reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

swietne te wasze nabytki :))

Ja sie cieszę, bo w koncu zdecydowaliśmy sie na łożeczko. Mielismy mieć uzywane po mojej siostrzenicy ale w nim juz sporo dzieci spało i jest dość wysłużone. Tatuś powiedział, że kupimy Safari z żyrawką :)
W przyszlym tygodniu chcialam go zabrac na zakupy i w koncu pokupowac co trzeba ale szykuje mu sie wieksza robota i pewnie znowu bedzie robił od rana do wieczora a ja zakupy odkładam od poczatku listopada. Mogłabym pojechac sama albo zabrac brata zeby dźwigał ale jaka to frajda robić zakupy bez tatuska :)

Neta chyba ty wstawialas linka z zestawem dwoch butelek TT antykolkowych. Własnie zostaja mi do kupienia tylko dwie duże. Dostałaś już może paczkę? Chciałam wiedzieć czy warto zamawiać. Mi się podobają tez lovi ale głownie zachwalacie TT wiec chyba posłucham pozytywnych opinii.

reklama
Kupiliśmy dziś wózek i fotelik :) Dlatego napiszę Wam jeszcze w kwestii VAT-u - na foteliki jest w tej chwili 7%, więc warto kupić jeszcze w tym roku.

tab: Ja bylam dzis w sklepie ogladac wozek i tez pytalam i gosc mi powiedzial, ze vat jest teraz na 22%, wiec podniesie sie tylko o 1% :szok:

Masakra! I bardz tu czlowieku madry :baffled:

tab: Ja bylam dzis w sklepie ogladac wozek i tez pytalam i gosc mi powiedzial, ze vat jest teraz na 22%, wiec podniesie sie tylko o 1% :szok:

Masakra! I bardz tu czlowieku madry :baffled:

Może niejasno napisałam: na wózki jest 22% VAT-u, ale na foteliki samochodowe 7%. Sprawdziłam na paragonie :)

kilka linków do "fajnych" rzeczy :)

ŁÓŻECZKO , KOJEC , KOłYSKA , WÓZEK PRZEWIJAK (1332933966) - Aukcje internetowe Allegro

UROCZA DREWNIANA KOŁYSKA (1322341639) - Aukcje internetowe Allegro

a to na serio - kupiłam kiedys córce kuzynki - i pamiętam , że wszyscy żałowaliśmy, że nie mamy żadnego dzidziusia,żeby zostawić ten gadżet w bliższej rodzince - niesamowity ten konik - wydaje takie zabawne konikowe odgłosy i przyznam ,że cena jest tu wyjatkowa , bo ja pamiętam, że płaciłam prawie 80 zł

LAMAZE KONIK INTERAKTYWNY sklep Wwa WYPRZEDAŻ (1334685517) - Aukcje internetowe Allegro

a na koniec moje posiadanie czekające na naszego bobaska- całkiem o tym zapomniałam ....

Miko kojec okrągły

a z tym VATem to nie jest tak, ze z 22 wzrośnie na 23 a z 7 na 8?? Pytam, bo już zgłupiałam.
Tak czy inaczej, postanowiłam załatwić wszystko jak najprędzej, bo już mnie za bardzo stresuje szacowanie, ile wydamy. Najlepiej wydać, zamknąć temat i czekać. Jak się uda, to wyciągnę męża w niedzielę na porządne zakupy.

dziewczyny znalazłam super naklejki na ściane. Nie wiem jak chcecie ustrajac pokoić lub kącik dziecka ale ja pomyslałam o takich naklejkach
Naklejki ścienne dla dzieci 444 wz. naklejka 30cm (1327885089) - Aukcje internetowe Allegro
Żyrafka nr 37 jest super :)) I właśnie sie zastanawiam czy lepiej w stylu Safarii (łożeczko też bedzie z żyrafką) czy lepiej zrobić w stylu morza (rybki itd). Ściana przy łożeczku akurat jest niebieska. Hmm??

DorisŁ ja akurat nie popieram naklejek, sama w dzieciństwie miałam ozdobiony nimi pokój i szybko mi się znudziły, opatrzyły i tylko mnie wkurzały, później schodziły razem z tynkiem masakra ;-) ale to Twój pokój i Twoja decyzja :tak:
ja uznałam, że im mniej tym lepiej, szczególnie jak masz już łóżeczko z żyrafką, dodaj do tego jakąś karuzelę nad łóżeczkiem i inne potrzebne gadżety, a w przyszłości mnóstwo różnych zabawek na łóżeczku, na podłodze - wszędzie :-)

reklama
Do góry