reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

no właśnie ja też sie stresuje wyborem czegokolwiek i się zastanawiam pół dnia, i jak mówie mojej mamie czy teściowej to one zamiast pomóc to często mi odpowiadają że one wychowały nas bez tych wszystkich wynalazków i że było dobrze:) wspominają o butelkach z orenzady, o codziennym praniu pieluch tetrowych, albo że ich mama kąpała w metalowej misce i dzidziuś się jakoś odchował.:-D:tak::-D

reklama
co do sprzedawców to oni zawsze chcą wcisnąc to co im nie schodzi nam ostatnio wciskali jedo i x-landera i nie chciało do nich dotrzeć że są dla nas za drogie

jak kto ma prowizję od sprzedaży albo inne gatyfikacje to wciska ;-)

rzetelny - prawdę powie - bo czy to nie dziwne , że w jednym sklepie x-landery to hit nad hity , a w drugim pani racjonalnie wytłumaczy zalety i wady...

zauważyłam, że najczęściej wciskają faceci...

Pacyska mialam to samo co ty, głowa pekała od informacji co lepsze.
Wczoraj usiadłam i zamówiłam kilka rzeczy, jak przyjdzie do domu będę się cieszyć każdym drobiazgiem i już raczej nie będe wiecej szukać czy aby na pewno te butelki co zamówiłam są super.
Ja zamówiłam te Tippee BUTELKA 260 ml x2szt 0% Bpa ANTYKOLKOWA new (1335388272) - Aukcje internetowe Allegro i jeszcze kilka innych rzeczy od tego sprzedawcy, żeby zapłacic tylko raz za przesyłkę bo inaczej na allegro wcale sie nie opłaca. W sklepie widziałam te butelki za 49,99 (10 zł drozej ale przesylka 13zł). Od tych rodzyneczek zamówiłam też FridaNose, termoopakowanie, okrycie kapielowe, prześcieradło i dla siebie podklady bo w sklepie takich nie widziałam.
Butelkę 150 ml mam Aventu a to dlatego, że dostałam w szkole rodzenia. Ligotka ona juz jako nowa ma taki żółtawy odcień, ale to kwestia tworzywa. Ja zamówiłam TT bo mi się bardziej podobają ale wahałam się też nad Lovi.
Po resztę rzeczy typu myjka, termometr, nozyczki itp chce pojechać do sklepu i tam wybrać. Mam np 10% kupon rabatowy na preparat Bubchen albo NUK i z tego wzgledu myślę, żeby kupić smoczek NUK.
Tylko za kupno kosmetyków nie bardzo wiem jak się zabrać. Zdecydowałam się tylko na Oilatum Soft do kapieli a co dalej nie wiem. Kazda mama poleca coś innego.

A jeszcze co do tekstów typu "a kiedyś tego nie było......" Mnie osobiście one już drażnią. Bo nie wiem czy tym ludziom współczuć czy gratulować. Denerwuje mnie zwłaszcza jak ktoś mówi to w takim sensie, żeby pokazać, że oni to tacy dzielni kiedyś byli a my to jakieś nieporadne, że tyle udogodnień potrzebujemy. Tak naprawdę to kiedyś też światła nie było i ludzie o świeczkach siedzieli i żyli, skoro się dało to po co nam teraz światło?? To już taki ekstremalny przykład. Ale świat idzie do przodu. Prawdą jest, że wiele rzeczy powstaje nad wyrost ale tak jest ze wszystkim, chociaż jeden będzie chciał tego używać inny obejdzie się bez tego. Np. taki sterylizator.
RZadko spotykam się ze stwierdzeniem, że "ale fajnie, że takie coś wymyslili bo my musieliśmy cos tam...." raczej właśnie "kiedyś tego nie było i dawaliśmy rade".

A jeszcze co do tekstów typu "a kiedyś tego nie było......" Mnie osobiście one już drażnią. Bo nie wiem czy tym ludziom współczuć czy gratulować. Denerwuje mnie zwłaszcza jak ktoś mówi to w takim sensie, żeby pokazać, że oni to tacy dzielni kiedyś byli a my to jakieś nieporadne, że tyle udogodnień potrzebujemy. Tak naprawdę to kiedyś też światła nie było i ludzie o świeczkach siedzieli i żyli, skoro się dało to po co nam teraz światło?? To już taki ekstremalny przykład. Ale świat idzie do przodu. Prawdą jest, że wiele rzeczy powstaje nad wyrost ale tak jest ze wszystkim, chociaż jeden będzie chciał tego używać inny obejdzie się bez tego. Np. taki sterylizator.
RZadko spotykam się ze stwierdzeniem, że "ale fajnie, że takie coś wymyslili bo my musieliśmy cos tam...." raczej właśnie "kiedyś tego nie było i dawaliśmy rade".

dokładnie- zgadzam się z tym. Ja też wysłu****e od babci, ale już się powoli na to uodparniam, puszczam to mimo uszu i kupuję to co miałam zaplanowane i sprawia mi to wielką radość ;)
Co do wyborów to ja byłam przedwczoraj w sklepie z rodzicami i chyba z 5 minut się z mamą zastanawiałyśmy jaką czapeczkę kupic- czy rozmiar będzie dobry, itd. Także każda z nas ma dylematy, nawet przy drobiazgach, bo każda chce jak najlepiej dla swojego maleństwa. To normalne i mam nadzieję, że z czasem będę bardziej obeznana i szybciej podejmę decyzję co warto kupic, a co nie..
A co do sprzedawców to mnie też ostatnio babka wkurzyła jak oglądaliśmy wózki, bo bardzo się dziwiła i mnie krytykowała, ze chcę wózek z przekładaną rączką! Już straciłam cierpliwość i powiedziałam jej, ze skoro płace za to spore pieniądze to mogę wymagać- nic się nie odezwała, a po wózek pojechaliśmy do innego sklepu, bo tak się zraziłam do niej, a cena na szczęście była taka sama :)
Koniec mojego nudnego wywodu! :p :laugh2:

Dziewczynki pomocy :)

Ja juz jestem prawie na 100% zdecydowana na Tako Jumper X, ale dzis na allegro znalazlam takie cos:

MAXBABY - 62 KOLORY - 3 MODELE + SUPER GRATISY (1329569441) - Aukcje internetowe Allegro

Wyposazenie jak w Jumperze, wszystko wlasciwie takie samo, facet ma same pozytywne komentarze. W internecie nie ma opinii na temat tego wozka, sa tylko o blizniaczym.
Cena nizsza duzo. O to mnie wlasnie martwi troche. Juz nie raz sie nauczylam, ze to co jest tanie to jest drogie. Ale sama nie wiem tym razem... Wszystko wyglada super, wiec gdzie jest walek?

Pomozcie prosze...

mysia88 na pewno jest różnica w cenie (może to mieć odbicie w jakości, ale nie musi). Ja niekupiłabym wózka zanim bym go nie zobaczyła na zywo. Oglądałam już kilka modeli w necie które mi się podobały a na zywo okazywały się klapą. Wiem, że niektóre wózki bywają też np niższe. Trudno mi doradzić ale jeżeli masz mozliwość zobaczyć go na żywo to lepiej sprawdź. Na zdjęciu czasem wszystko ładnie wygląda.
Ja zdecydowałam się już na Tako Warrior ale w kolorach jumpera, jakiś czerwono-czarny raczej.

A ja mam inny dylemat. Czy takim noworodkom mozna ubierać rajstopki? Mam kilka fajnych pajacyków ale bez stópek i rękawków. Myśle że w te pierwsze zimowe dni lepiej ubrać coś dodatkowego na nóżki i do tego body. Taki dodatakowy pajacyk pod spód wydaje mi się, że za duzo tych zatrzasków. Co mamuśki?

mysia jesli mozesz go zobaczyc na zywo, to poczekaj i porownaj, jesli nie to moze wybierz to co juz widzialas, bo czesto na zdjecia wyglada pieknie a w rzeczywistosci mocno odbiega
Ewuska mnie np xlander odpadl z powodu stelaza - nie zmiescil sie do bagaznika, a wiekszosc ludzi rezygnuje bo jednak swoje kosztuje, poza tym mnie sie wydawal troche ciezki

reklama
Oglądałam wózki MAXBABY osobiście. Co prawda bardziej oglądałam podwójny, bo ten mnie interesuje, ale wg mnie firma jest ok. Wózek jest stabilny i solidnie wykonany. Ja akurat byłam u tych co sprzedają na tej aukcji bo mieszkam niedaleko. Z serwisem wózków też nie ma najmniejszego problemu.

My będziemy kupować wózek właśnie tej firmy i mam nadzieję, że będzie OK.

Do góry