reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

mysia88, jeżeli chodzi o wózek to zależy czy chcesz go mieć dla jednego dziecka czy dla dwójki itd.
My kupiliśmy nowy dla synka, ale wiedzieliśmy, że chcemy mieć szybko drugie dziecko a w przyszłości trzecie ;D więc używany chyba by nie wytrwał.

Co do wanienki my mamy taka zwykłą ale dużą. Żeby mały się nie ślizgał kładliśmy na spód ręcznik, Ale jak miał jakieś pół roku i już siedział stabilnie to przeszliśmy do normalnej wanny.

reklama
ligotka - fajne te rzeczy z ikei - szkoda , że u nas nie ma ....ja mam taki komplet 2 reczniczków z kapturkiem, ale nie do konca mi się podobają - sa bardzo cienkie- za to mam wielki czerwony recznik kąpielowy i jeszce taki spadkowy z kapturkiem , więc chyba starczy w tym temacie ...choc żabcia urocza :)

Sonia, widzę, że to samo czytamy ;D

A my jutro jedziemy na wieeeelkie zakupy. Mąż się ucieszył, że chcę kupić już teraz wszystko, co będzie potrzebne, bo bał się, że zostawię to na jego głowie, jak sama nie będę już w nastroju na wypady ;) :D:D Chyba oszalał - jakże mogłabym sobie odmówić takiej przyjemności???

zanbab: Super sprawa z tym przewijakiem na sciane! W ogole nie pomyslalam, ze ja tez nie mam miejsca w lazience, nawet, zeby ubrac dzidzie :(
Ale niestety nie mam juz "wolnej sciany" zeby ja powiesic. Kurde, jaki to paradoks-miec tak mala lazienke, zeby nawet rzeczy oszczedzajace duuuzo miejsca do wlasnie takich pomieszczen sie nie miescily :wściekła/y:

dziewczyny ja widziałam te dwa przewijaki na żywo i jeden gorszy od drugiego... ten naścienny wygląda jak z publicznej toalety dla mam z dzieckiem... a ten drugi tak jakby miał się zaraz rozpaść, już z dwojga złego wybrałabym ten naścienny, jak się ma małą łazienkę to najlepiej kupić przewijak razem z wanienką, na czas kąpieli można sobie pojechać na kółeczkach ;-) do łazienki, a potem do pokoju dziecka, czy gdziekolwiek na rutynowe przewijanie, mam na myśli coś w tym stylu:

komoda0.jpgkomoda4.jpgkomoda5.jpgkomoda2.jpg

też mysleliśmy z 5 minut nad tym naściennym, ale stanęło na tym, że kupiliśmy dmuchany ikeowski i bedziemy załatwiać "te sprawy" na pralce.

ja tez niestety mam mala lazienke, i na poczatku bedziemy mala kapac w pokoju, a potem jak bedzie wieksza to juz damy rade troche na pralce, chociaz te przewijaki ktore wkleilas Sonia są sliczne! A propo recznikow to wczoraj od tesciowej ze po co wogole kupilam jak dziecko wyciera sie pieluchami tetrowymi, matko co za pokolenie!!! Przemilczalam to jak wiele innych uwag tesciowej ;)

DorissŁ widziałam te naklejki już na allegro, też się nad nimi zastanawiałam, nawet pisałam do sprzedawcy. Niestety one odchodzą razem z tynkiem bo mają mocny klej (tak powiedział Sprzedający), a mi raczej zależy na czymś co można później odkleić od ściany. Jeśli nadal się zastanawiasz nad naklejkami to w Smyku też jest spory wybór (i rybki i safari), ale są wielokrotnego użytku :) Możesz je odklejać i przyklejać ;) Ja się zdecydowałam na safari :) Teraz poluję jeszcze na ochraniacz na szczebelki i pościel w tym stylu (w Ikei widziałam) i karuzelę (Fisher Price). A i ich cena też jak na Smyka jest do zaakceptowania :)

reklama
Co do wanienek to pytałam kilku doświadczonych mam i usłyszałam m.in. takie odpowiedzi: "My na początku kąpaliśmy w misce dużej, a później w normalnej wannie" albo rady żeby kupić właśnie te małe wanienki i później też przenieść Maluszka do dużej. Pierwsze słyszę żeby roczne dziecko kąpać w wanience - przecież ono już siedzi i świetnie sobie poradzi w normalnej wannie :) No ale to oczywiście wybór mam :) Ja mam zamiar kupić wanienkę bo w misce to jakoś dziwnie, a później przenieść Małego do wanny normalnej :) A przewijak - też nie dajmy się zwariować. Jeśli macie małe łazienki (ja też mam małą :)) to może nie zajmujcie tej resztki przestrzeni przewijakiem - wydaje mi się, że dziecko można zawsze otulić ręcznikiem i przenieść do pokoju, a tam na łóżeczku np. mieć przewijak, no ale to też moje zdanie ;) Ja w każdym razie mam taki zamiar - przewijak składany się nie zmieści w łazience, a naścienny odpada bo mamy wynajmowane mieszkanie, ale nie uważam, że to tragedia :) Trzeba sobie radzić inaczej. A zapewne w domu i tak będziemy grzać ile się da z obawy, że dzieciaczkom zimno, więc nie sądzę żeby przeniesienie maluszka z łazienki do pokoju opatulonego w ręcznik mogło mu zaszkodzić. Nie sądzicie? :)

Do góry