reklama
Julia79
Zaangażowana w BB
Ja nie kupuję podgrzewacza, nie kupuję też sterylizatora. Na pewno wygodne gadżety, ale myślę, że i bez tego dam radę.
podpisuję się pod tym.
Podgrzewacza tez nie mam, bo na biezaco robie nowe mleko. Butelki wyparzalam w takim elektrycznym garnku do gotowania na parze-super, laktator medela-byl ok, termoopakowanie..mialam Baby ono srednio trzymalo temp, a pozniej kupilam takie Termotorba, termos, termoopakowanie chic fashion (1340800680) - Aukcje internetowe Allegro ladne, ale niestety wcale nie trzyma temp . A tak w ogole to mam mnostwo ubranek na wyprawke itd, jak nowe, dobrych firmy h&m, gap, next, mothercare z tegorocznych kolekcji, dajcie znac jak cos
crazy mama
Fanka BB :)
ligotka gratuluję zakupu, wózeczek piękny !!!
a ja mamy pytanie z innej beczki, chce kupic laktator, termopakowanie i zestaw pielęgnacyjny z TT wstępnie tez myślałam o podgrzewaczu do butelek - jest u tego samego sprzedawcy na allegro wiec koszty dostawy beda łączne - poza tym oferta dosyc okazyjna - jednak zaczełam sie zastanawiac czy jednak nie wstrzymac sie póki co z pogrzewaczem? Liczę na to ze będe karmic wiec czy nie bedzie to niepotrzebny wydatek?? nawet jak przejde na modyfikowane mleko to i tak przeciez wode wlewa sie juz ciepłą do proszku! co o tym myślicie??
Jesli moge troszke podpowiedziec to nie inwestuj kasy w podgrzewacz.Ja (powiedzmy ze doswiadczona mamuska blizniakow chodowanych na mleku z puchy) uzywalam termosa.Kupilam w sklepie taki maly termos do kawy.Do niego codziennie wlewalam wode ale nie goraca tylko taka gotowa do podania.Jak tylko chlopaki zaczynali sie krecic za butla to szybko tylko proszek do butli i wode prosto z termosu .W ten sposob ulatwialam sobie nocne karmienia bo przygotowanie zajmowalo 30 sekund.
Na noce proszek sypalam wieczorem do butelek zeby zaspana juz nie rozsypywac po stole i nie szukac miarek.Mam nadzieje ze pomoglam
dokładnie.Jesli moge troszke podpowiedziec to nie inwestuj kasy w podgrzewacz.Ja (powiedzmy ze doswiadczona mamuska blizniakow chodowanych na mleku z puchy) uzywalam termosa.Kupilam w sklepie taki maly termos do kawy.Do niego codziennie wlewalam wode ale nie goraca tylko taka gotowa do podania.Jak tylko chlopaki zaczynali sie krecic za butla to szybko tylko proszek do butli i wode prosto z termosu .W ten sposob ulatwialam sobie nocne karmienia bo przygotowanie zajmowalo 30 sekund.
Na noce proszek sypalam wieczorem do butelek zeby zaspana juz nie rozsypywac po stole i nie szukac miarek.Mam nadzieje ze pomoglam
mi podgrzewacz przydał się na urlopi,jak Jaś miał ok 11 miesięcy a ja mnóstwo słoiczków ze sobą.
ligotka
Fanka BB :)
crazy mamo świetny pomysl z tym termosem, bede musiala zastosowac poza tym tez nie chce kupic podgrzewacza, uzywalam czasem u mojego brata i chyba szybciej sprawdzalo sie zagotowanie wody w garnuszku i wlozenie do niego butelki
Ja laktator kupie najzwyklejszy w aptece( taka pompka jak gruszka do noska )dlatego ze jak będę miała pokarm to będę karmić piersią, nie wybieram się do pracy wiec nie potrzebuje jakiegoś wypasionego...:-) podgrzewacz i sterylizator dla mnie zakup zbędny...tak jak któraś wcześniej pisała może wygodne ale bez tego tez damy rade :-) ja np. miałam w czajniku na bieżąco przegotowaną wodę....do butelki, 30 sekund w kuchence, mleko modyfikowane i gotowe...a jeżeli chodzi o sterylizator to po każdym użyciu butelki zalewałam ją i smoczek gorącą wodą....a raz na 3 dni gotowałam butelki i smoczki w garnku przez 5 minut....:-)
reklama
No ja pomimo tego, że chcę karmić piersią to studiuje i będę musiała na całe weekendy wychodzić z domu i wtedy mój M będzie z Małym więc laktator zakupię na pewno bo inaczej sobie nie wyobrażam No ale wstępnie zdecydowałam się na ręczny bo to nie będzie na tyle często żebym potrzebowała tego elektrycznego. Co do sterylizatora to teraz, do czasu kiedy Maluch będzie rzadko korzystał z butelek na pewno nie kupię, może później, ale jeszcze zobaczymy. Stwierdziłam też, że nie kupię całego zestawu startowego Aventu czy TT z butelkami bo może mu się nie spodobają i co potem, a tak kupie dwie butelki i już Podgrzewacz - w sumie się zastanawiałam, żeby Tatusiowi ułatwić życie w ciągu tych weekendów no ale teraz to w sumie nie wiem, skoro piszecie że to strata pieniędzy. Widziałam na allegro takie niedrogie pasujące do wszystkich butelek i jeszcze są sterylizatorem (takie 2 w 1) a ceny są niewysokie więc się zapewne zastanowię, a szczególnie,że jeszcze można ich używać w samochodzie
PODGRZEWACZ SISI+Butelka AVENT EXTRA PROMOCJA Wwa (1306981331) - Aukcje internetowe Allegro Coś takiego np? Co o tym myślicie? Na pewno nie będę takich gadżetów kupować z Aventu bo są drogie i uważam, że w sporadycznych sytuacjach jak nasza można używać takiego jak ten co wkleiłam
A ja mam kolejne pytanie Maluszki urodzą się zimą, w czasie przeziębień itd.? Czy macie w planie już teraz kupić termometr (jeśli tak to jaki - do ucha czy jaki?) i jakieś lekarstwa bo właśnie nie wiem czy wyposażać sobie apteczkę, pewnie sama i tak będę bała się cokolwiek podać Maluszkowi
PODGRZEWACZ SISI+Butelka AVENT EXTRA PROMOCJA Wwa (1306981331) - Aukcje internetowe Allegro Coś takiego np? Co o tym myślicie? Na pewno nie będę takich gadżetów kupować z Aventu bo są drogie i uważam, że w sporadycznych sytuacjach jak nasza można używać takiego jak ten co wkleiłam
A ja mam kolejne pytanie Maluszki urodzą się zimą, w czasie przeziębień itd.? Czy macie w planie już teraz kupić termometr (jeśli tak to jaki - do ucha czy jaki?) i jakieś lekarstwa bo właśnie nie wiem czy wyposażać sobie apteczkę, pewnie sama i tak będę bała się cokolwiek podać Maluszkowi
Podziel się: