reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko dla mamusiek ;) czyli co warto zrobić lub kupić by ciąża była przyjemnością

Wyglądasz swietnie i ten kolor, pieknie, sama sie na nia napalilam. Ostatnio zachciewa mi sie stroic bardziej niz kiedykolwiek. A kusi mnie jeszcze zeby zrobic sobie jakis fajny makijaz - zaznacze ze ja sie kompletnie nie maluje - to taki schiz z dziecinstwa mama mi zawsze powtarzala ze jak mam sie umalowac i sie oszpecic to lepiej tego nie robic! A teraz mi sie strasznie chce ;)

reklama
babeczki mnie gdzieś od 16 tygodnia ciązy strasznie bolał kręgoslup i nawet po odpoczynku nocnym nie bylo lepiej no i skusiłam sie na takie oto cudo start i... polecam w 100% mam tę poduszke i używam od miesiaca i kręgosłup przestał boleć z dnia na dzień - jakby stal sie cud :) super sprawa :)

jtadul - świetne wyglądasz - muszę przyznać , że sukienka lepiej wygląda na Tobie , niż na zdjęciach...i ten kolor- idealnie pasuje do Twoich ciemnych włosów:)

babeczki mnie gdzieś od 16 tygodnia ciązy strasznie bolał kręgoslup i nawet po odpoczynku nocnym nie bylo lepiej no i skusiłam sie na takie oto cudo start i... polecam w 100% mam tę poduszke i używam od miesiaca i kręgosłup przestał boleć z dnia na dzień - jakby stal sie cud :) super sprawa :)

w temacie poduszek - może nie tylko ciążowych, ale własnie jak sie ma problemy z kręgosłupem - to polecam termoodkształcalne - wiem, coś o tym bo już pisałam kiedyś, że mam cały skopany kregosłup - tylko odrazu mówię, że nie warto jakiś tanich podróbek kupować i chyba najlepiej w realnym sklepie , bo mozna faktycznie sprawdzić , czy poduszka ma takie właściwości jak producent deklaruje

ja kupowałam w jysku marki wellpur - cała rodzinka już zaopatrzona, bo kazdy jak do nos przyjeżdża i wypróbuje to chce taką mieć - w jysku od czasu do czasu sa promocje na te poduszki i kosztuje wtedy 100zł - naprawdę warto - moje poduchy juz prawie rok mają i nic nie są zmienione, idealnie dopasowują się do kształtu głowy i szyji - i działają - od czasu jak zaczęłam uzywać - tak jak pisze maran-atha- jak ręką odjął - teraz raczej nie zdarza się , żebym obudziła się z bólem karku, a kiedyś to nawet z kreczem szyji wstawałam po żle przespanej nocy - i blokada na kilka tygodni - tragedia

...dla dzidzi przeznaczę taką małą zagłówkową tej samej firmy - własnie taki rogal jak te ciążowe tylko mniejszy ...i w ogóle zastanawiałam się nad kupnem dziecku również tego typu- tylko jak będę miała kołyskę to się nie zmieści, więc na razie się wstrzymuję...

Ostatnia edycja:
U mnie w szpitalu nic nie dają i wszystko trzeba mieć swojego, zwłaszcza dla kobiety. Zamówiłam więc przez Allegro 3 koszulki do porodu i karmienia, takie z guziczkami z przodu, jutro powinny do mnie przyjść, myślę że będę zadowolona. Mam już kosmetyki, podkłady higieniczne itp. Nie mam tylko biustonosza do karmienia- nie wiem jaki rozmiar kupić... Może wiecie o ile większy musi być niż teraz? Przed ciążą miałam rozmiar 75A, teraz noszę 80B- myślałam, żeby kupić na próbę jeden biały o rozmiarze 85C a najwyżej potem się dokupi albo zmieni na inny rozmiar. Jak myślicie?

Ja na początku ciąży kupowałam mnóstwo ubrać dla siebie, teraz już nie mam ochoty. Jak chodzę po sklepach to owszem podobają mi się różne ubrania- ale potem sobie myślę, że będę brzydko wyglądać, bo jestem taka gruba i w ogóle...

Polecam za to do kupienia taką poduszkę do spania w kształcie litery C lub takiego zawijanego wałka. Ja też mam ją od około miesiąca i śpię o wiele lepiej.

A peelingi Perfecty są rewelacyjne:)

U mnie w szpitalu nic nie dają i wszystko trzeba mieć swojego, zwłaszcza dla kobiety. Zamówiłam więc przez Allegro 3 koszulki do porodu i karmienia, takie z guziczkami z przodu, jutro powinny do mnie przyjść, myślę że będę zadowolona. Mam już kosmetyki, podkłady higieniczne itp. Nie mam tylko biustonosza do karmienia- nie wiem jaki rozmiar kupić... Może wiecie o ile większy musi być niż teraz? Przed ciążą miałam rozmiar 75A, teraz noszę 80B- myślałam, żeby kupić na próbę jeden biały o rozmiarze 85C a najwyżej potem się dokupi albo zmieni na inny rozmiar. Jak myślicie?

Ja na początku ciąży kupowałam mnóstwo ubrać dla siebie, teraz już nie mam ochoty. Jak chodzę po sklepach to owszem podobają mi się różne ubrania- ale potem sobie myślę, że będę brzydko wyglądać, bo jestem taka gruba i w ogóle...

Polecam za to do kupienia taką poduszkę do spania w kształcie litery C lub takiego zawijanego wałka. Ja też mam ją od około miesiąca i śpię o wiele lepiej.

A peelingi Perfecty są rewelacyjne:)

Zgodnie z tym co powiedziała nam Pani na szkoleniu powinnaś kupić 75C - mniej pod biustem i o miseczkę większy. Ale najlepiej chyba iść do sklepu i po przymierzać ;)

reklama
ja kupiłam na allegro zimowe legginsy od DMstyle i z zimowch jestem zadowlona, nie prześwitują tylko ja w nich chodze codziennie po domu wiec od prania się już kuleczki porobiły, co do nie ocieplanych to ciągle rozpruwają się w kroku ;/ a rozmiar taki sam, przed ciążą nosiłam 38-40 a kupiłam L i pasują :)

Do góry