reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

no własnie nie wszystkie kolekcje miały zabezpieczenie pod nóżki oglądałam to w sklepie jedne miały folię (która podobno pękała na mrozie) a jedne nie miały wcale chociaż pani w sklepie twierdziła że z tego materiału wszystko fajnie schodzi

hmmm nie wiem ,szczerze myślałam że wszystkie mają tak samo ,a mnie sprzedawcy w sklepach wkurzają i nie rozmawiam nigdy ;-p raz mnie sprzedawczyni wkurzyła jak oglądaliśmy Tako a ona do mnie z tekstem że leprze są GRACO bo TAKO mają teraz wszyscy . To mój M zaczął jej mówić o wadach tych plastikowych wózków, i pojechał jej że on ma gdzieś kto jaki ma wózek ,byle nam odpowiadał . Widocznie GRACO im nie schodził i chciała upchnąć jakimś jelenią .

reklama
Delfin niestety czesto najlepiej nie sluchac sprzedawcow, my jak pojechalismy po moj wozek to gdy ogladalismy sobie go z mezem, dwoch sprzedawcow stalo z boku i rozmawialo ze o tym jaki to beznadziejny wozek jest i oni woleliby xlandera za te pieniadze, wrrrrr

Załamałam się :( Czytam te wasze posty, że to już macie, to kupiłyście, to kupicie i w związku z tym ambitnie usiadałam rano i zaczęłam modyfikować swoją listę zakupów, chcąc zdecydować się już na konkretne firmy i rzeczy. Włączyłam BB, włączyłam Allegro i co... i NIC :( Nie wiem, po prostu nie wiem co powinnam kupić tzn. jakich firm, i nie mogę się zdecydować co będzie mi potrzebne.

Moja wahania to przede wszystkim (chociaż oczywiście ostatnio pisałam, że już się zdecydowałam, ale dzisiaj nadal nie wiem):
1. Avent czy TT?
2. Kupić zestaw czy pojedyncze butelki?
3. MaxiCosi czy coś innego, np. 4baby? (koleżanka była bardzo zadowolona)
4. Podgrzewacz i inne pierdoły z tych niekoniecznie potrzebnych, ale ułatwiających życie :)
5. I wiele, wiele innych wątpliwości :(
Ech, nie sądziłam, żę to wybory będą takie trudne :( A miały być tylko przyjemnością ... i są, tylko tyle przy tym niewiadomych :( Załamałam się i już! Chciałabym żeby nasz mały Jaś miał wszystko co najlepsze dla niego, a nawet nie wiem jakie butelki kupić :(

Pacyśka, nie załamuj się tylko do dzieła :)) powiem ci, że w sumie co by nie kupić, to i tak może się okazać, że coś jest lepsze, tańsze, ładniejsze za tę samą cenę, ale ja jak kupię to juz za bardzo nie analizuję, bo to i tak nic nie zmieni, no chyba że trafi się rzeczywiście na wyjatkowy bubel :)))
także nie przejmuj się :)))

No własnie Pacyska bez obaw, nigdy nie bedzie tak ze dokonasz idealnego zakupu, my Ci tak bardzo nie pomozemy, kazda ma inne potrzeby, upodobania, kazdej przeszkadza co innego, przy drugim juz bedziesz wiedziec :D
A moze troszke pomoge, ja sie zrazilam do aventu jak zobaczylam ze kolezanka po miesiacu uzywania ma te butelki takie zazolkle, bleee, poza tym kupilam komplet tt, a teraz troszke zaluje ze moglam 2 antykolkowe kupic, na punkcie maxi cosi mam bzika - ale swoje kosztuje wiec czasem warto zaplacic mniej, no a podgrzewacze i inne *******ki mozesz zostawic jak male sie urodzi, wtedy klikniesz kup teraz i po kilku dniach bedzie w domku, jak bedzie potrzeba!

No własnie Pacyska
, no a podgrzewacze i inne *******ki mozesz zostawic jak male sie urodzi, wtedy klikniesz kup teraz i po kilku dniach bedzie w domku, jak bedzie potrzeba!

zgadzam się w 100% :-) zawsze w lutym-marcu można coś dokupić przez allegro lub wysłać chłopa do sklepu z karteczką co ma dokładnie kupić hehe .Ja bym chciała mieć już wszystko ale muszę pamiętać o życiu codziennym i nadchodzących świętach . My się stresujemy że nie mamy wszystkiego co byśmy chciały mieć , a np moja mama dziwi się że jeszcze potrzebuje coś kupić bo dla niej mam wszystko ;-p I ja jej tłumacze cała podekscytowana i zestresowana ''Mamuś jeszcze butelki ,jeszcze ... itp '' a ona się śmieje ze mnie mówiąc ''żeby ludzie mieli takie problemy'' lub ''kiedyś tego nie było i jakoś się wychowałaś'' . Ogólnie to niezły ubaw mam gdy mam wytłumaczyć coś babci ;-p Ostatnio się dowiedziałam od mojej matuli koleżanki że kiedyś jej dzieciaki miały butelkę po oranżadzie ze smoczkiem ;-)

reklama
co do sprzedawców to oni zawsze chcą wcisnąc to co im nie schodzi nam ostatnio wciskali jedo i x-landera i nie chciało do nich dotrzeć że są dla nas za drogie

Do góry