reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

oj ale dzis zaszalalam :D kupilam malej rozek, ochraniacz, falbanke do lozeczka, przewijak i to mam nadzieje wszystko... wiecej planowanych zakupow do urodzenia nie bede robic, chyba ze cos wpadnie w oko z ciuszkow ;) jak mala sie urodzi pewnie pomysli sie o laktatorze, no i ewentualnie karuzela, mata do zabawy i lezaczek, ale to bede chciala bardziej zeby ktos nam kupil jak bedzie pytal co potrzebujemy :)
zaznacze ze kupilam juz bo w sumie powinnam sie pouczyc i to ostro a ja ciagle tylko na allegro i licze ze jak juz nie mam czego szukac to z nudow sie do nauki wezme :D
no widzisz ja za tym moim mezem nie nadazam z wozkiem sie upieral, a jak juz rady potrzebuje to on nie ma zdania, szkoda gadac ;)

reklama
Wczoraj wieczorem kupilam na ebay laktator z zestawem butelek,torebek do przechowywania pokarmu.Postawilam na elektryczny.Z blizniakami mialam manualny i mialam niesmak to pompowania sama i zakwasy w paluszkach ;) Teraz elektryka.
Medela BUNDLE! Single Deluxe Breastpump, Feeding Gift - eBay (item 360323461560 end time Nov-30-10 21:34:16 PST)

Odnosnie termometrow to mialam i taki do ucha i normalny retciowy.Obecnie uzywam czegos w tym stylu i bardzo sobie chwale.Pomiar dokladny i szybki gietka koncowka wiec nie ma strachu ze sie cos uszkodzi.
Thermometer, Digital (with flexable tip) - DT986 - eBay (item 260578080963 end time Dec-25-10 13:37:44 PST)

Ja temperature mierze pod pacha i tez bym termometra dziecku w pupke nie wsadzila chociaz niby najdokladniejszy pomiar.Ale jak temperatura jest to niewazne gdzie mierzymy napewno pokarze.

Odnosnie apteczki to zaopatrzcie sie dziewczynki w lek na zbicie goraczki dla niemowlat.Mam nadzieje ze sie nikomu nie przyda ale zanim dojedziecie do lekarza to warto pod reka miec by sie dzieciaczek nie meczyl.To chyba na tyle.

crazy mama, ja mam właśnie w tym stylu termometr, tylko firmy Brown, i sobie chwalę
a takie łóżeczko zakupiłam dzisiaj, tylko bez szuflady
http://www.bajanex.pl/_foto/produkty/04_jas_b.jpg

My mamy bardzo podobne łóżeczka, ale z szufladami,materacyki, kupiliśmy także pościel, po dwie zmiany poszewek, ochraniacze, rożki, przewijak, organizer.
Zastanawiam się właśnie nad laktatorem elektrycznym, bo nie wyobrażam sobie przy dwójce synków ściągać ręcznie-tylko nie wiem czy kupić już teraz, czy poczekać do narodzin....Nie mamy jeszcze butelek, termometru ani wanienki. Artykuły apteczno-kosmetyczne zakupimy już pewnie niedługo. Dobrze, że mam listę, bo bym zginęła przy takiej ilości hehe
:confused:

I ja sie w koncu zebralam i kupilismy lozeczko
http://cgi.ebay.co.uk/Bonito-Bebe-Murcia-Cot-Bed-Walnut-/220702614780
czekam na przesylke mam nadzieje ze spelni oczekiwania. Jest duze bo ma wyjmowane boki i skracane przod i tyl i zmienia sie w zwykle lozko tak wiec bedzie spokoj na kilka lat.
W sobote kupilam kocyk, reczniczek i jakies tam drobiazgi typu smoczki czy butelka. Kupilismy tez bujaczek
Chicco Relax & Play Rocker Bouncer Chair Sketching 0m+ on eBay (end time 09-Dec-10 13:53:35 GMT)
ale go dzis oddalam bo byl jakis tak dziwnie plytki

Wiekszosc rzeczy przyjedzie z Polski na poczatku stycznia i wtedy tez planuje dokupic potrzebna reszte

Ostatnia edycja:
Ja przedwczoraj zakupiłam wanienkę, komplet śliniaków i polarowy kocyk. Brakuje mi leżaczka, karuzeli, pampersów, aspiratora do nosa... i to chyba tyle. Laktator i podgrzewacz mam, zastanawiam się czy sterylizator się przydaje? Mały będzie spał w śpiworku na początku Śpiworek 3w1 - | Motherhood.pl . Ochraniacze do łóżeczka kupię później, bo na razie nie ma potrzeby. Termometr kupiłam najpierw dotykowy, ale źle mi mierzył, więc zakupiłam prosty,elektroniczny z miękką końcówką.
Polis, bardzo fajny leżaczek i łóżeczko:-) Cena też dobra.

ja mam śpiworek, a właściwie dwa. Kołderkę też mam, ale będę używać w razie mega mrozów i awarii ogrzewania :-D

reklama
ja na początku planuje rożek a na kolejne miesiace mam spiworek, myślę, że to jest fajna rzecz bo dziecko sie nie odkopie. Mamuśki sobie chwalą. Mojego S 1,5 roczny bratanek też w takim śpi.
Wybrałam się dzisiaj do pobliskiego lumpka i kupiłam 9 ciuszków za 9 zł:szok: akurat dzisiaj było wszystko za 1 zł a jakość ciuchów naprawdę dobra, zresztą byle czego nie wybieram. Jak popatrzyłam na metki tych ciuszków to jeszcze wczoraj zapłaciłabym za nie 32 zł więc dużo zaoszczędziłam a nawet jeżeli czegoś nie założę nie będzie mi szkoda tej 1 zł.
Siadam właśnie do kompa i będę zamawiać przez allegro butelki, termoopakowanie, okrycia kąpielowe, aspirator itd. Znalazłam jednego sprzedawcę od którego wczesniej kupowałam kocyk. To lęcę zaszaleć na zakupy w sieci :))

Do góry