reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko dla mamusiek ;) czyli co warto zrobić lub kupić by ciąża była przyjemnością

dobry pomysl, moglybysmy tutaj tez wrzucac rzeczy potrzebne do porodu (te doswiadczone juz mamy i te ktore dostaly liste np na szkole rodzenia), jesli chodzi o te pizamki co wkleilas to ja je tez zamowilam od tego sprzedawcy i tez jestem zadowolona, poza tym tez szukam torby bo jak w koncu namowie meza na moj wozek to ten nie ma w zestawie wiec jakas by sie przydala :)

reklama
podklady poporodowe,
biustonosz do karmienia (ja teraz uzywam takiego z canpolu i fajny jest, wygodny)
wkladki laktacyjne (slyszalam rozne opinie, wiec jaka firme polecacie?)
piżamki mam dwie - w razie czegos, ale zaluje ze kupilam m i l bo l to troche duzo za duza, ale pewnie jeszcze urosne :)

Jeżeli chodzi o piżamki, to wg mnie bardziej sprawdzają się tzw. kopertowe niż zapinane na guziki. Ja po prostu nie umiałam zapiąć jedną ręką koszuli lub stanika do karmienia jak trzymałam małego do odbicia.

Wkładki laktacyjne przeszłam chyba wszystkie i polecam Jonson&jonson. Jedyne mi nie przeciekały i nie drapały.

Biustonosz miałam normalny miękki taki, żebym mogła bez odpinania go odchylić na dół. Szybsze i łatwiejsze niż ten odpinany.

Torby do tej pory miałam dwie i bardzo dużo ich używałam. Teraz szukam nowej bo te są już takie zniszczone, że szkoda gadać. Jedną miałam kupioną w tesco chyba jonson&jonson (jakiś zestaw z kosmetykami) ale torba nie wytrzymała długo. Była bardzo kiepskiej jakości.

ja też kupiłam M i L i L jest za duża, ale w końcu to koszula nocna, a nie suknia balowa hehe i nie muszę w tym super wyglądać. Ja kupiłam 4 koszule, kiedyś dostałam 2 od mamy i myślę, ze na spokojnie mi starczy. Wolałam mieć więcej, żeby nie prac często, a podobno w szpitalu często się brudzą koszule i trzeba zmieniać nawet 2 razy dziennie. A do porodu to biorę swoją starą, wysłużoną koszulę nocną, żeby nie było mi żal jej później wyrzucić, bo podejrzewam, że prac nie będzie sensu..
Z rzeczy do szpitala muszę kupić jeszcze szlafrok i klapki pod prysznic. Podpaski big, podkłady i inne sprawy już zamówiłam kiedyś na allegro Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro i mam nadzieję, że już wszystko mam.

oprócz tego co wymieniałyście trzeba chyba jeszcze mieć majtki poporodowe, ja kupiłam te jednorazowe. No i pamiętajcie, żeby na bieżąco podbijać książeczkę ubezpieczeniową, bo mogą sprawdzić..

U nas w szpitalu były podkłady więc nie trzeba było mieć swoich a majtek niestety nie pozwolili założyć więc kupiłam i nie wykorzystałam ich

Dzięki za przypomnienie o książeczce. Jutro muszę podbić jak będę w firmie.

krysiaczek, jesli chodzi o torbę to ja kopiłam wielką i jednocześnie elegancką torebkę w rossmanie. Nazywa sie torba weekendowa!! . Jest cudna, niestety 5 dych kosztuje ale mysle ze jest warta bo w rossmanie to chyba nie byle co i sie nie rozleci szybko jak tandeta z targu.
Jak nie znajdę linka to zrobię fotke tej mojej i tu wrzucę.

53583870.jpg

Ja jestem tą torbą zachwycona i polecam..
Niestety niema wiele kieszeni ale jest pojemna i do wszystkiego pasuje,
do ubioru, na wózek.., na ramie..
Ta zewnętrzna kieszonka jest zarezerwowana na moje pierdoły a reszta dla Dorianka
i myślę ze powinnam spakować tez w przyszłości rzeczy maleństwa .

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry