reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

No właśnie ciągle się zastanawiam...szukalam na Allegro jakiegos grubego kocyka w ładnym kolorze ale jakoś nic mi się nie podoba...:/ a jak już jest fajny to za taką cenę ze szok...:-)

reklama
jak juz znajdziesz to podeslij, bo ja sobie teraz mysle, ze jak tak zimno bedzie, a moj fotelik nie ma oslonki, to sam kombinezon, albo cieniutki kocyk moze byc za malo, spytam dokladnie kolezanki ona ostatnio kupila sliczny w silesi :)

Jeżeli chodzi o termometr to kupiłam bezdotykowy microlife nc100. Zwykłych rtęciowych (najdokładniejszych) niestety w Polsce nie kupicie, bo zostały wycofane ze sprzedaży od maja zeszłego roku - chyba, że traficie na jakąś aptekę, która ma jeszcze zapasy zrobione przed tą datą, bo mogą je sprzedawać do wyczerpania zapasów, ale wydaje mi się, że po takim czasie to raczej marne szanse.
Też się zastanawiałam co kupić do wózka i w końcu kupiłam ciepły wózkowy śpiworek :)

ja kupiłam kocyk ,a dokładnie dwa kocyki bo jeden chce używać jako prześcieradło bo jest cienki a drugi taki mięciutki i grubiutki ;-)

nie, ja miałam okazje kupił kocyk i wypełnienie do pościeli z likwidacji szwalni ,więc za grosze mi się udało . Ale na allegro widziałam pełno ślicznych kocyków :)

ogólnie wam powiem że wczoraj byłam na siebie zła jak cholera ,kupiłam na allegro kombinezon i polarowy pajacyk, a wczoraj byłam w lumpeksie i widziałam takie ciuchy że mi gól skakał. I wszystko za grosze . Kupiłam trzy sukienusie :-) Ale był taki zajebisty kombinezon że ledwo się opanowałam z jego kupieniem . Ale po co mi dwa ;-) Serio polecam wyprawę do lumpeksów jak macie u siebie jakieś dobre, ja za trzy sukienki z metkami dałam 10zł , takich firm jak H&M,disney itp

ja do wózka też zamierzam dać grubszy kocyk pod spód a na góre też kocyk, lub kołderke bo mam od kuzynki zobacze co się lepiej sprawdzi i co będzie cieplejsze, jeśli chodzi o podgrzewacz to też nie kupuje, laktator mam również od kuzynki więc wypróbuje, a jeśli chodzi o butelki to miałam kupować zestaw tt, ale w sumie mam już 2 butelki jedną 150ml i drugą 330ml i myśle że to mi wystarczy, jakby co to pózniej dokupie.Do noska kupuje fride słyszałam bardzo dobre opinie.

reklama
Witajcie,

dawno mnie tu nie było (chyba ze 2 miesiące) ale miałam po prostu mnóstwo zajęć:
ślub, podróż poślubna, powrót do pracy (co po urlopie jest trudne) i przygotowania w pracy do przejścia na zwolnienie. |Teraz jestem już 2 tydzień na zwolnieniu i mam w końcu chwilę czasu na powrót na forum.

Mam pytanie- jakiś czas temu jedna z Was- doświadczona mama- podała na forum listę rzeczy, które należy przygotować dla maluszka. Nie potrafię tego odnaleźć a bardzo by mi się to przydało.

Czy możecie mi pomóc?

Do góry