reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla mamusiek ;) czyli co warto zrobić lub kupić by ciąża była przyjemnością

ja kupiłam 2 pary spodni ciązowych, które musze skrócić, ale jeszcze ich nie nosze bo u mnie brzuch nie jest duży i mieszcze sie w normalne ciuchy... bluzek nie kupuje bo mam po ciązy z Alą a po domu to mi dres i szerokie koszulki męża wystarczą... :) te spodnie i bluzki to do lekarza i na wyjścia poza dom a i tak w koszulkach i dresie czuje sie w domu najwygodniej :)

reklama
no dziewczynki jednak kazda z nas jest inna ja juz od 2 tygodni chodze w spodniach ciazowych, bo w nic innego sie nie mieszcze, przytyam dopiero 2,5 kg ale mam spory brzuszek, ktory nie miesci sie w normalne spodnie. Narazie mam 4 pary ale mysle ze nie beda dobre do konca ciazy bo to rozmiar 38 wiec bede musiala cos dokupic.

ja chyba zakupie sobie takie grubsze legginsy, moja znajoma w takich całą zimę przebiegała będąc w ciąży, do tego ciepłe buty i sukienko-swetry ( jak ja to nazywam) takie do kolan grubaśne, cieplutkie i nie rozlazły sie pod wpływem rosnacego brzucha :)

poziomkowa
ja mam podobnie z ciuchami i innymi rzeczami, ale to ze zwykłego doświadczenia, moze nie wszystkie markowe ubrania sa dobrej jakości, ale ja jakoś dobrze trafiam, dobrze zainwestować w te klasyki
ja np czarny dłuzszy, rozpinany sweter, który noszę często, bo do wszystkiego pasuje, nie rozciaga się, nie mechaci, cud miód, tak samo z koszulami, płaszczami itd. szczególnie teraz na przecenach 50%, gdy dobrej jakości rzeczy mozna kupić za cenę ciuchów z Zary, nauczyłam się juz kupować rzadziej dzięki czemu nie mam tak zawalonej szafy :-)

robiłam ostatnio porzadki w garderobie i wrzucałam do pudełka ubrania, które się nie nadaja do noszenia, 100% z nich to były ciuchy ze sklepów typu H&M więc to jest złudne oszczędzanie, ale w H&M znalazłam parę fajnych rzeczy które będa świetne na ten krótki okres ciazy :) poza tym mam taka pewnie mało realna nadzieję, ze dam radę chociaz do 7 miesiaca przechodzić w swoich sukienkach itp

Ja przytyłam tak 1-2kg, a spodnie ciążowe noszę od 5tc:-p. Po prostu nie mogłam się już dopiąć:szok: Tak jakbym napuchła. Ale się nie przejmuję. Byle wygodnie. Kupiłam sobie w h&m 2 spódnice ciążowe, a na zimę kupie te swetro-sukienki właśnie. Muszę oblukać te ciepłe getry, bo nie widziałam takich jeszcze, a przydałyby się jak ulał:tak:

Poziomkowa ja tez nosze biustonosze FREYA bardzo je lubi i tez lubie dobrej jakosci ubrania...jak juz sie zaczelo kupowac leszpsze ciuchy a jakosc jest naprawde super za wieksze pieniazki wtedy trudno sie przestawic, znam ten bol ;-) ja jeszcze nie musze kupowac nowych ubran i tez mam o rozmiar za duze sukienko-golfy na zime wiec nie bede musiala duzo kupowac :-)
Na obcasach tez chodze caly czas, choc nie sa to szpilki, wole grubszy obcas

Ja tez przytyłam dopiero jakies 2 kg ale już od ponad miesiąca w nic sie nie mieszczę. Spodnie tylko ciążowe. kupiłam 3 pary. mam nadzieję, że wystarczy :) Z bluzkami mam mniejszy problem. Mam parę, które mi pasują, kilka tunik. może przetrwam. Zimy sie obawiam -jakis wielkich kurtek, czy płaszczy :)

Ja spodnie ciążowe też zaczęłam nosić dość wcześnie bo chyba już w 6 tygodniu, może dlatego że przed ciążą nosiłam dość obcisłe spodnie i szybko zaczęły uciskać mi na brzuch. Jak stałam to było ok, ale jak dłużej posiedziałam np. w pracy to czułam że mocno cisnął, nie było więc sensu się męczyć i kupiłam sobie dwie pary jeansów ciążowych. A wczoraj kupiłam sobie na allegro płaszczyk na zimę, najgorzej że na jesień nie mam żadnej kurtki bo w te z poprzedniego sezonu się nie mieszczę :/

Ja przytyłam tak 1-2kg, a spodnie ciążowe noszę od 5tc:-p. Po prostu nie mogłam się już dopiąć:szok: Tak jakbym napuchła. Ale się nie przejmuję. Byle wygodnie. Kupiłam sobie w h&m 2 spódnice ciążowe, a na zimę kupie te swetro-sukienki właśnie. Muszę oblukać te ciepłe getry, bo nie widziałam takich jeszcze, a przydałyby się jak ulał:tak:

Widziałam ostatanio w NY takie, ale nie jestem pewna co do jakości, tzn. czy mi sie nie rozlezą po dwóch praniach, wyglądają na ciepłe, ale...mam jednak jakieś ale do nich.

Swoją drogą, wróciliśmy z zakupów, jakoś u mojej mamy lepiej mi się wynajduje wszystkie ciuchy, kupiłam sobie spodnie ciążowe, za bezmała 150 zł, ale gratis dostałam dwa boskie smoczki
1_jezyk.gif

Generalnie, co do spodni, jeśli któraś jeszcze planuje zakup, ja po dzisiejszych przymiarkach ( 4 pary różnych spodni jeansowych w rozmiarze M) stwierdzam, że chyba nie odważę się kupić takich spodni przez allegro, mierzyłam 4 pary i rozmiar M jest rozmiarowi nie równy, niestety. Ubolewam nad rurkami, najbardziej mi się podobały...niestety jak mi się dupa jeszcze wymknie spod kontroli w tej ciąży to będę sobie mogła popatrzeć na te spodnie
biggrin.gif

Legginsów też szukam takich grubszych, także gdyby któraś coś znalazła fajnego, to dajcie znać
biggrin.gif

reklama
poziomkowa jak znajdziesz grube legginsy to daj znać koniecznie, bo ja ogólnie taka legginsowa jestem i jak nie noszę spódniczek, sukienek, to legginsy, rzadko spodnie, ale kupiłam dzisiaj w H&M jeansy rurki ciazowe, świetne sa, naprawdę ładnie leza, za 159 zł

Do góry