reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

Ja preferuję zwykłe termometry...z doświadczenia wiem ze te tanie elektroniczne, w smoczku i inne paski na czoło są bardzo przekłamane...mam swój zwykły i zawsze nim mierzę przynajmniej mam pewność ze pomiar jest dobry....
Jeżeli chodzi o apteczkę noworodka to jest kilka lekarstw które zawsze miałam pod ręką, ale miałam też pod telefonem pediatrę która mówiła mi co mam robić, co podać i w jakiej ilości....
Jeżeli macie jakąś zaprzyjaźnioną lekarkę to polecam się przejść i popytać osobiście co można kupić, żeby po nocy nie szukać apteki z chorym dzieckiem na rękach...:/

reklama
Pacyśka właśnie odnośnie termometra też się zastanawiam jaki,ten do ucha wydaje mi się praktyczny dla maluszka już nawet oglądałam tylko cena mnie zastanawia. pomocy Mamusie obdarowane już pociechami:tak: bo coś czasami wydaje się super praktyczne a póżniej w praktyce tak nie jest,tak jak w temacie podgrzewacz itp.crazymama twoje rady uważam za pomocne;-)

My kupiliśmy termometr do ucha za ok 70 zł więc nie było tragicznie.
Prawdą jest, że troszkę przekłamuje ale temp. mierzy się ok 3 sekund.
Jeszcze nie odważyłam się włożyć synkowi termometru do tyłka i raczej się nie odważę.

Termos też mi się sprawdził jak byłam na wakacjach i nie miałam mikrofali pod ręką ;)

Mój podgrzewacz skończył jako ocieplacz do piwa mojego taty bo on czasem lubi sobie w zimę lekko ogrzać i przyprawić.
uważam to za zbędne, bo tylko bierze energie a nie miał nawet zwykłej miarki temperatury...masakra... w ogóle mi sie nie przydał.
Ale świetny pomysł z tym termosem.
Laktator tez nie bo jak juz pisałam u mnie działało tylko odciąganie ręczne ;P
Specjalny śmietnik tez nie bo jak kiedys mieliśmy większy śmietnik w naszym pokoju to kupy zawijaliśmy do dodatkowego woreczka a teraz jak śmietnik jest normalny to sie wyrzuca co chwile i niema kłopotu.
Sterylizatora nie potrzebowałam bo wyparzałam wrzątkiem :)
Ja miałam zwykły termometr ale jednak chce sobie sprawić taki paseczek na czółko .
A w apteczce mam obowiązkowo coś na gorączkę (dla świętego spokoju bo Dorianek miał tylko 2 razy)
i maść majerankową a teraz inną rozgrzewającą (pulmex) i i moje niezawodne kropelki eteryczne olbas (jak byl malutki to tylko dawałam kilka kropelek do filiżanki z ciepłą wodą i wszystkim sie lepiej oddychało , a teraz mu czasem kropnę na koszulkę, świetna rzecz)
i odciągacz do spiczków jest bardzo ważny ale żaden gruszkowy bo one są do d..py .
ja mam nose frida , polecam

ja miałam ostatnio zbyt miękki i szybko sie rozlazł,
(ostatnio uszyłam z niego przedłożenie do śpiworka bo mały rośnie)
teraz będę szukać czegoś sztywniejszego i chyba na rzep..poprzedni był na rzep..

Ja kupuje zwykły na rzep, nieusztywniony...:-)
Za to długo sie zastanawiałam nad pościelą - kocem do wózka...co kupujecie??
Ja zamowie na Allegro pościel do wózka (kołderka, podusia i poszewki) a na spód jakis gruby koc...:-)

WITAM
A czy orientujecie sie jak zmienia sie ceny po nowym roku artykułów dla dzieci. Zastanawiam się nad kupnem wózka a bede miałą bliźniaki i pan w sklepie powiedział ze ceny po nowym roku mogą wzrosnąć do 15 %, a jak wy kupiliście juz wózek dla swojej pociechy??

reklama
Z tego co juz doczytalam to vat na wozki wzrosnie o 1% poza fotelikami, ktore wzorsna o 15%, natomiast ubranka dzieciece tez o 15% ;) trzeba zrobic zakupy juz...
claudia a moze pomysl zamiast tej poscieli do wozka o dobrym kocyku, ja kupilam taka posciel mojej bratowej i szczerze mowiac nigdy jej nie uzyla bo podusi malenstwu i tak nie podkladala a zamiast koldry wolala otulic kocem, nie szukalam konkretnego ale widzialam ostatnio chyba w smyku taki bardzo gruby
a propo rzepu boje sie ze szybko sie spierze i nie bedzie sie chcial lepic, a jesli chodzi o usztywniany nie wiem czy dzidzi wygodnie bedzie w tym spac...

Do góry