reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

nie pisłam ale kupiłam kilka dni temu kołyskę :tak:
Promocja FIRST YEARS Kolyska lozeczko nosidlo 5w1 (1350988560) - Aukcje internetowe Allegro

mają mi dziś wysłać - używana - więc powinna dojść przed weekendem! juz sie nie moge doczekać tym bardziej , że jestem pełna obaw co do jej wyglądu ... niby stan bdb, ale tez chodzi mi o to jak taka kołyska na żywo faktycznie wygląda, bo jesli tak jak te conecowskie ze sklepów to sie załamię :eek:

kupiłam tez taka fajną zawieszkę do kołyski albo wózka
uwielbiam zabawki tej firmy

COLORIA__ hipcio LEW słonik__ zawieszka do wózka (1348543063) - Aukcje internetowe Allegro

w temacie wózka- chyba jednak kupuje warriora- na te moje nie mogę sie doczekać, a najprawdopodobniej do świat nie będzie- a po świetach wiadomo...czas zleci - a ja jeszcze bez wózka zostanę :no:

dopiełam temat dodatków - więc mam nadzieję ,że nie nawalą i zrobią wg życzenia ...no to klikam :-)

w temacie becikowego - nie znam się , ale wydaje mi się ,że nawet jeśli w styczniu je zniosą to nie tak odrazu od następnego dnia- tylko np od przyszłego roku - nawet chyba by nie mogli , bo zawsze mogłybyśmy zaskarzyć państwo , że zdecydowałysmy się na dziecko ze względu na becikowe - wkońcu taka jego rola- żeby było więcej dzieci - a oni nas wyrolowali :))))) a tak serio to chyba każda ustawa wchodzi w życie po jakims tam czasie - musi byc czas na jej zaskarżenie itp. a z tego co się orientuje nie ma jeszcze żadnej ustawy odnośnie zniesienia becikowego...oczywiście moge byc niedoinformowana :)

Ostatnia edycja:
reklama
Vikiigus świetna zawieszka, a powiedz mi czy orientujesz się czy jest możliwość podjechania do tego sklepu i kupienia czegoś czy trzeba zamawiać przez allegro? bo juz kiedyś oglądałam rzeczy tego sprzedawcy i tak się zastanawiałam

Witam, odnośnie leżaczków dla dzieci, to koleżanka poleciła mi taki z Fisher Price FISHER PRICE LEŻACZEK BUJACZEK 2w1 0-18kg T4145 (1352016517) - Aukcje internetowe Allegro. Sama ma taki i bardzo sobie chwali. Początkowo chciałam kupić łóżeczko turystyczne, żeby mieć Sarusie na oku, ale zajmowałoby to zbyt dużo miejsca. Zdecyduje się więc na coś takiego. Jest to dla dzieci do 18 kg, więc chyba około 3 lata powinno posłużyć. Poza tym łatwiej mi będzie się z tym leżaczkiem przemieszczać.
Córcia będzie spała z nami w sypialni, a jak będę na dole w kuchni, to bym jej nie słyszała. Myślę więc też o elektronicznej niani. Ale jeszcze trochę czasu. Może zażyczę sobie coś takiego jako prezent.

Dziewczyny, jeżeli chodzi o wózki, to patrzę na to, żeby miały solidne kółka. Muszę przejeżdżać przez park i pokonać alejkę z wybojami po korzeniach drzew. Widzę, że czasami dziewczyny przejeżdżają obok po trawniku, bo jak mają małe, a do tego skrętne kółka, to nie dadzą rady. Poza tym jak widzę co teraz się dzieje na zewnątrz, to wolę mieć porządne pompowane kółka, żeby nie siłować się z wózkiem w śniegu. My wybraliśmy wózek bartatina firmy jedo, ale jak się sprawdzi to dopiero zobaczymy 3w1 BARTATINA 2010 Jedo +fotel,okrycie,torba,folia (1349460099) - Aukcje internetowe Allegro

Odnośnie becikowego to coś było gadane we wrześniu o tym, ale ostatecznie chyba zostawili je, bo to było głośno odnośnie budżetu na 2011 rok. Nie znalazłam informacji, że na pewno zostało zniesione.

Vikigius ale ty chyba nie kupowałaś na tamtej aukcji tej kołyski, bo mnie zszokował koszt wysyłki:szok::szok::szok: A zawieszka super.

Witam, odnośnie leżaczków dla dzieci, to koleżanka poleciła mi taki z Fisher Price FISHER PRICE LEŻACZEK BUJACZEK 2w1 0-18kg T4145 (1352016517) - Aukcje internetowe Allegro. Sama ma taki i bardzo sobie chwali. Początkowo chciałam kupić łóżeczko turystyczne, żeby mieć Sarusie na oku, ale zajmowałoby to zbyt dużo miejsca. Zdecyduje się więc na coś takiego. Jest to dla dzieci do 18 kg, więc chyba około 3 lata powinno posłużyć. Poza tym łatwiej mi będzie się z tym leżaczkiem przemieszczać.
Córcia będzie spała z nami w sypialni, a jak będę na dole w kuchni, to bym jej nie słyszała. Myślę więc też o elektronicznej niani. Ale jeszcze trochę czasu. Może zażyczę sobie coś takiego jako prezent.
Ja mam bardzo podobny.
Jak się sprawdzi, to nie wiem, ale wygląda fajnie. Kupiłam używany.

Dzięki Dziewczyny za informacje dotyczące rozmiarów pościeli.

Też chcieliśmy Bartatinę, ale nadarzyła się okazja i mamy Vedi (też Jedo). Jak na "dzikie" tereny", to Bartatina będzie idealna.

Vikigius, ale fajne zakupy.

Ostatnia edycja:

Ja kupiłam właśnie taki leżaczek. Jak się sprawdzi, to się okaże jak już będziemy z niego korzystać :) Moje znajome, które mają leżaczki z fisher price są zadowolone. Tylko nie można przesadzać ze zbyt długim trzymaniem maluszka w takim leżaczku, bo możemy zaszkodzić jego kręgosłupowi. Te leżaczki nie są idealnie płaskie.

Też mam leżaczek z fisher price tylko z zeszłego roku, bo dostałam w spadku po siostrze. Na początku to na pewno od razu się nie przydadzą, ale potem na pewno więcej, szczególnie pewnie przy karmieniu po 4 miesiącu jak dziecko za małe będzie jeszcze do krzesełka.

reklama
Ja kupiłam właśnie taki leżaczek. Jak się sprawdzi, to się okaże jak już będziemy z niego korzystać :) Moje znajome, które mają leżaczki z fisher price są zadowolone. Tylko nie można przesadzać ze zbyt długim trzymaniem maluszka w takim leżaczku, bo możemy zaszkodzić jego kręgosłupowi. Te leżaczki nie są idealnie płaskie.

w grudniowym "Mam dziecko" wyczytałam, że w takich leżaczkach dziecko może przebywać pół godziny dziennie, dlatego że dzidzia "zapięta w punktowe pasy nie ma pełnej pełnej swobody ruchu (koniecznej dla prowidłowego rozwoju)..."

Do góry