reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko dla mamusiek ;) czyli co warto zrobić lub kupić by ciąża była przyjemnością

sunshine79 - fajnie ze mozesz kupic takie male ciuszki ja tez wchodze w sweterki 36 te ktore sie rosciagaja, tylko ze ja juz sie przekonalam co to brzuch ciazowy i nie mam zamiaru co miesiac kupowac nowych rzeczy,bo wiem ze po ciazy ich nie wykorzystam, dlatego kupuje duze a ona naprawde fanie sie ukladaja, oczywiscie nie wszystkie ale mozna znalesc cos fajnego...........

reklama
Zobaczymy Ewelinka, akurat dla mnie teraz najlepsze sa XS, kupilam tez S ..ale niektore Ski zle lezaly, szczegolnie w ramionach i ogolnie duzo luzniejsze sa , wiec jak przytyje to te S bede nosic :-) jezeli chodzi o spodnie to nawet ciazowe te na gumke (legginsy) sa za duze troche pod brzuszkiem i mi zjezdzaja :wściekła/y: musialam kupic zwykle legginsy. Mi sie wydaje ze wszystko mi wchodzi w brzuszek :-)

Dzieki Margoz :-) tez sie ciesze, ze bede mogla je nosic po ciazy :tak: nawet jak przytyja mi nogi czy biodra to legginsy bede nosic, mam tez bluzeczki ktore nie sa obcisle i nadaja sie na ciazowe , ale te to kupilam dawno temu, nie nosilam ich wprawdzie bo ja sie najlepiej czuje w obislych ciuszkach. Wiec nie bede kupowac wiekszych rzeczy:-)

Nixie fajne ciuszki ale ja ciagle mam obawy zeby zamawiac przez internet , gdybym miala zamawiac ciuchy te co kupilam wczoraj to do glowy by mi nie przyszlo zeby zamowic XS a w S jak juz pisalam nie wygladalam za dobrze , moze tam XS to 8 a S to 10 :confused:

Ja mam fajna stronke polska, ciuchy sa drogie ale super...tez bym cos zamowila ale przesylka wyjdzie mnie bardzo duzo i nie mam pewnosci jak beda lezec :happy::happy:

http://www.happymum.pl/sklep3/

Ostatnia edycja:
Dzisiaj rano nie zapięłam się w płaszcz, tzn. zapięłam ale ledwo, ledwo, więc stwierdziłam,że włożę kurtkę "bo przecież zawsze luźna była" i okazało się, że też jest ciasna. Jednym słowem czekają mnie zakupy w weekend :) Mam już jakieś spodnie, kilka bluzek, ale jak już nie mieszczę się w kurtkę to znaczy, że mi się przytyło w brzuszku :) I teraz mam pytanie do wszystkich kobietek z Warszawy? Znacie jakiś fajny, niedrogi sklep (może być z odzieżą używaną :)), w którym można nabyć takie ubranka :) BO w sumie w happy mum i tych innych ceny są kosmiczne - jak spodnie kosztują 200 zł, to za kurtkę zapłacę chyba z 500 zł!! ;/ (pewnie przesadziłam) W każdym razie czekam na jakieś wskazówki zakupowe :) proszę

witam, a ja sie troche uspokoilam, wczoraj bylam na zakupach i kupilam cieplutka kurtke, i jest bardzo fajna..... wiec juz mi zima nie grozna:rofl2:, kupilam tez spodnie i sweterek, wiec zakupy udane, a maz w tym czasie kupil pierwsza zabawke i pozytywkw dla Izuni:-):-), w szoku bylam jak mi pokazal:szok::szok::szok:,

a mi sie kończy oliwka z baby dream dla kobiet w ciąży a mama dala mi zwykłą oliwkę dla dzieci i sie zastanawiam czy zostać przy tej zwykłej czy kupić tą wcześniejszą..
Puki co skóra jest gładziutka no i nie wiem...
Ale chyba grunt żeby brzuch był zawsze nawilżony lub natłuszczony.
Przy myciu lekko masuje gąbką i jak sie posmaruje oliwką to do rana brzuch jest milutki.
Moze zacznę smarować zwykłą oliwką ale i rano i wieczorem.
Te oliwki nowej generacji nie są już takie przeraźliwie tłuste i można sie przyzwyczaić.
Albo poczekam na obniżkę w rossmanie i dokupię tą z babydream według mnie niema lepszego kosmetyku przeciw rozstępom... nie będę se żałować :-D

Pomyślałam, że skoro jest wątek wszystko dla dzieciaczków to warto stworzyć też wątek wszystko dla mam.
Mogłybyśmy wypisywać tu opinie o różnych produktach dla ciężarnych i dla mamusiek, wklejać linki do przydatnych rzeczy, itp.

Ja na początek wkleję link do aukcji z koszulami nocnymi. Zamówiłam i mi odpowiadają- jakość dobra, ładne i żywe kolorki. Poza tym paczuszka przyszła szybciutko, no i myślę, że cena też odpowiednia :)
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro

Zastanawiam się też nad kupieniem sobie dużej torebki, żeby pomieścic różne rzeczy maluszka jak będziemy gdzieś szli. Przy wózku też mam torbę, ale wiadomo, ze czasami weźmiemy sam fotelik i wtedy taka torebka się przyda. Znalazłam wczoraj fajną na allegro, ale niestety wykupili :( Więc może Wy macie jakąś fajną, ciekawą torbę na oku? ;-)

reklama
Od jakiegoś czasu mam zapisany link właśnie do koszul z ich aukcji, tylko jakoś nie mogę się zebrać i kliknąć.
A ile kupujecie takich koszul?
Bo ja myślałam, że jedna do szpitala mi wystarczy, a w domu, to i tak będę śmigać w czymś innym.

Właściwie to ja dla siebie, oprócz ubrań na teraz (i to też tylko spodnie i legginsy kupowałam), to nie mam nic.

Czego my będziemy potrzebować? Wkładki laktacyjne, biustonosze, laktator (to mój największy dylemat: czy ręczny wystarczy czy inwestować w elektryczny?), mega podpaski czy coś w tym stylu i co jeszcze?

Do góry