reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

Ja mam 62, bo znow boje sie ze jak mala bedzie to sie utopi, ale ten moj kombinezon - ktory wkleilam, to moja mama w ciucholandzie kupila za 10 zl :) na wiosne chce jej kupic taki polarkowy cieniutki, ale zobaczymy jak szybko sie ta wiosna zacznie, te organizery to fajna sprawa, jak ktoras kupi to poleccie cos sama sie zaopatrze bo tych maciupkich skarpetek i czapus nie mam gdzie dawac, a ja ciagle szukam koca, najlepiej o wymiarach 110 x 90 no i zeby byl troszke grubszy niz polarkowy - takie mam z ikei

reklama
A ja mam pytanie jaki rozmiar kombinezonu macie lub planujecie kupic? Moje dziecko na każdym usg ma długie nóżki wiec podejrzewam, że 56 to za małe będzie na pewno. Ale chce żeby kombinezon posłużył mi nie tylko na wyjście ze szpitala ale także kilka tygodni później jak wyjedziemy na spacerki bo, mimo że może to być już marzec wiadomo jaka u nas pogoda bywa. Czy 62 będzie ok czy lepiej 68? NIe chce też żeby się córeczka utopiła :)) Poza tym myślę, żeby poszukać jakiegoś na allegro a wiadomo inaczej widzieć na zdjęciu a inaczej na żywca.

Myślę bardziej o takim śpiworku kombinezon śpiworek dla dziewczynki córci 62 68 (1368198554) - Aukcje internetowe Allegro
Ja mam dwa na 3-6 miesięcy, bo te mniejsze wydawały mi się za malutkie. Pod taki kombinezon wpakuję jeszcze troszkę ubranek, więc nie chcę, żeby za ciasno było.

Aha, i w sumie chyba z 35 zł kosztowały. Oczywiście zakup lumpkowy.

PC140027.jpg

właśnie kupiłam kilka organizerów na all. wydaje mi się, że to naprawdę fajny pomysł by poukładać różne malutkie rzeczy jak skarpetki, buciki itp. przy okazji zamówiłam ich więcej to będę miała jako drobne podarki dla rodziny :-) a wiem że im się też przydadzą, żeby tylko zdażyły dojśc przed świętami :-)

Dziewczyny, jakie macie/kupujecie rozmiary pościeli? Już wczoraj prawie kliknęłam, jednak tknęło mnie, że można kupić 120/90, 100/70, 135/100 i zgłupiałam. Łóżeczko mamy 120/60.

samanta a ktore kupilas??
rachell skoro łóżeczko masz 120 na 60 to raczej posciel 120 na 90 mi sie wydaje, ja kupilam w ikei i moja koldra ma 110 na 125, tesciowa jak szyla mi dodatkowe poszewki to sie za glowe zlapala ;)

Słuchajcie czy natknelyscie sie na cos takiego, chodzi mi o lezaczek, ktory mozna ewentualnie przerobic na krzesełko do karmienia, no i zeby jezdzil na kolkach najlepiej??? Szukam czegos gdzie mogla bym w ciagu dnia wlozyc mala i pojsc np do lazienki, a czasem zabrac ja do kuchni ;)
PEG PEREGO - TATAMIA - KRZESEŁKO DO KARMIENIA - NAJNOWSZA KOLEKCJA 2011 - Wszystkie kolory cena 1015.00 PLN
cos takiego ale oczywiscie za duzo przystepniejsza cene ;)

Fisher Price Krzesełko Cudowna Planeta T1837 - zdjęcia, foto, galeria produktu Moja siostra ma z Fisher Price Taki jak ten na zdjęciu tylko inny motyw bajkowy ale to szczegół jest... Mają 4 kółeczka i spokojnie można przewozić dziecko z pokoju do kuchni np. Z krzesełka jest zadowolona zresztą sama widziałam także mi się podobał;D

reklama
Ja mam kołyskę o wymiarach 100x50 cm i pościel kupiłam 80x70 cm. Także zastanawiam się nad leżaczkiem, myślę że to fajna rzecz- można położyć bobasa i np. zająć się prasowaniem czy czymś takim. I słyszałam, że dzieci bardzo lubią w czymś takim sobie leżeć:) jeszcze żadnego nie szukałam, zażyczę sobie na prezent.

Do góry