reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

MI też wydaje się, że każdy dom człowiek a nawet sposób w jaki ciuszki mogłybyć przechowywane, przewożone może mieć wpływ na to w jaki sposób pachną a także to jak są prane , dlatego najlepiej jest jeśli sami już u siebie je pierzemy. a na ich zapach może mieć wpływ nie tylko np. czy ktoś pali u siebie w domku ale i to czy ma jakieś zwierzątko , którego my nie mamy, odmierzacze powietrza itp. więc może nie sugeruj się zapachem ubranek pranych u kogoś i przez tylko poeksperymentuj u siebie w domku????

reklama
A ja mam pytanie do fotelików? Co sądzicie o 4baby? Moja koleżanka ma i bardzo poleca. Była zadowolona i i cena jest satysfakcjonująca :) Przeglądałam Maxi Cosi, wiem, że są najlepsze itd. itp., ale może ktoś miał 4baby? Co sądzicie?

ja prałam w Loveli i w dzidziusiu i użyłam do płukania Lenora sensitive - pachniały b. delikatnie - jak prałam w samej lOVELI TO CHYBA NAWET LEPIEJ...

a jak brzydki zapach po praniu - to może wina pralki- bo w pralce czasem grzyb się robi niestety - zwłaszcza jak się ja zamyka po praniu... (gumę usczelniającą okienko trzeba wymieniać wtedy), a nawet jak grzyba nie ma wystarczy troszkę dłużej pranie zostawić w pralce po praniu i tez po wyschnięciu pojawi się dziwny zapach...

Ja z wyborem proszku nie mam problemu, bo jest tylko jeden na rynku dostępny dla maluszków;-) Do prania mam zamiar dodawać płyn do prania dla maluszków w małej ilości. Póki co ciągle zastanawiam się w czym kąpać malca, bo każdy radzi inaczej. Kupiłam oilatum, mam zestaw hypoalergiczny z nivei, ale myślę, że przez pierwszy miesiąc będę kąpać małego w wodzie i myć samym mydełkiem. Po miesiącu włączę płyn lub żel do mycia i balsam z nivei o ile dziecko zareaguje dobrze na te kosmetyki.

Jeżynka a czy oilatum można używać od pierwszych dni życia dziecka bo nie mogę nic wyczytać na ten temat. Ja na początku chciałam używać emolium do kąpieli ale on jest od 1 miesiąca.
Ktoś wcześniej pisał też że fajny jest z ziaji płhn do kąpieli - ciekawe czy po nim trzeba jeszcze dodatkowo smarować balsamem czy oliwką dziecko

no właśnie moja teściowa pali papierosy ,a mieszka w bloku i może przez to. Wybiorę się na dniach do Kauflandu to kupie małą paczkę dzidziusia i sama przetestuje .Widziałam na allegro też płyny do płukania z tej firmy .

reklama
Oilatum uzywal moj brat od momentu przyjscia dziecka do domku, malemu nic nie bylo, za to zawsze mial po kapieli delikatna, nawilzona skorke, no i nie trzeba bylo uzywac oliwki po kapieli.
Soniu wyslij jaka znajdziesz, ja dla dzidziusia chcialabym wlasnie miec karuzele, mate edukacyjna i lezaczek, ale pomyslelismy z mezem ze kilka osob sie bedzie pytac co kupic wiec zrobie taka liste prezentowa i beda mogli sobie wybrac ;)

Do góry