reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

ja kupiłam proszek Lovela ale jeszcze w nim nie prałam wiec nie wiem czy ubranka ładnie pachną a nad dzidziusiem też się zastanawiałam bo kusiła mnie cena poza tym też już kiedyś dziewczyny pisały że jest fajny ale w takim razie na początek kupię małe opakowanie by zobaczyć czy będzie nam pasował zapach

reklama
Oprócz Loveli jest jeszcze Jelp dla dzieci i w formie proszku i płynu do płukania.
Dzidziuś jest dobry pod tym kątem, że najrzadziej uczula i dobry jest dla alergików lub atopowców.

kurcze to widzę że zbyt dużego wyboru nie mam, w okresie letnim to jeszcze można te ciuszki przewietrzyć na świerzym powietrzu , to i zapach może łagodnieje . Ja osobiście lubuje się w dobrych proszkach czy płynach dla siebie i chciała bym żeby dzidzia też miała ładnie pachnące ciuszki .

a ja slyszalam ze proszki i plyny dla dzieci nie pachna, kolezanka mowila ze kupila specjalnie plyn bo myslala ze nadal ladnego zapachu a tu nic, ja mam 5kg lovelli - mama kupila w promocji wiec pierwsze prania zrobie w niej ale jeszcze nic nie pralam wiec nie wiem jak tam z tym zapachem jest :)

moja teściowa wyprała ciuszki w Dzidziusiu i wczoraj dostaliśmy ,jak bym nie widziała je na suszarce to bym nie uwierzyła że były prane . Dla mnie to taki brzydki zapach mają . Nie wiem , może ona jakiegoś płynu dodała . Musze sama jakiś proszek i płyn do płukania dla dzieci kupić i popróbować

wiesz albo wyprala je z jakimis swoimi ciuchami, albo przesiakly zapachem z jej domku, u moich tesciow tak specyficznie pachnie, oni pala i jak ostatnio dostalam od niej ciuszki - wyprane, to musialam je cala noc moczyc i prac dwa razy zeby pozbyc sie smrodu papierosow :(

vikiigus sliczne rzeczy. Też mam taki kocyk z misiem z mikrofibry jak ty ale jasny zółty i takie skarpeteczki (dostałam od kogoś) białe z kaczuszką. Są boskie fakt. Za tydzień idę do lekarza, może poznam w końcu płec dziecka (jejuuuu chyba jedyna nie znam), dlatego na poczatku grudnia chce już jechać pokupowac, mam nadzieję, że będe wiedziała w jakim kolorku. Teraz jak coś kupuję to albo neutralne albo ewentualnie niebieskie bo o ile dziewczynkę w niebieskie ciuszki ubiorę to chłopca w róż już średnio, zwłaszcza w jakies ciuszki z motylkami i kwiatkami. Kiedyś jak podrośnie i się zobaczy na zdjęciu to mnie udusi za to hehehe :)

Ja dostałam ciuszki od siostry i ona też pierze w Dzidziusiu i mi nie śmierdzą, może rzeczywiście to zależy też kto jaki ma zapach w domu, ale i tak należałoby je wyprać przed porodem, bo jeszcze się zakurzą. A nie wiem jakie są najmniejsze opakowania proszku Dzidziuś.

Dziecięce ciuszki można podobno prać też w Vizirze i Persilu Sensitive. Mi się zapach Dzidziusia podoba, w porównaniu z tymi innymi dziecięcymi proszkami, które są dla mnie bezzapachowe.

reklama
ja piorę w dzidziusiu i nie pachną brzydko, raczej w ogóle, ale ja nastawiam zawsze na dodatkowe płukanie, żeby pozbyć się detergentów

Do góry