reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla mamusiek ;) czyli co warto zrobić lub kupić by ciąża była przyjemnością

reklama
gadałam ostatnio z moja koleżanką która ma 3,5 letniego syna i bardzo polecała mi pas poporodowy taki wciągany a nie rozpianany
mówiła mi ze to najlepszy sposób zeby skóra i mięsnie brzucha wróciły do normy
Ona zakładała go zaraz po powrocie do domu ze szpitala i powiem szczerze że brzuszek ma śliczny
a co wy o tym myślicie? słyszałyście jakies opinie?

Jak się pytałam o pas poporodowy 4 lata temu, to dziewczyny mi powiedziały, że pasy rozleniwiaja mięśnie brzucha i wcale nie są takie dobre. Mnie brzuszek nawet się zwinął choć ja nigdy deski z przodu nie miałam, zawsze coś tam wystawało. Ostatnio słyszałam, że po CC powinno się go nosić, że zapobiega przepuklinie itp. więc teraz już nie wiem.

Ja polecam stronke mothercare dla dziewczyn ktore mieszkaja w UK,

Maternity Clothing | Stylish Maternity Clothes, Lingerie, Leggings, Jeans, Dresses & Skirts | Mothercare

jak klikniecie myszka na Maternity sa tam takie podrozdzialy jak: pregnancy essentials, new mum essentials i hospital bag. Oczywiscie nie mowie ze trzeba wszysko kupic co sie tam znajduje ale pomaga i wiadomo w co sie zaopatrzyc:-)

Jezeli chodzi o jednorazowe majtki to ja nie zamierzam ich kupowac, siostra nie byla z nich zadowolona bo nawet najmniejszy rozmiar jest duzy, wiec ja zabieram swoje majteczki:-)
Ja zamierzam kupic sobie pas ale jeszcze nie wiem jaki. Siostra miala pas elastyczny ale nie uzywala i brzuszek ma super...wiec to zalezy od skory i jak sie wciaga i ile sie zebralo tluszczyku podczas ciazy

a ja mam pytanie chcialam kupic juz staniczki do karmienia ale nie mam pojecia jaki rozmiar, czy taki jak na teraz czy piersi jeszcze urosna?? jak to bedzie?? jak wybrac rozmiar??

ewelinka1 ostatnio na szkole rodzenia była u nas Pani i mówiła o stanikach do karmienia i każdemu dobrała rozmiar - ogólnie ma być rozmiar mniejszy niż teraz czyli np. z 75 na 70 pod biustem i o rozmiar większa miseczka :) Tak to mniej więcej się przekłada z tym, że najlepiej chyba i tak iść do sklepu i kogoś poradzić, przymierzyć :) A i jeszcze jedno - powiedziała, że staniki do karmienia są tylko do karmienia, a nie noszenia teraz, więc najelpiej kupić je już pod koniec ciąży, kiedy biust jest okazały i na jego podstawie wybrać rozmiar mniejszy pod biustem, a z większą miseczką. I jeszcze co mówiła Pani to, że najlepiej zaopatrzyć się w minimum dwa staniki w tym jeden z fiszbinami na dzień (tak, dla naszego dobrego samopoczucia) i drugi całkowicie miękki na noc(bo podobno nie ma możliwości w nocy spać bez, bo będziemy się źle czuć). Zawsze staniki do karmienia kojarzyły mi się z nie najbardziej elegancką bielizną, ale te które pokazała nam ta Pani były naprawdę piękne :) No i ceny też w miarę jak na to, że pewnie jakiś czas ponosimy taki stanik :) A, i jeszcze 10 proc. rabatu dostałam :)

reklama
Do góry