reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

Super zakupy dziewczyny:-) Co do prezentów i rzeczy dla małego, to ja też wolę kupić sama niż się prosić. Póki co koleżanka zapytała co kupić więc jej powiedziałam konkretnie jaką zabawkę chcę i ona była zadowolona, że nie musi sama wybierać, a prezent i tak chciała kupić. Teściowa też kupiła kilka rzeczy małemu, w tym śpiworek, pościel + jeszcze paczka od niej do nas idzie. A tak to nikt się nie pyta czy coś potrzebuję. A ja nie ukrywam chcę mieć większość rzeczy gotowych zanim mały się urodzi niż czekać łaskawie, aż ktoś zaproponuje kupno prezentu.
vikiigus, ocieplacz fajny, ale mi byłoby szkoda pieniędzy. Nie wygląda on na na duży, więc nie wiem na ile może posłużyć + czy jest wystarczająco ciepły na luty? Ja będę małego w śpiworku wozić, ewentualnie jak będzie cieplej to kocykiem otulę. Ale wybór należy do Ciebie. Produkty Sterntaler są ładne, ja mam pieska z bijącym serduszkiem od nich;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
zapomniałam całkiem - a chciałabym rady - co myslicie o czymś takim?

__ STERNTALER otulacz BECIK okrycie __NOWE wzory (1337736253) - Aukcje internetowe Allegro

ja chciałam najpierw do fotelika kupić ten kocyk z mikrofazy, ale tu (w dodatku w mojej Bydzi) mam fajną promocję na otulacz Sterntaler (bardzo podobają mi się ich produkty, tylko niestety należą do tych droższych ) - myslę, że w takim przypadku rożek też byłby zbyteczny - tym bardziej, że mam śpiworek ...

co o tym myślicie?

ja kupilam akurat kocyk z mikrofazy do fotelika,bardzo fajny milutki i wcale nie taki cieniutki bo scieg ma gesty i jest bardzo cieply.............produkty sterntalera sa ladne ale drogie ..mam od nich jedynie owieczke z bijacym serduszkiem)))

My wczoraj zamówiliśmy karuzele dla koleżanki która wczoraj urodziła MArtynke :-)
FISHER PRICE KARUZELA MISIE PILOT PROJEKTOR (1348903957) - Aukcje internetowe Allegro
mam nadzieje że im się spodoba ,chciałam im coś pożądanego sprezentować , spytałam się jej najpierw czego nie mają ,i zarezerwowałam kupno karuzeli :-p Gdy karuzela przyjdzie a młoda mama odpocznie to pójdziemy w odwiedziny , mój M dla młodego taty bieże % :-p;-)

u nas tradycji raczej nie ma żadnej ale jakoś tak się złożyło, że moja siostra - matka chrzestna kupuje łóżeczko + wyposażenie do niego (oczywiście milion innych rzeczy typu karuzelka, huśtawka) a brat męża - ojciec chrzestny zapłacił za wózek!

szczerze mówiąc bardzo to miłe ale trochę nam głupio było.. bo to przecież niemałe wydatki!!! jednak oni oczywiście wielce oburzeni na nasze protesty i z radością i wdzięcznością zgodziliśmy się na takie prezenty!!

a że jedno i drugie na brak funduszy nie narzeka to mamy przynajmniej pewnosc ze nie ma to zbytniego wpływu na ich wydatki!! tylko potem jak nam przyjdzie się odwdzięczac ?? :) heheh

nam na razie nikt nie zaproponował pomocy w zakupach - ale u nas w rodzinie ostatnio stało się "tradycją" :) dawnie tzw. kasy z różnych okazji - teściowa nawet na święta woli dać pieniążki niż kupić coś co potem ma w kącie leżeć ...a ja z kolei nie lubię sama mówić co chcę na prezent- bo co to za prezent wtedy;)

a jeśli chodzi o chrzest - to ja na razie nie deklaruję kto ma pełnić tę zaszczytną funkcję
- za to mam wybraną sukieneczkę - ja uważam , że jest boska - a Ci co kupili deklarują, że jest piękniejsza niż na zdjęciach :) - nie wiem czy to możliwe :)))

M6 74 Sukienka CHRZEST 62 do 86 KOLEKCJESLUBNE (1237623130) - Aukcje internetowe Allegro

viki sliczny ten otulaczek i wcale nie wydaje mi sie az tak drogi ;) ja musze poszukac jakis kocykow bo na razie nic nie mam :( no i gdybym nie kupila rozka to zamowilabym wlasnie to ;) a sukienka tez wyglada niezle, ja od cioci dostane kilka sukienk po kuzynce, a jeszcze mama dala komus welne do zrobienia sukienek wiec mala to bedzie miec ich chyba z cala szafe ;)

viki sliczny ten otulaczek i wcale nie wydaje mi sie az tak drogi ;) ja musze poszukac jakis kocykow bo na razie nic nie mam :( no i gdybym nie kupila rozka to zamowilabym wlasnie to ;)

własnie ja nie mam kupionego jeszcze ani kocyka do fotelika(mam tylko taki zwykły, ale też z mikrofazy ) ani rożka - a kocyk , który mi się podoba kosztuje 50zł, rożek min.20 albo więcej, więc w sumie wyjdzie na to samo- i dlatego raczej zdecyduję się na to słodkie otulanko :) ...rożek i tak pamietam używalismy tylko na początku - i jakbym dobrze w szafach poszukała, to pewnie bym znalazła :)))
...tylko zastanawiam się jak to niby pasuje do fotelika , bo ja na zdjęciach dojrzałam tylko dziurę na ten pas między nogami ...hmmm....na szczęście mam mozliwośc obejrzenia tego przed zakupem ....

Witam wszystkie przyszłe mamy:)

udało mi się dzisiaj skoczyć do Tesco i załapałam się jeszcze na tę promocję ubranek dla dzieci- kupiłam pakiet 3 pajacy oraz body z krótkim rękawem. bardzo fajne rzeczy tam mają:)

co do tradycji to u mnie na Śląsku zawsze dziadkowie kupowali wózek i łóżeczko dla dziecka. Ale to akurat mamy po siostrzeńcu męża oraz mojej siostrze więc z tradycji nici... No ale akurat żadni dziadkowie nie palą się do zakupów- mój tato mieszka jakieś 200 km od nas więc może jak pojedziemy na święta to coś dostaniemy. Ale też na to nie liczę- w końcu facet nie myśli o takich rzeczach jak prezenty (zazwyczaj)...
Co do drugich dziadków czyli moich teściów to mam trochę dziwne odczucia- 3 lata temu siostra męża urodziła synka i praktycznie do tej pory dziadkowie obkupują go we wszystko co można- od ubranek po zabawki. A nas nawet się jeszcze nie zapytali czy cokolwiek potrzebujemy... nie żebym się prosiła czy nie mogła sama kupić ale mam wrażenie 9może niesprawiedliwe), że traktują nas (męża, mnie i małą) inaczej, że się nie cieszą itp. ... Jak myślicie, czym to może być spowodowane?

W każdym razie zamierzam wszystko sobie kupić sama.

reklama
dziewczyny jak znajdziecie jakieś fajne ciepłe koce na necie wklejcie linki - ja właśnie też szukam czegoś ciepłego do wózka i nic ciekawego nie widzę. Może jutro uda mi się wyciągnąć męża na rynek to jeszcze tam zobaczę.

A kupujecie pościel do wózka?

Sudeł - ja myślę, że niektórzy tak juz po prostu mają, ale z drugiej strony poczekaj aż dzidzia się urodzi i wtedy może ich stosunek się zmieni.
Ja na swoich rodziców nie mogę narzekać, babcia dała na półowę wózka i zawsze jest ciekawa co kupiłam małej, moja siostra też co chwilę chce na coś dać kaskę ale jakoś nie potrafię od niej brać, za to sama czasami coś przyniesie fajnego. Co do teściów... mmm... też raczej się nie pytają czy coś potrzebujemy, jak ostatnio dzwoniłam do teściowej powiedziec co kupiliśmy to się dziwiła że tak szybko :-). często słyszę teksty typu że ostatnio widziała coś i chciała kupić ale....Może dobrze, że nic nie kupuje sama bo po co mam mieć po 2 te same rzeczy ale też miło byłoby coś od ich symbolicznego dostać

Ostatnia edycja:
Do góry