reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko dla maleństwa

No widzę że przygotowania dla Dzieciaczków pełną parą:) I ja się pochwalę, że zakupiłam w końcu pościel :) długo nie mogłam się zdecydować, ale w końcu wybór padł na
# MAMO-TATO 5-CZ POŚCIEL 120x90 Z HAFTAMI (1270889470) - Aukcje internetowe Allegro
Materac przyszedł mi kilka dni temu kokos-pianka-gryka więc chyba ok :)
Małe kosmetyczne zakupy też już za mną a dziś wymieniłam punkty w aptece na produkty CANPOL, ale niestety nie mieli dużego wyboru więc wybór padł na karuzelę do łóżeczka, nożyczki, smoczek i osłonki na piersi (tak na wszelki wypadek;)
Dostałam też dwie paczki ciuszków od Brata po jego córeczce, więc LEnka już ma więcej ciuszków niż mama i tata razem wzięci:) Jak przyjdą nam meble to będę mogła porobić pranie ostateczne i wszystko poukładać.
No i jak piszecie powoli pakujecie torbę to i tak jesteście do przodu:) Ja jeszcze prawie nic dla siebie nie mam z tych rzeczy "szpitalnych";)

reklama
ja dzis przytachalam trzy torby ciuszkow od kuzynki - wszystko w roz. 56-68!!! chyba nic nie kupie, bo dostalam pelno bodziakow i pajacyckow, ktorych mi brakowalo wlasnie. do tego rozek fajny, wkladki laktacyjne, nowe pieluchy tetrowe. i super spiworek-kombinezon h&m w tym najmniejszym rozmiarze :))))

przyszly tez probki farb, wiec w weekend robimy proby i mam nadzieje, ze zabierzemy sie za malowanie. mielismy zaczac od salonu, ale ja stwierdzilam, ze najpierw nasze sypialnia i kacik maluszka musi byc zrobiony :)

Ostatnia edycja:
Ewelinka86_7
user-offline.png

Hej dziewczyny. Powiedzcie mi jakie ciuszki dziecinki i w czym pierzecie? Bo zastanawiam się czy jest sens prac np. kombinezon?

Witam
Ja piore wszystko ciuszki, kombinezon, pościel, rożki nawet ochraniacze na łóżeczko w płynie do prania Lovela i dodatkowo puszczam na podwójne płukanie. Troszke sie bałam że może kombinezon troche się zniszczy przez to pranie ale nic sie nie stało i jest fajnie odświeżony dla maluszka :)
Pozdrawiam :)

Anka a moze kup sobie podrzewacz z funkcja sterylizowania? ja mam tani podgrzewacz jakiejs firmy SNOW BEAR, domowo samochodowy, sprawdzony przez kilka znajomych dziewczyn a przez jedna uzywany non stop od roku. Prawde mowiac podgrzewacz moze sie przydac dosyc dlugo natomiast osobny sterylizator to dla mnie zbedny wydatek, prawde mowiac ja nawet bym nie miala gdyby nie byl w podgrzewaczu

ja tam tez wszystko piore a juz zwlaszcza dla dzieci. Nowe ubranka są chyba pryskane (a moze maczane) specjalnym środkiem zeby sie tak nie gniotły wiec zaleca sie pranie przed uzyciem. A juz dla takiego maluszka to całkiem-nie wiadomo ile rąk dotykało danego ubranka i ile razy lezal na ziemi-a takie fajne uprane to pachną domem a nie sklepem;)

gufi a czy kobiety w ciąży mogą udzielać się przy malowaniu??? Ja bardzo bym chciała pomalować przedpokój. Nawet farba już kupiona i leży i czeka, ale strasznie się boję czy mi to nie zaszkodzi?

reklama
Izu - to zalezy co znaczy udzielac? ja na pewno mezowi bede pomagac w sprzataniu, bede tasma zaklejac futryny itp., bo wiem ze on to robi niedokladnie ;) ale w samym malowaniu nie bede uczestniczyc, bo to by mnie na pewno wykonczylo. takie schylanie i machanie walkiem w gore i w dol nie jest zbyt komfotowe. takze czarna robote zostawiam dla meza :)))

Do góry