ja mam materac kokos - pianka- kokos
nose frida też chce kupić, bo mamy sobie chwalą. Z apteczkowych rzeczy pomyślałam tylko o wodzie morskiej.
moja przyjaciólka też stosuje termos do robienia mleka, najlepszy pomysł jaki dotychczas słyszałam. Planuję stosować tą metodę
NIe kupuje sterylizatora, podgrzewacza ani na razie laktatora chociaż z tym ostatnim się waham. Sama nie wiem jak to będzie z pokarmem a doszłam do wniosku, że zaraz po powrocie ze szpitala można to kupić.
Ostatnio na zajeciach w szkole rodzenia dziewczyny pytały położną o termometr i powiedziała, że najlepszy elektroniczny i że temp dziecku mierzy się w pachwinie. Pierwszy raz to usłyszałam ale ja pojęcia nie mam.
Aaaa
ligotka gratuluje urobienia męża, cel został osiągnięty. Nie wiem jak jest u was ale my też planujemy zmienić autko na wiosnę i w zyciu nie chciałam kombii a jak widzę, jak mój mąż ogląda tylko takie to zaczynają mi sie podobać. Znając życie też to on będzie wybierał autko, chociaż moje zdanie się może będzie liczyć w 5%. W końcu tez mam tym jeździć
)
A i jeszcze wyposażenie wózka, tez nie bardzo wiem, co kupić ale tak sobie myśle, że z dzieckiem nie wyjade wczesniej niż po 2-3 tyg więc do tego czasu coś kupię do wózka w zależnosci od pogody (choć luty to jeszcze zima) na razie mam coś na oku.
Ja ogólnie wychodzę z założenia, że dużo rzeczy można kupic po porodzie, na razie się rozglądam a w razie czego wyślę mamę lub męża na zakupy.
Chciałam was podpytac o opinię w sprawie pościeli. Podoba mi się taka (model nr 017 fioletowe paseczki)
**''BABY-RAJ'** 3el. pościel PROMOCJA 120x90 (1341576989) - Aukcje internetowe Allegro
Zastanawiam się po pierwsze czy kolory nie są za żywe dla dziecka (ponoc i tak widza wszsytko czarno-biale przez pierwsze 3 m-ce), po drugie jak będzie wyglądać ta pościel po praniu czy się kolory nie zmyją i pofarbuje. Sprzedawca mi na pewno powie, że jakoś jest rewelacyjna ale ja już kilka kompletów pościeli dla nas też miałam super jakości ale do pioerwszego prania więc jestem przewrażliwiona. Doradźcie.