reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla mamusiek ;) czyli co warto zrobić lub kupić by ciąża była przyjemnością

też mam ciążowe rurki z h&m, kupiłam przez allegro ale z rozmiarem super trafiłam, są rewelacyjne cały czas w nich chodzę, zresztą ja uwielbiam rurki :)

reklama
poziomkowa jak znajdziesz grube legginsy to daj znać koniecznie, bo ja ogólnie taka legginsowa jestem i jak nie noszę spódniczek, sukienek, to legginsy, rzadko spodnie, ale kupiłam dzisiaj w H&M jeansy rurki ciazowe, świetne sa, naprawdę ładnie leza, za 159 zł

w przyszłym tyg będę się widzieć z moją znajomą, co ma hurtownie bielizny, z tego co wiem, ma też legginsy, wiec ew. zapytam o marki, popatrzę jak jakościowo wyglądają i dam ci znać, albo jak kupie i Ci się spodobają to najwyżej prześle Ci paczke, ale to się jakoś dogadamy, narazie muszę takie znaleść :) chciałabym takie dość ciepłe i z pasem ciążowym już, moze być ciężko, ale nie rezygnuję ;)

też mam ciążowe rurki z h&m, kupiłam przez allegro ale z rozmiarem super trafiłam, są rewelacyjne cały czas w nich chodzę, zresztą ja uwielbiam rurki :)

no widzisz Etienne to trzeba naprawdę trafić, a z moim szczęściem to mogłabym sobie na nie popatrzeć hiihi

poziomkowa o takie cienkie legginsy ciazowe, to nie problem, ale takich grubszych to w trójmieście nigdzie nie widziałam i nie wiem gdzie szukać :-( więc będę czekać na Twoje rozeznanie :tak:

no widzisz Etienne to trzeba naprawdę trafić, a z moim szczęściem to mogłabym sobie na nie popatrzeć hiihi

Kupiłam kiedyś spodnie na allegro, dziewczyna napisała że ma 176cm wzrostu, ja mam 164 więc pomyślałam że je sobie skrócę, jak przyszły to okazało się że są za krótkie więc leżą w szafie. Tym razem zmierzyłam swoje spodnie i porównałam wymiary z tymi na allegro, wzięłam poprawkę na to że powinny być trochę szersze w udach i w tyłku i się udało :)

a ja jestem zwolennikiem dzwonów ..
i strasznie ubolewam ze tak mało juz tego "chodzi"
..tylko te rurki..a to według mnie leży dobrze tylko na nastolatkach .
Ja mam całkiem normalna figurę ale i tak sie źle czuje w takich gaciach..
uważam ze psuja figurę..
getry tez..ale to sie da przeżyć bo przy odpowiedniej tunice wyglądam całkiem seksi.
Przy obecnej modzie..w moich dzwoniastych dżinsach wyglądam jak z poprzedniej epoki..
albo mi sie wydaje? ..co myślicie?
powinnam sie w końcu przestawić? ledwo co sie przekonałam do getrów
wiec może do tego tez...

Na razie magazynuje grubaśne rajstopy bo lubię je nosić do dżinsowej miniówy.
W tamtej ciąży tak mi było wygodnie ale wtedy musiałam przetrwać zimę tylko do listopada
a teraz cala zima przede mną..Ale na szczęście spodnie ciążowe tez mam,
i właśnie takie zwykle proste ani to rurki ani dzwony..

nixie na pewno świetnie wygladasz w rurkach, ale mozliwe, ze jesteś do siebie krytyczna i widzisz siebie w lustrze w nich inaczej niz inni
ja dzwonów raczej nie lubię, ale najgorzej wygladaja moim zdaniem biodrówki, skracaja nogi, odslaniaja brzuch, plecy, trochę bez klasy, najbardziej lubię proste jeansy i rurki, ale musza być dobrze skrojone, dobrego gatunku i kolor tez jest wazny, inaczej się wyglada w ciemno granatowych jeansach a inaczej w jasnych, albo przecieranych

nixie nie przestawiaj się na rurki tylko dlatego że dużo osób w nich chodzi, moim zdaniem trzeba chodzić w tym w czym się dobrze czujemy, ja kiedyś chodziłam tylko w spodniach z rozszerzanymi nogawkami do czasu kiedy kupiłam pierwsze swoje rurki, z tyłka mogłam ich nie ściągać. Jak musiałam kupić spodnie ciążowe i babka w sklepie powiedziała mi że nie ma czegoś takiego jak rurki ciążowe to byłam w szoku :szok: kupiłam więc z rozszerzanymi nogawkami, przybierałam się dwa tygodnie żeby je włożyć a w końcu i tak zaniosłam do krawcowej żeby zrobiła mi z nich rurki, drugie kupiłam sobie na allegro i mam w czym śmigać, a to że może wg kogoś wyglądam w nich śmiesznie to się tym nie przejmuję, najważniejsze że dobrze się w nich czuję

reklama
Hej,

ja przytyłam 4 kilo i pomału przestaję się mieścić w moje ubrania do pracy. Ostatnio więc wybrałam się do Happy Mum rozejrzeć się za spodniami. Mieli sporo fajnych modeli ale kiepsko z rozmiarówką, podobno się bardzo szybko sprzedają. Wpadły mi w oko 2 pary, jedne z dżinsu i jedne z materiału ale był tylko rozmiar XS. Co prawda weszłam w nie bez problemu ale obawiam się, że za 2 miesiące mogłyby być za małe więc poczekam na nową dostawę, mam nadzieję że dotrze odpowiedni rozmiar. Kupiłam za to ładną spódniczkę dżinsową, co prawda w oszałamiającej cenie ale chyba warto było.

Mam nadzieję, że w tych nowych ciuchach pochodzę przynajmniej do 6 miesiąca (teraz jestem w 16 tygodniu) czyli do czasu kiedy planuję iść na zwolnienie. A potem to się już przestawię na dresy i ogrodniczki (swoją drogą słodkie):

Do góry