reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko dla mamusiek ;) czyli co warto zrobić lub kupić by ciąża była przyjemnością

Ja mam zamiar używać tych co przed porodem :) Żel pod prysznic Biały Jeleń z kozim mlekiem, szampon też z Białego Jelenia z Chlorofilem, a żel do higieny intymnej: Lactacyd, bo takiego używam od dawna.
Ja też nastawiam się na to samo.
Żele pod prysznic i szampony zmieniam często (lubię, nawet w ciąży, jak ładnie pachną), ale płynowi Lactacyd jestem wierna. Na okres połogu jak zajdzie potrzeba dołączę tantum rosę.

reklama
Zapomniałam dopisać, że do szpitala lepiej nie zabierać kosmetyków, których się wcześniej nie używało, bo przecież zawsze może się okazać, że mamy na nie alergię.

jakie kosmetyki kupujecie po porodzie słyszałam że najlepiej jakby były bezzapachowe ale nie wiem które to są :(
chodzi mi o szampon, żel pod prysznic, do higieny intymnej?

Do szpitala zabieram kosmetyki z białego jelenia, gdyż można kupić je w mini produktach w rosmmanie, a w domu tego co używałam, do higieny intymnej głównie lactacyd, chyba, że przypasuje mi biały jeleń do higieny intymnej. Wypróbuje je nawet przed porodem jeszcze. Poza tym biały jeleń jest hipoalergiczny - cała seria.

ja też biały jeleń... lactacydu używałam do tej pory, ale jakieś 2 miesiące temu spróbowałam białego jelenia i.... niespoździanka, nawet mi lepiej pasi , więc będę wierna tej marce :))

a mi laktacyd przestał służyć jak kupiłam sobie w koncentracie...do dziś stoi nie zużyty - już chyba po terminie....ostanio używałam z serii AA , ale bez rewelacji, a teraz kupiłam perfecta mama...jak nie skończy mi się do porodu to wypróbuję tego jelenia - coraz więcej pozytywnych opinii....

jeśli chodzi o kosmetyki do kapieli- to ja lubię zapachowe - używam mydło w płynie soraja, a do masażu właśnie prefecty peelingi z serii spa- a ostatnio kupiłam sobie taki różany żelowy olejek - pachnie bosko i sprawia , że prysznic to moja ulubiona rozrywka;-)

z szamponów do tej pory używałam Kadusa- kupowałam w dużych fryzjerskich opkawaniach (u mnie w Bydgoszczy jest a raczej był przedstawieciel tej marki na Polskę ) i starczało mi na całe dłuuugie miesiące- niestety marka już dawno wycofała się z rynku i teraz nawet resztek już nie ma ....a szkoda bo to bardzo dobre produkty były ...

myślę ,że nie będę zmieniać nawyków prysznicowych w kwestii zaprzestania używania zapachowych kosmetyków- zresztą ja czytałam , że warto zabrać do szpitala coś aromatycznego do kąpieli , bo przyda się do odprężenia w I fazie porodu...

Ja też cały czas stosowałam Lactacyd. Ale wczoraj zakupiłam mydełko naturalne z nanosrebrem jakie poleciła nam położna w SR
http://www.sklep.mydelkonaturalne.com.pl/. Ma przyjemny naturalny zapach.
Z ich zaleceń zamierzam też kupić na gojenie się rany po porodzie to: http://www.doz.pl/leki/p3645-Octenisept ponoć rewelacja, hmm. Mozna tez stosować do pepuszka dzidziusia. Zalecała nam wode z mydełkiem i na to to.
No i jeszcze polecały te osłonki http://allegro.pl/medela-oslona-piersi-formujaca-wklesle-brodawki-i1349338595.html Zdaje sobie sprawe, że one promuja tą Medele ale jako argument podały słusznie, że wkładki jednorazowe szybko sie kończą i własciwie sie przepłaca, a te mozna używać całą laktację bo za każdym razem wystarczy przemyć i można używac dalej. A zwykłe potrafią sie też przyklejac i na pewno odklejanie od piersi nie nalezy do przyjemności.
Pisze tylko to co sie dowiedziałam, bo sama jeszcze nie przetestowałam tych specyfików. Mydełka używam dopiero od wczoraj. Za pare miesiecy bede mądrzejsza w tym temacie :)

Ostatnia edycja:
temat o pępuszku przeniosłam do porad odnośnie pielegnacji dzieci - tam na pwno bardziej sie przyda :)

a w temacie naszych udogodnień - wspomnę o tych olejkach , co sie smarować zaczęłam - chyba działa - smaruje brzuch migdałowym - i powiem tak - parę dni temu zaczęły mi się pojawiac takie pojedyncze niebieski niteczki - pękniete żyłki - a gdzieś czytałam ,że to może być początek rozstępów - i na szczęście po kilku dniach smarowania - żyłki zniknły :-)

odnosnie krocza - to sama nie wiem , bo jak pisałam mam problemy z tą okolicą, więc trudno mi ocenić czy skóra jest jakaś bardziej elastyczna - bo wewnątrz wszystko mnie pobolewa ...ale będę nadal smarować...

ja dziś po powrocie z Łodzi pełna energii pofarbowałam włosy (przy czarnych odrosty wyglądają koszmarnie ) i czuje się o niebo lepiej.

Ja zamówiłam dziś na allegro
na święta UROCZE CIĄŻOWE TUNIKO - SUKIENKI rozmiar M/L == (1355146469) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

i tak do noszenia na bluskę i do leginsów
UROCZE WDZIANKO - NARZUTKA CIĄŻOWA ROZMIAR ''M'' (1355145454) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

podobało mi się jeszcze u tego sprzedającego jedna tunika,ale nie wiem jak bym wyglądała w tym fasonie i wolałam nie ryzykować ,
UROCZE Z KOKARDĄ CIAŻOWE DŁUGIE TUNIKI ''M/L'' (1366765557) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

a za ras idę zrobić sobie długgggą kąpiel bo po ostatnich wydarzeniach mam silną potrzebę aby moje ciało pachniało różnymi żelami tak aby M czuł że ma w łóżku piękną kobietę a nie umęczoną matkę polke

A ja dzis odebralam moja wygrana z Mama rozmawia , biustonosz, wybralam sobie ten, slicznie lezy, szkoda ze nie mieli do niego majteczek bo liczylam ze sobie dokupie i zaszaleje troszke dzis przed mezusiem :)
Biustonosz do karmienia Alles mama new
Zakupilam tez za Wasza porada plyn do higieny z bialego jelenia ;)
A do fryzjera mam zamiar wybrac sie na poczatku stycznia zeby na porod i potem wygladac jakos lepiej
Delfin tuniczki sliczne ;)

reklama
ja dziś po powrocie z Łodzi pełna energii pofarbowałam włosy (przy czarnych odrosty wyglądają koszmarnie ) i czuje się o niebo lepiej.

Ja zamówiłam dziś na allegro
na święta UROCZE CIĄŻOWE TUNIKO - SUKIENKI rozmiar M/L == (1355146469) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

i tak do noszenia na bluskę i do leginsów
UROCZE WDZIANKO - NARZUTKA CIĄŻOWA ROZMIAR ''M'' (1355145454) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

podobało mi się jeszcze u tego sprzedającego jedna tunika,ale nie wiem jak bym wyglądała w tym fasonie i wolałam nie ryzykować ,
UROCZE Z KOKARDĄ CIAŻOWE DŁUGIE TUNIKI ''M/L'' (1366765557) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

a za ras idę zrobić sobie długgggą kąpiel bo po ostatnich wydarzeniach mam silną potrzebę aby moje ciało pachniało różnymi żelami tak aby M czuł że ma w łóżku piękną kobietę a nie umęczoną matkę polke

Fajne ciuszki. Tylko żeby zdążyły Ci przyjść przed świetami. Ja na swoje paczki czekałam po tygodniu ale np inna (od DHL) przyszła w 2 dni.
Bedziesz pieknie wyglądała na Święta.
Jedna z was pokazywała jakiś czas temu taką fajną sukienkę zakładaną i chyba marszczoną z boku, super. Ja mam dwie w szafie, które czekają na te świąteczne okazje bo jakoś na codzien ich nie noszę a chętnie bym sobie kupiła nową, ale po co?? Chyba na razie już nie bede nic sobie kupowac ciążowego. Juz nie moge sie doczekac wiosny i spacerków z moją Niunią, wtedy założe w koncu normalne ciuszki, obym w nie weszła :)))

Do góry