reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

Witam sie po weekendowo.Widze ze wpadlyscie na temat prezentow i tradycji.U mnie nikt sie nie wyrywa z prezentami (na ktore nigdy nie liczylam).Ja sama jak szloam w odwiedzin do swierzo upieczonej mamusi to kupowalam np ubranka na 6+ miesiecy do tego jakas grzechotke eventualnie misia bez dlugich klakow.
U nas jedyna tradycja jest taka ze ojciec meza wyprawia chrzciny dla wszystkich swoich wnukow a pieniazki podarowane przez gosci trafiaja w rece rodzicow na poczet dziecka.To wymysl mojego tescia sprzed 18 lat i dalej sie tego trzyma (8 wnukow pozniej).Skoro tak chce to napewno nie bede sie z nim klocic ;)

reklama
U nas też raczej nie ma żadnych tradycji, a chcę wszystko kupić sama, a nie stresować się później na porodówce i liczyć, że ktoś kupi mi coś w prezencie albo narzeczony wszystko załatwi. W związku ze znanym powiedzeniem "umiesz liczyć, licz na siebie" chcę wszystko skompletować sama. A prezenty odwiedzającej mnie rodziny i znajomych... no cóż :) Miło z ich strony, ale to co mam upatrzone wolę zakupić sama :)

crazy mamo moze on nie przewidzial takiej ilosci wnuków ;)
Do mnie wczoraj przyjechal przewijak na łóżeczko - taki nakładany, byłam zaskoczona że ma kołeczki żeby się z łóżeczka nie zsunął - polecam serdecznie, nie ma potrzeby stawiania dodatkowego mebla, a i tak pewnie sie przyda tylko na kilka miesiecy bo potem dzidzie tak ruchliwe pewnie beda chcialy zleciec :/

Wczorajsze zakupy :-)

100_11461.jpg100_11481.jpg100_11471.jpg100_11501.jpg100_11491.jpg100_11511.jpg
100_11451.jpg

Załączniki

• 100_11561.jpg
    100_11561.jpg
    24,4 KB · Wyświetleń: 54
  • 100_11571.jpg
    100_11571.jpg
    18,8 KB · Wyświetleń: 53
  • 100_11541.jpg
    100_11541.jpg
    27,1 KB · Wyświetleń: 51
Ostatnia edycja:
Ewela - wózek prezentuje się extra
Claudia - śliczne ciuszki - ja ostatnio natrafiłam w h&m na wyprzedaż małych rzeczy - mozna było skompletowac taki śliczny jakby aksamitny dresik- bluza i spodeneczki - już stałam przy kasie - wybrałam w soczystym zielonym kolerze, ale była kolejka i zaczęłam się zastanawiac - komplecik wypadał tanio, bo w sumie 24zł, ale był zaledwie w rozmiarze 56 i tak się zastanaowiłam i z bólem serca odłożyłam - ustaliłam, że jak nastepnym razem ten sklep odwiedzę i jeszcze będzie to wtedy kupię ;-)

a oto mój ostatni i mam nadzieję, że ostatni zakup dziecięcych akcesorii - udało mi sie kupic fajny zestawik akcesoriów do poznakci- w dodatku w fajnym pudełeczku- a kosztowało niecałe 10zł, podoba mi się pozytywka - może wizualnie żadne cudo, ale ma moją ulubiona kołysankę (babcia mi śpiewała;) i w dodatku przy naciaganiu nie wydaje dźwięków rozbudzających maluszka - pamiętam wzdrygania Kuby jak chcielismy nakręcić pozytywkę i niestety okazuje się , że nadal wiekszośc pozytywek przy wyciąganiu sznureczka wydaje ten okropny zgrzyt...niektóre juz na zaś:-D np śliniak rolowany Tommy, albo taki gryzak do nauki jedzenia owoców - podobno bardzo fajny wynalazek ...a na butelkę zdecydowałam się jednak dr Browna - kupiłam 120ml szeroką (bardzo fajnie wyprofilowana ) i dostałam gratis małą 60ml - tak więc się opłacało bo wydałam na to 25zł - butelki są antykolkowe i mają załączoną szczoteczką do czyszczenia tego lejka...

DSC00368.jpg
kupiłam też welurowego pajacyka na wyjście ze szpitala - foto jest trochę naświetlone - bo w rzeczywistości jest idealny róż z fioletem z bardzo subtelnym haftem - w sumie czegoś takiego szukałam, choc mojemu starszemu synkowi się niepodoba:-(
DSC00371.jpg

Przyszła dzisiaj moja posciel :) Na zdjęciu kolory wydają się bardziej żywe ale może to i lepiej.
**''BABY-RAJ'** 3el. pościel PROMOCJA 120x90 (1341576989) - Aukcje internetowe Allegro - paseczki nr 17
Ogólnie jest ładna. I muszę pochwalić Pocztę Polską bo ostatnio trochę na nią jechałyśmy ale Pan dzisiaj był bardzo miły. U nas na dole niestety nie ma jeszcze dzwonka a często rano drzwi są zamknięte i ni jak ma się ktoś dostać do środka. Kurierzy przynajmniej mają nr tel, poczta nie. Pan zostawił awizo z numerem telefonu, zadzwoniłam do niego i powiedział, że podjedzie jeszcze raz miedzy 13 a 15. Ja poleciałam tylko na chwilkę do sklepu o 13 bo pomyślałam, że i tak nie bedzie zaraz po 13. A on był, z daleka widziałam jak auto odjeżdza. Zadzwoniłam jeszcze raz a on powiedział, że podał babci z dołu przez okno. Babcia czyli tesciowa wuja jest lekko niekumata i nie może otwierać drzwi podczas nieobecności wuja, ale na tyle kumata żeby odbierać moje paczki przez okno i jeszcze je podpisywać bo to już się zdarzyło któryś raz. Pan naprawde jak na takich pracowników zadał sobie trochę trudu i można......

Czekam jeszcze na jedna paczkę od kuriera. Chyba poczta w obecnym czasie dostarcza prędzej. Juz nic wiecej przed swietami z allegro nie chce zamawiać. Teraz to pewnie sam burdel mają na poczcie i w oddziałach kurierskich wiec nie chce sie wkurzac. Podjade do sklepu po reszte drobiazgów.

A wczoraj kupiłam kolejne super ciuszki w lumpku. Widze, że się juz fura robi, mimo że też mam dopiero jakąś połowe z tego co Claudia. A jeszcze coś mamy dostac po S bratanku. Ale teraz chce pokupować trochę cieplejszych dresików z rozpinanymi bluzami. Niby troche ciuchów mam ale sama nie wiem co z czym później ubrać, zastanawiam sie czy w samym pajacyku dziecku nie bedzie zimno w domu. Pod to pewnie lepiej założyć jakies body co?? To kilka ciuszków z wczorajszych łowów. Najlepsza jest kurteczka :))

DSCF0183.jak-zmniejszyc-fotke_pl.jpg

Ostatnia edycja:
crazy mamo moze on nie przewidzial takiej ilosci wnuków ;)

Powiem tak.Ilosci napewno nie przewidzial ale jest na tyle honorowym facetem ze jego slowo swiete.Pozatym on nie zyje z polskiej emerytury wiec ma inne mozliwosci finansowe(takie o jakich my mozemy pomarzyc).Nie pomyslcie sobie ze jestem materialistka bo nie ale przy blizniakach sie z nimo kase klocilismy bo uwazalismy ze to za duzo nawet jesli w ten sposob chce pomoc.Mimo sporeo konfliktu nie ustapil.Teraz jak chce to niech sponsoruje.Ja go oto nie prosze bo stac mnie na to zeby zrobic impreze dla rodzinki i znajomych.

reklama
zapomniałam całkiem - a chciałabym rady - co myslicie o czymś takim?

__ STERNTALER otulacz BECIK okrycie __NOWE wzory (1337736253) - Aukcje internetowe Allegro

ja chciałam najpierw do fotelika kupić ten kocyk z mikrofazy, ale tu (w dodatku w mojej Bydzi) mam fajną promocję na otulacz Sterntaler (bardzo podobają mi się ich produkty, tylko niestety należą do tych droższych ) - myslę, że w takim przypadku rożek też byłby zbyteczny - tym bardziej, że mam śpiworek ...

co o tym myślicie?

Do góry