reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko dla maleństwa

:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: usunęłam posta:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

więc pokrótce:

wczoraj zakupiłam upatrzoną już od bardzo dawna karuzelkę na allegro (link do niej wstawiłam jakieś 2 tygodnie temu)
zdecydowałam się wreszcie na chustę. Zakupiłam również na allegro. Długo wybierałam rodzaj, no i zdecydowałam się na elastyczną w kwocie 139 plus wysyłka, więc cena do przejścia

Po torbę do reala wybieram się juz od długiego czasu i dzisiaj jadę. Mam nadzieję, że jeszcze będzie ta która sobie upatrzyłam...

anka fajne zakupki. Sporo tego jak na jeden wypad:)

reklama
Jestem pod wrazeniem tego, ze juz niektore macie torby, wszystkie zakupy i pierzecie ciuszki. Ja chce w listopadzie prac, by byly z miare swieze. Ale daleko w polu jestem :)

anka fajne zakupki. Sporo tego jak na jeden wypad:)

Bylo wiecej. Mam jeszcze czapeczki, skarpetki i niedrapki. Moja mama nic nie kupowala mi od poczatku ciazy i nic nie mowila. A teraz to jakby piorun strzelil - musialam ja stopowac - nawet rozmiary powyzej 70 chciala juz kupowac! Ale ja powstrzymywalam i sa tu rozmiary 62 i 68. I to w sumie nasze pierwsze ubranka. Jeszcze dostalam kilka w prezencie od tesciowej... Ale w sumie duzo tego nie ma. Mam troche dostac od siostry mojego meza tez.
A teraz jak juz znana plec mama dalej szaleje ^^ Juz chce isc na nastepne zakupy :) To mile bo przez 6 miesiecy moja ciaza sie nie interesowali i bylo mi przykro (nawet zdjecia z usg przechodzily bez echa) - moze w koncu zauwazyli ze jednak wnuczka w drodze. Bronie sie przed wydawaniem na nas tylu pieniedzy, ale to prezenty na gwiazdke dla nas i malenstwa.

anka to super, że mama w końcu poczuła, że zaraz będzie babcią:)
Ja się nie bronię przed tym jak moja mama chce coś kupić. wiem, że strasznie się cieszy i tak okazuje ta radość. Przecież to taka przyjemność szykować wyprawkę dla ukochanego wnuczątka. Dziewczyny pisały, że nie chciałyby aby rodzice kupowali wózek, czy inne akcesoria. Moja mama od początku jak się o ciąży dowiedziała poinformowała nas, że chce kupić wózek (i kupiła tzn my kupiliśmy, a ona dała kasę). Nakupowała też całą masę ciuszków, kocyki itd Tak okazuje swoja radość, więc czemu miałabym sie nie cieszyć i nie brać? Ty też nie miej obaw. To przecież babunia Twojej córci:)

Wiesz troche mnie boli ze dotychczas nie mialam wsparcia i teraz mam bardziej finansowe niz psychiczne. Ale nie bede wybrzydzac - w koncu to ich wnuczka i niech sie ciesza. Dobrze ze sie zainteresowali w koncu - chcialabym zeby relacje moje z rodzicami nie wplywaly na relacje dziadkowie-wnuczka :) Nam tez ulge to przyniesie bo mamy stanowczo za malo pieniedzy jak na wydatki, jakie nas czekaja. Wiec pomoc taka sie przyda. Mam nadzieje ze nie wyjdzie to nam bokiem. Ale o to sie bede martwic pozniej :)

anka fajne ciuszki :)

mi pomagają ale bardziej psychicznie. finansowo nie chcę pomocy ani od moich rodziców, ani od teściów. ale tylko dlatego, że wiem, że mamy lepszą sytuację od nich i jakoś sobie poradzimy. i tak jestem pewna, że zaczną nas zasypywać prezentami jak się mały już urodzi. ja muszę z ciuszków dokupić pajacyki chyba - oczywiście muszę sprawdzić bo już się gubię :D

anka pościel ładna, jako nowa trochę sztywna i śmierdzi nowością, tak jak te pościele dla dorosłych jak się kupi, mam nadzieję, że po praniu będzie bardziej miękka i milutka,

choć zdecydowałam, że na początku Zuzia będzie spać w beciku lub śpiworku... bo czytałam że noworodkom tak jest dobrze, bo się czują jak w brzuszku u mamy, no chyba, że coś jej nie będzie pasować to ją włożę w kołderkę

Oliwka też na początku będzie spała w beciku. Mamy taki rodzinny przechodni becik. Przepiękny (tylko wypełnienie kupuję nowe do niego, bo wiadomo) spałam w nim ja i całe moje rodzeństwo:) mój Mati i dzieci mojej siostry. Teraz takiego już się nie kupi. W nim na początek, a potem oczywiście pościel.

reklama
Do góry