reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

w 5-10-15 jest przecena na asortyment zimowy, więc która jeszcze nie porobiła zakupów, można sprawdzić, co oferują

Byłam i niestety nic ciekawego nie ma - szukałam jakiejś fajnej czapeczki i niestety są strasznie duże :( Dzisiaj dla odmiany wybieram się do Tesco - słyszałam bardzo dużo pozytywnych opinii :) NO i ładne bardzo te ubranka są :)

Dla mam z Warszawy polecam Galerię Bemowo przy Powstańsów Śląskich z dwóch powodów :) Body i kaftaniki całkiem niezłe, wybrałam trzy są po 3,99 ;) Więc przyzwoicie bardzo :) A na pasażu otwarto nowy sklep, Pinokio :) Bardzo miłe Panie wytargały mi dosłownie spod lady śpioszki za 9 zł, kaftaniki za 6 zł :) Gatunkowo dobre, kolorowe, cudne :) No i bez przecen też nie jest jakoś strasznie drogo, półśpiochy np 10 zł, więc to wychodzi mniej niż na allegro :)

Z cyklu zabawne :) Zestaw startowy Avent w Smyku kosztuje 139,99, na allegro 59,99 :) Karuzela na łóżeczko w Smyku 139,99, na allegro 69,99 :) To dla tych, którzy mają jakieś wątpliwości co do zakupów przez Internet ;)

Aa co do Smyka to wczoraj pooglądałam na żywo butelki i mam problem z tymi TT :) Tzn. już się na nie zdecydowałam (wreszcie jakaś decyzja) i masz tu babo placek, ja ich nie mogę dobrze złapać bo mam za małe dłonie :D Nie wiem co teraz, dla porównania Avent jest ok. NO i znowu jestem w kropce :) <olaboga>

Ale dzisiaj postanowiłam ambitnie, że pójdę i pochodzę po sklepach, po dotykam i wreszcie podejmę jakieś decyzje, bo do końca roku coraz bliżej, a vat rośnie :)) A dla mam ze stolicy, na przeciwko Tesco na Górczewskiej jest podobno jakiś komis z rzeczami dla Maluszków. Nigdy tam nie byłam, ale pójdę dzisiaj, porównam ceny i pooglądam :)

reklama
Kurczę, jak się cieszę,że w końcu mamy prawie wszystko dla Błażejka.
Mebelki-ostatecznie białe z Ikea, na których moja koleżanka plastyczka namalowała to co podobało mi się na baaardzo drogich meblach, na które nas nie stać i wyszło super:)
Łóżeczko po siostrzenicy-wczoraj mężuś pomalował je na biało i jest jak nowe
Wózek mutsy-z allegro,bez oglądania "na żywo"ale jak na razie jesteśmy szalenie zadowoleni
super fotel,na którym zamierzam karmić synka:)
Ubranka,zabawki również mam,jeszcze tylko pomalować pokoik (zielono i szaro)
i kupić kosmetyki (wczorj kupiłam Pampersy w Netto promocja 78 sztuk plus 68 sztuk chusteczek nawilżających Pampers za 42 zł)
Dziewczyny jak myślicie ile wziąć Pampersów do szpitala?

No wlasnie ja tez do konca nie wiem co zabrac do szpitala, ile ciuszków ile pieluch. Jutro ide do szkoly rodzenia musze poprosic o liste "co zabrać do szpitala".
A wczoraj udało nam sie zamówic wózek :)) Wyjatkowo (ze wzgledu na Mikołaja) sklep był otwarty i zamowilismy model i kolor. Dzisiaj mają mi dac znać kiedy bedzie do odbioru, raczej jakies 2-3 tyg.
Kupilismy tez w Ikei lampkę, ochraniacze na łożeczko - te co by dziecko drewna nie gryzło, w innym sklepie dokupiła nożyczki i termomentr. Czekam na paczkę z pościelą i innymi. Pozostaną mi do kupienia ciuszki, ale to raczej z mamą albo sama bo jak oglądam ciuszki a mąż stoi koło mnie czuję presję, heheh On mi nie doradzi a zreszta uważa, że mamy już dośc a ja wrecz przeciwnie. Myślę, że i tak nie mialabym w co dzidzie ubrac. Teraz zalezy mi szczególnie na jakiś fajnych kompletach i bluzach. A takie same bluzy jakos rzadko spotykam w sklepie. Moze ja nie umiem wybierac :(

A moja tesciowa ostatnio powiedziała, że nie mam tak wszystkiego kupować żeby inny tez mogli mi coś kupic. Ale na co mam czekac?? Jak ona chce cos kupic to niech pyta, ja jej powiem co potrzebuje, a tak nie ogladam sie na to czy ktos cos mi kupi czy nie, nie bede liczyc na innych dookoła a potem zostane bez niczego. Powiedziałam jej, że my np zabawek na razie nie kupujemy a na pewno chce taką karuzelę nad łożeczko. Zresztą pieluch i ciuchów chyba u mnie nie za dość wiec moze pójśc w tym kierunku. Ja kupuję wyprawke juz teraz a ona na pewno poczeka do czasu kiedy sie urodzi. Ja nie mam czasu czekac.

Ostatnia edycja:
dziewczyny szpital w ktorym planujecie rodzić powinien dac Wam liste co zabrac do szpitala dla mamy i dzidziusia, wiec o to sie wypytajcie w szpitalu bo może sie zdazyć, że każdy szpital ma swoje "wymagania" :)
ja brałam jedną małą paczke pieluch, 3 body i 3 pajace no i na wyjście mąż przywiózł ciuszki, które wczesniej przygotowalam, do tego ręcznik dla maluszka i kosmetyki :) no i rożek czy ciepły kocyk skarpetki, niektórzy biora tez czapeczki, ale tu nie zalecaja by dzieci w czapce w pomieszczeniu były...

Z tego co słyszałam to w szpitalu w ktorym chce rodzic nie przynosi sie wlasnych ciuszkow dla dzieci, poza tymi na wyjscie, poza tym pieluszki i chusteczki jak najbardziej, no i wszystkie niezbedne rzeczy dla mnie ;)
Doriss ja tak mam z bratowa ona sie ze mnie smieje ze kupuje malej zamiast czekac na to co ktos przyniesie, oni tak czekali i okazalo sie na drugi dzien po powrocie do domku ze dziecko nie ma w co ubrac, nie wspomne o tym ze na materac czekali 3 tygodnie, a ze maly sie urodzil niespodziewanie to spal biedny na kocu, ja kupilam wszystko co jest mi niezbedne jak wroce do domku, a gosciom zostawiam zabawki - karuzele, mate, leżaczek, ewentualnie jakies ładniejsze ciuszki na ktore mi szkoda dac - bo zazwyczaj kupuje cos praktycznego

ligotka ja tez mialam wszystko dla Ali przed porodem bo to wiadomo kobieta musi wszystko mieć jak sobie zamysli a jak nas odwiedzali ludzie to nie pytali co byśmy chcieli tylko zwykle ciuszki przynosili i to te na 0-3 co dla mnie jest troszke nieporozumieniem bo wiadomo, że dzieciaczek tak szybko wyrasta, ze lepiej kupić większe a każda mataka raczej przygotowuje sie na przyjście malucha i te najmniejsze ciuszki to kupi, wiec jak już ciuszki to lepiej i bezpieczniej wieksze... no i przynosili też zabawki, głównie pluszaki...

Gdzieś spotkałam się ze zdaniem, że najlepszym prezentem są... pampersy. I zaczyna mi się wydawać, że to ma sens. Bo tak jak piszecie, większość i tak ma wszystko kupione, a prezenty w postaci ubranek na 56 cm czy pluszaków raczej nie zdają egzaminu.

rachell pampersy może i dobry pomysl tylko wpierw trzeba matkę spytać czy pampersów uzywa czy innej marki bo czasem pieluchy mogą też uczulać... ale jak sie kupi te co maluszkowi słuza to na pewno sie przydadzą i przynajmniej prezent uzyteczny będzie :)

reklama
Ech... tak Was czytam i chyba też się zabiorę za szykowanie wszystkiego dla małej.
Jak do tej pory to przyniosłam tylko ciuszki z garażu i leżą w worku.
Do kupienia mam tylko materac (drugie łóżeczko dostanę od siostry po córeczce) i smoczek bo pościeli nie kupuję bo i tak przez pierwsze 3 miesiące nie będę używać.
Wózek kupię w lutym lub marcu i to chyba tyle.

Troszkę mi brakuje tych zakupów ale tak naprawdę wszystko mam i nic nie potrzebuję nowego.

Do góry