reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

reklama
może niektóre będziecie zdziwione ale ja również nie kupuje na razie wypełnienia do poduszki i kołderki tylko same poszewki. Nie kupuję z tego wzgledu, że nie będę kładła dziecka od małego na poduszce a w poszewkę na kołderke planuje wsadzić kocyk bo mysle, że kołderka będzie za gruba, tymbardziej, że mam już na początek rożek (mimo opini doświadczonej mamy honey myśle, że się przyda :)) ) a na już kilkumiesięczne dzieciątko mam śpiworek i zawsze moge też przykryć kocykiem zamiast kołderką. Także zakup poduszki i kołderki na razie odwlekam w czasie. A pościel jak najbardziej bo chce żeby w łożeczku było ładnie, kolorowo a nie pusto. Na poczatek jeden może dwa komplety ale moja mama jest krawcową z zamiłowania i w sklepach są czasami sliczne flanelki czy bawełny i wiem, że uszyje mi jesli coś mi sie spodoba.

właśnie taki materiał jak tu jest pościel bociany w błekicie kupiłam ostatnio na takie flanelki i zastanawiam się nad kupnem go na pościel :) całe 9 zł za metr :)
http://allegro.pl/ala-i-as-posciel-3-el-90x120-super-jakosc-i1317056697.html

i jeszcze jeśli szukacie inspiracji w urządzeniu pokoju dla dziecka to może to coś znajdziecie
http://inspiracje.leroymerlin.pl/pokoj-dziecka,2,25.html

Ostatnia edycja:
cesarka jest najlepsza..mialam przedsmak normalnego porodu i nigdy w zyciu bym sie na to nie zdecydowala...

Ja tak do tego rozka jestem nastawiona, bo nie lubie takiego typowego "dzidziusia" w tysiacac falban itd hehe. U mnie w szpitaklu bylo tak, ze ktoregos dnia poszlam na badania, byla pora kapeili dzieci pielegniarki mialy sie tym zajac. Wracam a tu dziecko w 4 kocach-kwiecien plus tym rozkiem szczelnie owiniety...Myslalam, ze padne

może niektóre będziecie zdziwione ale ja również nie kupuje na razie wypełnienia do poduszki i kołderki tylko same poszewki. Nie kupuję z tego wzgledu, że nie będę kładła dziecka od małego na poduszce a w poszewkę na kołderke planuje wsadzić kocyk bo mysle, że kołderka będzie za gruba, tymbardziej, że mam już na początek rożek (mimo opini doświadczonej mamy honey myśle, że się przyda :)) ) a na już kilkumiesięczne dzieciątko mam śpiworek i zawsze moge też przykryć kocykiem zamiast kołderką. Także zakup poduszki i kołderki na razie odwlekam w czasie. A pościel jak najbardziej bo chce żeby w łożeczku było ładnie, kolorowo a nie pusto. Na poczatek jeden może dwa komplety ale moja mama jest krawcową z zamiłowania i w sklepach są czasami sliczne flanelki czy bawełny i wiem, że uszyje mi jesli coś mi sie spodoba.

właśnie taki materiał jak tu jest pościel bociany w błekicie kupiłam ostatnio na takie flanelki i zastanawiam się nad kupnem go na pościel :) całe 9 zł za metr :)
Ala i As - Pościel 3-el 90x120 - Super jakość (1317056697) - Aukcje internetowe Allegro

i jeszcze jeśli szukacie inspiracji w urządzeniu pokoju dla dziecka to może to coś znajdziecie
Pok

Ja także mam pościel w niebieskie i ceglaste boćki :)

Ostatnia edycja:
cesarka jest najlepsza..mialam przedsmak normalnego porodu i nigdy w zyciu bym sie na to nie zdecydowala...
Poród z pewnoscią przez CC jest lepszy, ale to dochodzenie po z pewnością już nie. Po porodzie naturalnym, nawet z najwiekszymi komplikacjami szybko dochodzi się do formy, jak jest po CC jeszcze nie wiem, w lutym wam napiszę, co było dla mnie lepsze. No i po CC nie dostaje się chyba dziecka na pierś i przez pierwsze ...naście godzin.

Co do rożków, ja akurat jestem fanką, koleżanka farmaceutka mnie tym zaraziła tłumacząc mi, że dziecko po wyciągnięciu z ciasnego łożyska potrzebuje na początku takiej ciasnej otuliny, bo się w niej najbezpieczniej czuje, dopiero potem przychodzi czas na brykanie, a druga sprawa to temperatura prawie 37, w której przebywało 9 miesięcy to dość sporo, więc nie dziw się honey, że się tak dziecko na początku opatula w szpitalu, bo do takich warunków przywykło i nie funduje mu się terapii wstrząsowej.
Rożek z usztywnieniem kokosowym (które mozna w każdej chwili usunąć) okazał się u nas idealny do przenoszenia dziecka w nocy do karmienia i potem do łózka, no i w dzień podczas karmienia. Dla niedoświadczonych gości z rodziny bojacych się wziąć taką kruszynkę na ręce to też było duże udogodnienie. No i kto powiedział, że rożki muszą mieć falbany? Mój nie miał ani jednej.

Ja mam o synku dokładnie taką pościel jak ta od Ala i As, jest fajna, tylko te ochraniacze strasznie cieniutkie. Na poczatek miałam załozone te ochraniacze, falbankę pod przescieradło i tyle, kołdrę kupiłam dużo później. Poduszka na początku jest kategorycznie zabroniona, natomiast zaleca się podłożenie jakiejś książki pod materac, żeby był lekkim skosem, wtedy dziecko nie ulewa po jedzeniu.

Ostatnia edycja:
no to zaczęłam kupować...na razie kilka gadżetów - m.in butelka do lekarstw Nuby, aspirator Frida - podobno fajna rzecz, ale moim zdaniem cena lekko przesadzona :confused2: , podgrzewacz samochodowy Babyono - nawet, nawet :tak:, zestaw termicznych i bardzo kolorowych pojemników do jedzonka (na potem) - zamierzam sama zupki gotować i owoce miksować:) i najlepsze -skarpetki z grzechotką :biggrin2:

Zobacz załącznik 302903

Poród z pewnoscią przez CC jest lepszy, ale to dochodzenie po z pewnością już nie. Po porodzie naturalnym, nawet z najwiekszymi komplikacjami szybko dochodzi się do formy, jak jest po CC jeszcze nie wiem, w lutym wam napiszę, co było dla mnie lepsze. No i po CC nie dostaje się chyba dziecka na pierś i przez pierwsze ...naście godzin.

Dziecko od razu jedzie z mamą na salę. Ja niestety nie miałam synka przy sobie cały dzień, ale musiał mieć porobione badania, bo ja miałam paciorkowca. Ale koleżanka z sali, która też miała CC od początku miała maleństwo przy sobie i mogła je karmić itd.

Ja po CC tez dostałam od razu małego do karmienia i był juz cały czas ze mna...procz nocy....na noc odkładałam go na oddział do łóżeczka...

reklama
Do góry