czy nie?Na pewno przyda się na pampersy...

reklama
Rutkosia dzieki za podpowiedz, dzieki Tobie natknelam sie na takie
Chicco Krzesełko Polly Magic - porównanie cen w sklepach internetowych, powaznie zastanawiam sie nad kupnem, czy ktoras sie spotkala z czym takim, moze polecic cos jeszcze?
Ja probowalam znalezc jakakolwiek informacje na temat becikowego, nawet kazalam spytac kolezance ktora zalatwiala becikowe czy tam u zrodla cos wiedza, niestety nic sie nie dowiedzialam :(

Jeszcze nie tak dawno skarzylam sie ze nie mam mozliwosci obejrzenia wozkow Tako a tu dzisiaj wczesniejszy prezent na mikolaja -mialam mozliwosc obejrzenia jumpera na zywo , malo tego mialam mozliwosc pojezdzic sobie nim z zawartoscia i sprobowac go jak pasuje do naszego bagaznika :-)

A to dzieki uprzejmosci napotkanej mamy na spacerze

Przezylam mily szok-wozeczek ladnie wykonany, praktyczny. Dzieki dziewczyny za polecenie go i zwrocenie uwagi.

Vikiigus zaintrygowal mnie model CRUZE-kiedy bedziesz mogla go obejrzec w sklepie ????

Bo jezeli po przetestowaniu wydasz pozytywna opinie to moj dylemat wozkowy bedzie juz rozwiazany.

rachell: Ja ma posciel do lozeczka standardowego 120x60 w rozmiarze 135x100 i podusia 40x60. Takie mi facet w sklepie doradzil. Okaze sie dopiero jak sie sprawdza. Ale na poczatku i tak nie bede przykrywac małej kolderka, tylko bedzie w rozku.

A powiedzcie mi, bedziecie uzywac nosidelka albo chusty?

Ostatnia edycja:
Rutkosia dzieki za podpowiedz, dzieki Tobie natknelam sie na takie
Chicco Krzesełko Polly Magic - porównanie cen w sklepach internetowych, powaznie zastanawiam sie nad kupnem, czy ktoras sie spotkala z czym takim, moze polecic cos jeszcze?
Ja probowalam znalezc jakakolwiek informacje na temat becikowego, nawet kazalam spytac kolezance ktora zalatwiala becikowe czy tam u zrodla cos wiedza, niestety nic sie nie dowiedzialam :(

Krzesełko bardzo ładne z tego co wiem Chicco mają dobre rzeczy ale odnośnie krzesełka to wypróbowane mam z firmy Fisher Price także akurat te mogę ci polecić ale z tego co widzę ten z Chicco też porządnie wygląda i cenowo wyglądaja podobnie. ;-)

samanta a ktore kupilas??
rachell skoro łóżeczko masz 120 na 60 to raczej posciel 120 na 90 mi sie wydaje, ja kupilam w ikei i moja koldra ma 110 na 125, tesciowa jak szyla mi dodatkowe poszewki to sie za glowe zlapala ;)

ligotka - kupiłam taki organizer
Organizer pudełko pojemnik na bielizne 12 pomara (1363423812) - Aukcje internetowe Allegro
z 12, 16 i 20 przegrodami i dodatkowo pudełko z kubusiem Pudło pudełko pojemnik na zabawki książki DIS (1360490984) - Aukcje internetowe Allegro - juz nie mogę się doczekać kiedy przyjdą i jaka będzie jakość tego.

Co do pościeli to ja mam kupioną do łóżeczka 120/60 pościel 135/100 może być ona trochę duża ale przyda się poźniej a na początek zamierzam używać śpiworka i rożka.

Odnośnie krzesełek - to zamierzacie już się w nie zaopatrzyć czy tak sobie oglądacie? Z tego co się orientuję to krzesełeczko przydaje się dopiero jak dziecko bedzie siedziało... a może nie? Tak czy inaczej te co wklejacie linki są śliczne:-)

goyap - niestety nie wiem kiedy wózek dotrze i zaczynam się tym martwić - niby się szyją - dzwoniłam nawet do przedstaiciela tako i faktycznie potwierdza, że sklep zamówił...ale jakby co zapytałam czy jest możliwa wersja warriora z tymi upatrzonymi przeze mnie udogodnieniami - czyli daszek , podnóżek i kołpaki- i pan odpowiedział mi że nie ma problemu - tylko tez czas oczekiwania min 3 tygodnie - jeszcze ma mi tylko odpowiedzieć czy cena bedzie ta sama - bo jak tak to jednak zdecyduje się na tego ulepszonego przez mnie warriora :)

postanowiłam zaczekać do końca tego tygodnia... oczywiście dam znac jak w końcu obejrzę :)

samanta - daj znac jak dojdzie czy ten organizer jest usztywniony jak piszą - ja mam chopla na punkcie segregacji i uwielbiam te wszystkie szufladki , kartoniki, pudełeczka i koszyczki :) a te oraganizery to naprawdę fajna sparwa - zwłaszcza na skarpety i rajstopy;) - u mnie każdy ma inne przeznaczenie i przynajmniej jest porządek :)

Ostatnia edycja:
ja mam na swoją bieliznę kilka - jednoprzegrodowych i znakomicie się sprawdzają - chyba z ikei - ale te dla dzidzi są słodkie, dodatkowo chciałam do szuflady w łazience bo tam też może się sprawdzić, jednak za tą cenę nie spodziewam się super jakości :-(

reklama
dziewczyny a co do tematu wydatków na nasze dzieciaczki wiecie coś może na temat likwidacji becikowego w 2011?Jak to właściwie jest załapiemy się jeszcze na ten 1000zł czy nie?Na pewno przyda się na pampersy...
Cześć dziewczyny.
Ja się pytałam mojej położnej o becikowe i ona twierdzi,że będzie się nam należało-też słyszałam,że mają wycofać czy coś.
W każdym razie młodym rodzicom nie jest łatwo,bo od nowego roku przecież VAT na ciuszki dziecięce ma wzrosnąć,a co za tym idzie ich ceny.To jakiś absurd-ciuszki są tak drogie,że bez lumpeksów,ciucholandów i koleżanek,którym dzieci już wyrosły z ciuszków to nie wiem,jakbyśmy sobie poradziły!!!:crazy:

A tak przy okazji mam pytanie,bowiem nie czytałam od początku tego wątku.Zastanawiam się nad kupnem laktatora.Nie pytam o rodzaj ani firmę,tylko czy w ogóle się w niego zaopatrujecie?Mam dylemat jak nie wiem co!;-)

Do góry